Reklama

Reklama

Predátor

  • USA Predator (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger má jako major Dutch v Predátorovi vcelku rutinní úkol, vysvobodit několik amerických vojáků ze zajetí partyzánů uprostřed džungle. Nakonec se ale musí utkat s daleko tajemnějším a nebezpečnějším nepřítelem. On i jeho muži čelí děsivému mimozemšťanovi, který postaví americké hrdiny poprvé v životě před opravdový strach. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 506)

Fr 

všechny recenze uživatele

RETRO Potřebujeme ty nejlepší. Proto jsi tady…. Po letech jsem se vrátil do časů, kdy se s Predátorem ještě nerval Vetřelec, ale Arnold. A je to příjemné ohlédnutí. Spolu s Komandem bych to viděl na základ dobrého akčního filmu. Hustý ,,béčkový“ hlášky a Predátorův ohňostroj na závěr – P A R Á D A! P.S. dřív bych dal ****, dnes dávám 5. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Arnold Schwarzenegger ve své druhé nejvýznamnější roli. Opět zde předvádí akční výkon, stejně jako všichni okolo tohoto snímku, který si zaslouží potlesk. Predátor je atmosférou i akcí nabitý snímek, který ve své době neměl konkurenci a i po letech působí velmi svěže a kvalitně. Od tohoto okamžiku byl Predátor považován za druhou bestii vedle Vetřelce, která dokáže vládnout filmovému světu a právem. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Nevím, co to bylo. Měnilo to barvy! Testosteronem, krví a akcí nasáklý snímek z dob, kdy byl rakouský Mr. Olympia životním idolem nejednomu muži a zároveň nádherná ukázka toho, že lidská inteligence, odvaha a vůle přežít, jsou mnohem důležitější atributy, než nejmodernější technologie a vyspělé zbraně. Vychvalovat skvělé obsazení, kameru, McTiernanovu režii, efekty či HUDBU, by bylo pouze nošením jedovatých rostlin a hadů do tropické džungle. Když neviditelný mimozemšťan zabije během pěti minut dva vojáky z Dutchovi čety, začíná všem docházet, že to fakt nebude sranda... Závěrečná, gradující půlhodina, kdy se začíná karta obracet a z lovce se stává lovený, patří mezi nejefektivnější filmové sekvence všech dob a úplný finish v bažinách, na samotný hororový piedestal. Líbí se mi pointa filmu, kde Dutch získává nad kosmickým monstrem převahu, až ve chvíli, kdy je odzbrojen a používá taktiku pravěkých barbarů. Ani po čtvrtstoletí od svého uvedení, neztrácí PREDÁTOR vůbec nic, ze své uhrančivé působivosti, stále je svěží, vynikající podívanou, která dokáže opakovaně bavit i děsit. Symbol akčních 80. let, moje velká srdcovka a jedinečná science fiction klasika, co nemá šanci zestárnout. Když to krvácí, můžeme to zabít! Viděno cca 50x (kino, televize, VHS, DVD, Blu-ray). ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Výrazně nadhodnocený snímek, který těží z nostalgie a věku uživatelů serveru. Špičce žánru se neblíží ani omylem. Je doslova ztělesněním žánrových klišé a kromě akce nabízí jen exotiku středoamerické džungle. Jednoduchý příběh, postavy, které vzhledem k požadavkům scénáře nemusí hrát, protože se stačí tvářit sveřepě a zběsile kolem sebe střílet. Spousta hloupostí - jeden z žoldnéřů třímá v ruce kulomet, který se montuje na podvozek letadel a váží tolik, že kdybych ho měl v extrémních podmínkách džungle se stoprocentní vlhkostí vláčet, nečekal bych na predátora a skoncoval bych s tím sám. (Asi po pěti minutách.) Nijak zvlášť objevná režie, nicméně McTiernan drží úroveň - v rámci žánru se najdou pochopitelně nesrovnatelně horší kousky. Dal bych i tři hvězdičky, třebaže nejsem fanouškem žánru, ale ta politická předehra, kdy americké komando bojuje proti zlým partyzánům, byla jednoduše řečeno nechutná. Politická realita střední Ameriky v 80. letech vypadala přesně opačně - americká vláda podporovala kdejaký diktátorský šmejd.. Celkový dojem: 45 %. ()

Galerie (166)

Zajímavosti (174)

  • Po útěku před Predátorem vyčerpaný Dutch (Arnold Schwarzenegger) vylézá z vody a pokládá levou část obličeje do bahna. Vzápětí do vody skáče Predátor, Dutch se na něj otáčí, avšak onu část obličeje od bahna nemá, ovšem po doplazení ke kořenům znovu ano. (Armin82)
  • Predátor vydělal 100 milionů amerických dolarů, roku 1987 měl jedny z nejsilnějších tržeb za premiérový víkend, překonal ho pouze Policajt v Beverly Hills 2 (1987). (asdfasdf)
  • Když Blain (Jesse Ventura) rozbalí minigun M134, „natáhne“ zbraň otáčením hlavně rukou. Tímto způsobem by ale zahájil střelbu ze zbraně. (Jan.Kanak)

Související novinky

Nový Predátor našel staronového režiséra

Nový Predátor našel staronového režiséra

10.02.2024

Když v létě roku 2022 dorazilo na streamovací služby Hulu a Disney+ akční sci-fi Predátor: Kořist v režii Dana Trachtenberga (Ulice Cloverfield 10), zaznamenal tento nejnovější příspěvek do… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

Reklama

Reklama