Reklama

Reklama

Predátor

  • USA Predator (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger má jako major Dutch v Predátorovi vcelku rutinní úkol, vysvobodit několik amerických vojáků ze zajetí partyzánů uprostřed džungle. Nakonec se ale musí utkat s daleko tajemnějším a nebezpečnějším nepřítelem. On i jeho muži čelí děsivému mimozemšťanovi, který postaví americké hrdiny poprvé v životě před opravdový strach. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 509)

genetique 

všechny recenze uživatele

Neviem, či ešte vôbec niekedy vo filme sa nájde väčší zhluk svalovej hmoty ako mal bývalý sedemnásobný Mr.Olympia! Bolo to treba využiť a to on urobil za pomoci rolí, ktoré mu boli ušité priamo na mieru. Predátor je opäť jedna z jeho klasík plných zábavy a akčnej explózie. Navyše na predýchanie ozaj hustej atmosféry som musel film párkrát aj stopnúť a byt párkrát vyvetrať! 100%. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Herci, hlášky, džungle, soundtrack, Predátor a Arnold dělají z tohohle filmu jeden z nejlepších akčňáků. I po třicátém zhlédnutí film neztratil ani špetku svého kouzla a řadí se mezi nesmrtelné, které mohu vidět stále a stále dokola. Výborný původní dabing a tak tuhle kultovku hodnotím nekompromisně 5 hvězdičky... ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Najde se vůbec někdo, kdo viděl dobrodružství odredovaného vesmírného nimroda s červeným zaměřovacím paprskem, laserem a fetišem na lidské lebky méně než dvacetkrát? Nebo nějaká guma, které by se nelíbilo? Jednoduchý, ale působivý scénář bří Thomasů (Predátor 2, Boeing 747 v ohrožení) s úspornými dialogy kráčí zřetelně ve stopách Vetřelců, po jejichž vzoru také nabízí boj špičkové, těžce vyzbrojené vojenské jednotky s komplexním monstrem, rozdělený na umně budované tajemné ticho před bouři v první polovině a masivní vyvražďovačku v polovině druhé. McTiernanova nabušená režie klade důraz na dusnou atmosféru, exotickou výpravu, parádní akci, výrazný casting a vymačkává z Arnieho jeden z jeho nejlepších hereckých výkonů. K tomu skvělá kamera, která džungli maximálně prodává, a fantastická Silvestriho hudba, která tomu dává neskutečnou atmosféru i koule. Plus lekce zásadního významu, kterou ale naši učitelé na základce jaksi přeskočili, a sice, že když to krvácí, můžeme to zabít. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pre mňa najlepší film s Arnoldom Schwarzeneggerom v hlavnej úlohe. Predator je precízne namiešaná zmes horroru, alien-sci-fi a akcie, zasadená do divácky aktraktívneho prostredia subtropickej džungle. Špeciálna americká bojová jednotka versus mimozemský lovec ľudských trofejí. Jednoduchá myšlienka, ktorá skvele funguje. Stvárnenie samotného Predatora je tiež výborne zvládnuté. Jeho mimikry sú hodne desivé (a účelné). Tiež treba vzdať hold i filmovému predstaviteľovi tejto dnes už kultovej postavy Kevinovi P. Hallovi. Zahral to výborne. Škoda, že bol osud ku nemu tak krutý a pomerne mladý zomrel na zákernú chorobu (AIDS). Česť jeho pamiatke. ***** ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

klasika, srovnatelna s Terminatory ci Vetrelci.. reziser McTiernan skvele vyuziva dzungle a doslova nas vtahuje do pocitů komanda, ktere netusí, z poza ktereho stromu na ne vyskocí smrt..a ta je neskutecne drsna ale zato vypada neskutecne cool. Vesmirny lovec, na ktereho nikdo nema.. to je Predator :-) rozhodne bych nechtel byt v kuzich Arnolda a spol.. A zaverecny fight je jeden z nejlepsich, jake jsem kdy videl. I kdyz trochu nechapu, jak to ten vojak mohl prezit :-d ()

Galerie (166)

Zajímavosti (174)

  • Když Billy (Sonny Landham) hází Dutchovi (Arnold Schwarzenegger) identifikační "psí" známky Jima Hoppera, ten je chytí za řetízek, takže mu visí z ruky. Avšak hned v dalším záběru (z Dutchovy perspektivy) jsou značky náhle v jeho dlani. Poté znovu drží značky za řetízek. Navíc známky Jima Hoppera nesprávně uvádějí jeho iniciály jako „CE Hopper“. (Jan.Kanak)
  • Studio dlouho váhalo, kterému režisérovi projekt svěřit. Arnold Schwarzenegger však nedlouho před natáčením zhlédl snímek Kočovníci smrti (1986) režírovaný Johnem McTiernanem, na jehož základě Johna doporučil. Svou volbu odůvodnil tím, že když McTiernan v tak levném filmu dokázal od první do poslední minuty udržet diváky v napětí, tak to zvládne i s filmem o rozpočtu desetkrát větším. Tato volba se nakonec ukázala jako trefa do černého. (ClintEastwood)
  • Ve filmu si zahrál i další dlouholetý Arnoldův kamarád Franco Columbu. Je medikem v helikoptéře, která v závěru filmu přiletí pro Dutche. Na fotografiích z natáčení ho nelze přehlédnout, avšak ve filmu je vidět jen kus hlavy. (POciSEM)

Související novinky

Nový Predátor našel staronového režiséra

Nový Predátor našel staronového režiséra

10.02.2024

Když v létě roku 2022 dorazilo na streamovací služby Hulu a Disney+ akční sci-fi Predátor: Kořist v režii Dana Trachtenberga (Ulice Cloverfield 10), zaznamenal tento nejnovější příspěvek do… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

Reklama

Reklama