Reklama

Reklama

Predátor

  • USA Predator (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger má jako major Dutch v Predátorovi vcelku rutinní úkol, vysvobodit několik amerických vojáků ze zajetí partyzánů uprostřed džungle. Nakonec se ale musí utkat s daleko tajemnějším a nebezpečnějším nepřítelem. On i jeho muži čelí děsivému mimozemšťanovi, který postaví americké hrdiny poprvé v životě před opravdový strach. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 509)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Arnoldův film, jeden z nejlepších mixů akčního nářezu s horrorem. Filmu se nedá vytknout snad vůbec nic. Originální nápad souboje skvěle vycvičené speciální vojenské jednotky s mimozemšťanem v prostředí jako je zrovna prales. Perfektní podání jednotlivých postav a jejich charakterů, skvěle vybraní ranaři tehdejší doby, úžasná atmosféra, kultovní úžasná hudba, brutalita, napětí, úžasné triky,které dodnes vůbec nezestárly. Film není ušit pro Arnolda, jako spousta jeho dalších, ale Arnold je zde jako rovnocený partner členů jednotky a je ve stejném průseru, jako oni. Geniálně propracovaná postava mimozemského lovce. Prostě naprostý kult, úžasná podívaná pro milovníky horrorů a akčních filmů, která nikdy nezestárne. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příběh natolik známý, že asi nemá cenu se o něm blíže rozepisovat. Pro mě vynikající sci-fi akce, modelový film pro celou řadu napodobitelů. Džungle je vynikajícím, tajemným a nebezpečným prostředím, zcela srovnatelným s krajinou cizí planety či rozsáhlými prostory Nostromo. Na žádné velké povídání není čas. Zběsilý úprk pralesem nabírá na obrátkách a krátké chvilky oddechu jsou vpodstatě čekáním na blížící se smrt. Predátor je děsivý, bez masky i s ní ( s ní je děsivější). Film odstartoval sérii comicsů v nakladatelství Dark Horse, kde se postupně predátor dostává do střetu s vetřelci, terminátorem, Robocopem, ale třeba i Batmanem. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Když může krvácet, může i umřít. Ja mám jasno. Po Terminatorovi je pre mňa Major Dutch druhá najlepšia postava akú Arnie hral. A určite nie len pre mňa. Jeden z mala sci-fi hororov, ktoré máju tu správnu atmosféru akú ma horor mať. A správnych zabijakov. Sympatické komando drsňákov proti vyše 2 metrovému neviditeľnému zabijackému monštru, ktoré číha na každom kroku (alebo na každou strome to už je na vás). Výborný vzhľad Predatora (Winston dizajn, Cameron klepetá), super prostredie dusnej džungle, fajnový scenár a dialogy (Si raněnej, vždyť vykrvácíš. Nemám čas krvácet.), dobrý vyber hercov (Schwarzenegger, Weathers, Ventura, Duke) geniálna hudba (Silvestri), atmosféra a réžia (McTiernan), to sú predovšetkým silné stránky Predatora, ktoré ho radia medzi klasiku v tomto žánri. Arnieho asi najťažší filmový protivník! Jeden s Top akčných sci-fi filmov (Aliens, Terminator), ktoré ja osobne milujem dodnes. Obľúbené soundtracky: Main Title, Jungle Trek, Goodbye,Predator Unmasked, Bad Idea, The Trap. Dillone! Ty parchante! Co je to s tebou? U CIA teď brousíš tužky? 100% - 5* ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pre mňa najlepší film s Arnoldom Schwarzeneggerom v hlavnej úlohe. Predator je precízne namiešaná zmes horroru, alien-sci-fi a akcie, zasadená do divácky aktraktívneho prostredia subtropickej džungle. Špeciálna americká bojová jednotka versus mimozemský lovec ľudských trofejí. Jednoduchá myšlienka, ktorá skvele funguje. Stvárnenie samotného Predatora je tiež výborne zvládnuté. Jeho mimikry sú hodne desivé (a účelné). Tiež treba vzdať hold i filmovému predstaviteľovi tejto dnes už kultovej postavy Kevinovi P. Hallovi. Zahral to výborne. Škoda, že bol osud ku nemu tak krutý a pomerne mladý zomrel na zákernú chorobu (AIDS). Česť jeho pamiatke. ***** ()

castor 

všechny recenze uživatele

Arnie trošku z jiného soudku, přesto další z jeho vrcholů 80. let!! I když člověk asi nikdy nezapomene na jeho znamenité zarovnávání přerůstající flóry kulometem (Komando). Predátor je jiný, i na zvolený žánr „reálnější“. Nejprve se Arnold ocitne v čele záchranné čety, která má zlikvidovat tábor nepřátelských partyzánů a osvobodit rukojmí. Následně potřebuje zachránit on sám a jeho lidé. Nakonec se ocitá tváří v tvář neznámému nepříteli s neviditelným brněním, kde s pudem sebezáchovy ožijí i Arnoldovy zvířecí instinkty. Producenti poměrně riskovali, když do party přizvali prakticky neznámého Johna McTiernana, ten však udržel nejistotu a napětí na vysokých příčkách, dokonale využil guatemalské džungle s vysokou vlhkostí vzduchu, takže z těchhle ostrých chlapíků neustále teče pot. Trefou do černého pak bylo samozřejmě angažování Stana Winstona, díky němuž Predátor nevypadá ani po letech legračně. Alan Silvestri na jedničku, stejně jako kamera Donalda McAlpinea!! ()

Galerie (166)

Zajímavosti (174)

  • Když Blain (Jesse Ventura) rozbalí minigun M134, „natáhne“ zbraň otáčením hlavně rukou. Tímto způsobem by ale zahájil střelbu ze zbraně. (Jan.Kanak)

Související novinky

Nový Predátor našel staronového režiséra

Nový Predátor našel staronového režiséra

10.02.2024

Když v létě roku 2022 dorazilo na streamovací služby Hulu a Disney+ akční sci-fi Predátor: Kořist v režii Dana Trachtenberga (Ulice Cloverfield 10), zaznamenal tento nejnovější příspěvek do… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

Reklama

Reklama