Reklama

Reklama

Predátor

  • USA Predator (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger má jako major Dutch v Predátorovi vcelku rutinní úkol, vysvobodit několik amerických vojáků ze zajetí partyzánů uprostřed džungle. Nakonec se ale musí utkat s daleko tajemnějším a nebezpečnějším nepřítelem. On i jeho muži čelí děsivému mimozemšťanovi, který postaví americké hrdiny poprvé v životě před opravdový strach. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (1 506)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nestárnoucí akční legenda, na kterou se snesu koukat pořád a pořád znovu, protože mě nikdy neomrzí. Rolí majora Dutche se Arnold Schwarzenegger definitivně korunoval do pozice nejlepšího akčního hrdiny. Scéna, kdy si Arnie rozdá s Predátorem tělo na tělo je nezapomenutelná. Klasika nad klasiky.. PS : Viděno mimo x zhlédnutí také už dokonce 2x v kině..100%...[10.4.2016_Kino Brandýs nad Labem] ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příběh natolik známý, že asi nemá cenu se o něm blíže rozepisovat. Pro mě vynikající sci-fi akce, modelový film pro celou řadu napodobitelů. Džungle je vynikajícím, tajemným a nebezpečným prostředím, zcela srovnatelným s krajinou cizí planety či rozsáhlými prostory Nostromo. Na žádné velké povídání není čas. Zběsilý úprk pralesem nabírá na obrátkách a krátké chvilky oddechu jsou vpodstatě čekáním na blížící se smrt. Predátor je děsivý, bez masky i s ní ( s ní je děsivější). Film odstartoval sérii comicsů v nakladatelství Dark Horse, kde se postupně predátor dostává do střetu s vetřelci, terminátorem, Robocopem, ale třeba i Batmanem. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $59,735,548Tržby Celosvetovo $98,267,558Tržby požičovne VHS v USA $31,000,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,126,316 //počet predaných kusov 227,451║ __Predator je pre mňa niečo ako synonymum slova akčný film. Tento film som už videl nespočetne krát a vždy ma dokáže upútať naplno. "Dokonalejší film v akčnom žánry nenájdete!" Majstrovské dielo od Johna McTiernana, plného hustej atmosféry, drsnej akcie a to všetko v doprovode s výbornou hudbou od Alana Silvestriho. Arnold Schwarzenegger v jednej zo svojich nezabudnuteľných úloh ako Major Dutch, kde je perfektne dopĺňaný hercami, hrajúcimi jeho špeciálnu jednotku vojakov a to zastúpenie tvorili Carl Weathers ako Dillon - Bill Duke ako Mac - Jesse Ventura ako Blain - Sonny Landham ako Billy - Richard Chaves ako Poncho a Shane Black ako Hawkins. __/100%/ __moja recenzia ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Co mám napsat, když už se tu veškerá chvála vyskytuje ve všech možných a sebelepších obměnách? Myslím, že když to shrnu do 3 slov, tak nic nepokazím! A ta slova? KLASIKA, NÁŘEZ, BRAVO! Snad bych ještě mohl připojit větu: "Arnie v obdivuhodné, úžasné a dokonalé formě". Tvůrcům se bravurně podařilo vykreslit narůstající strach "supermanů" z budoucnosti v pekelné džungli, do níž bych se osobně bez doprovodu Dutche Schaefera a Johna Ramba nevydal. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pre mňa najlepší film s Arnoldom Schwarzeneggerom v hlavnej úlohe. Predator je precízne namiešaná zmes horroru, alien-sci-fi a akcie, zasadená do divácky aktraktívneho prostredia subtropickej džungle. Špeciálna americká bojová jednotka versus mimozemský lovec ľudských trofejí. Jednoduchá myšlienka, ktorá skvele funguje. Stvárnenie samotného Predatora je tiež výborne zvládnuté. Jeho mimikry sú hodne desivé (a účelné). Tiež treba vzdať hold i filmovému predstaviteľovi tejto dnes už kultovej postavy Kevinovi P. Hallovi. Zahral to výborne. Škoda, že bol osud ku nemu tak krutý a pomerne mladý zomrel na zákernú chorobu (AIDS). Česť jeho pamiatke. ***** ()

Galerie (166)

Zajímavosti (174)

  • Když Billy (Sonny Landham) hází Dutchovi (Arnold Schwarzenegger) identifikační "psí" známky Jima Hoppera, ten je chytí za řetízek, takže mu visí z ruky. Avšak hned v dalším záběru (z Dutchovy perspektivy) jsou značky náhle v jeho dlani. Poté znovu drží značky za řetízek. Navíc známky Jima Hoppera nesprávně uvádějí jeho iniciály jako „CE Hopper“. (Jan.Kanak)
  • Arnold Schwarzenegger dostal nabídku na roli ve volném pokračování Predator 2 (1990), ovšem dle něj nestál scénář za nic, proto nabídku odmítl. "Nikdo nestojí o to, koukat na Predátory, jak řádí v ulicích města. Tady už máme svoje 'predátory'," uvedl ke svému postoji. (Lucasion)

Související novinky

Nový Predátor našel staronového režiséra

Nový Predátor našel staronového režiséra

10.02.2024

Když v létě roku 2022 dorazilo na streamovací služby Hulu a Disney+ akční sci-fi Predátor: Kořist v režii Dana Trachtenberga (Ulice Cloverfield 10), zaznamenal tento nejnovější příspěvek do… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

Reklama

Reklama