Reklama

Reklama

Predátor

  • USA Predator (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger má jako major Dutch v Predátorovi vcelku rutinní úkol, vysvobodit několik amerických vojáků ze zajetí partyzánů uprostřed džungle. Nakonec se ale musí utkat s daleko tajemnějším a nebezpečnějším nepřítelem. On i jeho muži čelí děsivému mimozemšťanovi, který postaví americké hrdiny poprvé v životě před opravdový strach. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 506)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní a dnes již zaslouženě legendární akčňák, jehož tvůrce dokázal z minima vytěžit maximum. To ovšem bylo v dobách, kdy měl McTiernan ještě formu a netočil nesmysly typu posledních několika výplodů. Predator obsahuje všechny atributy, které má správný akčňák mít. Drsné hlavní hrdiny, nemilosrdného zabijáka, strhující atmosféru, výtečně použitou drsnou přírodu, která za pomoci solidní práce s kamerou dost často nahání hrůzu i bez přímé přítomnosti lovce. A v neposlední řadě je zde i skvělý Arnold, který je drsnější než celý tábor teroristů dohromady. Milník, který se zařadil již velmi dávno mezi klasiku svého druhu. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Dva naolejované bicepsy Arnolda Schwarzeneggera proti těžkotonážnímu dermatofilnímu dredaři s výškou Kevina Petera Halla. Zápasištěm nejsou tatami, nýbrž těžce schůdná vlhká džungle, a rozhodujícími prvky taktika, strategie, selský rozum a palebný arzenál. Posledně zmíněné dostává v případě Predátora nový význam, protože disponuje nevídaným množstvím bojových možností: optická kamufláž, laserový kanón, hroty nebo sebedestrukční mechanismus. Navíc má ukrutnou sílu, na bicepsovém zdvihu by si poradil pravděpodobně i se stometrovou sekvojí a džunglí se pohybuje živěji a rychleji než Tarzan. Konfrontace vesmírného lovce se skupinkou elitních vojáků je dynamická, napínavá, krvavá a funguje skvěle i na opakovaná shlédnutí. Plus uhrančivá hudba Alana Silvestriho a nesmrtelná Arnoldova hláška. 15 miliónů dolarů(rozpočet)/98 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Kdo jiný, než nezničitelný Terminátor by se dokázal sám postavit proti tomu nejsilnějšímu, nejoriginálnějšímu a nejlepšímu mimozemskému frajerovi, jaký kdy existoval? Ano, samozřejmě spolu s Vetřelcem, který je také právoplatným králem žánru. Jenže Predátor mi vždycky přišel více stylovější, kultivovanější a inteligentnější:) Nadpozemská akční legenda vs. dokonale vybavený mimozemský lovec se stylovými dredy. V tomto příběhu musí Arnie uprostřed tropické džungle čelit tomu nejhoršímu nepříteli ze všech. Predátora mám ze všech jeho filmů asi nejraději. Tento dokonalý kousek je excelentním spojením zajímavého námětu, výborného scénáře, napěchovaného hláškami, dynamického, napínavého děje a skvělé bandy herců a jejich postav. Dutch, Dillon, Blain, Mac, Hawkins, Poncho a Billy. Na vrcholu toho všeho však stojí dva géniové. Stan Winston a jeho legendární, dokonalá a fascinující maska lovce z vesmíru, pod níž se skrývá Kevin Peter Hall, a Alan Silvestri a jeho fenomenální "Jungle Trek" hudba, která dává filmu ten dokonalý a nezapomenutelný rozměr. "Ty máš ale pěknou držku.", "Nemám čas krvácet.", "Nějakej parchant jim řek, že seš nejlepší.", "Není zač." ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nestárnoucí akční legenda, na kterou se snesu koukat pořád a pořád znovu, protože mě nikdy neomrzí. Rolí majora Dutche se Arnold Schwarzenegger definitivně korunoval do pozice nejlepšího akčního hrdiny. Scéna, kdy si Arnie rozdá s Predátorem tělo na tělo je nezapomenutelná. Klasika nad klasiky.. PS : Viděno mimo x zhlédnutí také už dokonce 2x v kině..100%...[10.4.2016_Kino Brandýs nad Labem] ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Nevím, co to bylo. Měnilo to barvy! Testosteronem, krví a akcí nasáklý snímek z dob, kdy byl rakouský Mr. Olympia životním idolem nejednomu muži a zároveň nádherná ukázka toho, že lidská inteligence, odvaha a vůle přežít, jsou mnohem důležitější atributy, než nejmodernější technologie a vyspělé zbraně. Vychvalovat skvělé obsazení, kameru, McTiernanovu režii, efekty či HUDBU, by bylo pouze nošením jedovatých rostlin a hadů do tropické džungle. Když neviditelný mimozemšťan zabije během pěti minut dva vojáky z Dutchovi čety, začíná všem docházet, že to fakt nebude sranda... Závěrečná, gradující půlhodina, kdy se začíná karta obracet a z lovce se stává lovený, patří mezi nejefektivnější filmové sekvence všech dob a úplný finish v bažinách, na samotný hororový piedestal. Líbí se mi pointa filmu, kde Dutch získává nad kosmickým monstrem převahu, až ve chvíli, kdy je odzbrojen a používá taktiku pravěkých barbarů. Ani po čtvrtstoletí od svého uvedení, neztrácí PREDÁTOR vůbec nic, ze své uhrančivé působivosti, stále je svěží, vynikající podívanou, která dokáže opakovaně bavit i děsit. Symbol akčních 80. let, moje velká srdcovka a jedinečná science fiction klasika, co nemá šanci zestárnout. Když to krvácí, můžeme to zabít! Viděno cca 50x (kino, televize, VHS, DVD, Blu-ray). ()

Galerie (166)

Zajímavosti (174)

  • Když Dutch (Arnold Schwarzenegger) a jeho tým provedou útok na tábor partyzánů, stále zdánlivě hledají rukojmí, protože s jistotou vědí jen to, že jeden ze zajatců byl popraven (zastřelen ruským poradcem). Přesto napadnou tábor bezohledným způsobem a vyhazují do povětří celé budovy, aniž by se obtěžovali zkontrolovat, jestli rukojmí náhodou nejsou uvnitř. Teprve po přestřelce se Mac (Bill Duke) obtěžuje hledat muže, kteří by v táboře údajně měli být. (Jan.Kanak)
  • Na začátku filmu Dutch (Arnold Schwarzenegger) vystupuje z vrtulníku a si zapálí tlustý doutník, ale když dorazí ke generálu Philipsovi (R.G. Armstrong) na druhém konci pláže, je doutník o několik centimetrů kratší – ve skutečnosti by tak velký doutník trvalo kouřit několik hodin. (Jan.Kanak)

Související novinky

Nový Predátor našel staronového režiséra

Nový Predátor našel staronového režiséra

10.02.2024

Když v létě roku 2022 dorazilo na streamovací služby Hulu a Disney+ akční sci-fi Predátor: Kořist v režii Dana Trachtenberga (Ulice Cloverfield 10), zaznamenal tento nejnovější příspěvek do… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

Reklama

Reklama