Reklama

Reklama

Predátor

  • USA Predator (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger má jako major Dutch v Predátorovi vcelku rutinní úkol, vysvobodit několik amerických vojáků ze zajetí partyzánů uprostřed džungle. Nakonec se ale musí utkat s daleko tajemnějším a nebezpečnějším nepřítelem. On i jeho muži čelí děsivému mimozemšťanovi, který postaví americké hrdiny poprvé v životě před opravdový strach. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (1 506)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Človek versus mimozemská háveď ... Poviem rečou S.Leoneho, že v 80.a 90.rokoch boli dva druhy ľudí. Tí, čo milovali Arnolda a tí, čo zbožňovali Stalloneho. Pravda, bola tu ešte jedna skupinka (Van Damme, Lundgren, Ch.Norris...), ale akýkoľvek úspešný film tejto dvojky, ktorí akčnému filmu kraľovali ich zadupal čoraz hlbšie do zeme. Súperenie týchto hviezd o to, kto natočí lepší film, prinášalo fanúšikom iba radosť. McTiernan Predátorom a Smrtonostnou pascou dosiahol svoj vrchol kariéry a nám ostáva si iba želať, aby naňho nadviazal, no zatiaľ sa mu to nedarí. O Predátorovi sa hovorí, že to bola najlepšia reakcia na úspešného Ramba. Nepochybne najlepší Arnoldov akčný film, u mňa súperiaci o prvú priečku s T2. Neskutočne pozerateľný film. Celý film ani na sekundu nenudí a od druhej polovice, keď je Arnold na Predátora sám, má pre mňa dodnes zvláštne čaro. Človek a príroda proti mimozemskej hávedi. Samostatnú kapitolu tejto akčnej pecky tvorí dokonalá Silvestriho hudba. Spolu so Stoneovou Čatou, je to film, ktorý som videl najviac krát. Príchod DVD techniky mi rýchlo dala možnosť zabudnúť na snáď najhorší dabing (síce boli aj horšie) z VHS, ani nie tak hlasový ako zvukový. Arnoldove nočné asi 10-sekundové zrevanie lesom s ozvenou, zdabovali na odporné 3-sekundové škreknutie bez ozveny. Takýto "profesionálny" dabing mi vždy vedel dokonale pokaziť zážitok, preto už roky rokúce pozerám filmy zásadne s titulkami. Zo zatiaľ vydaných DVD je určite najlepšie 2DVD vydanie s DTS. Kúpil som ho za 1.199,- Sk a o mesiac na to som ho videl v Tescu vo výpredaji za 300,- Sk. Skoro ma jeblo od zlosti. No čo už. Takto mi ostáva si svoju zlosť zmierniť tým, že si film pustím znovu a spolu s Arnoldom opäť nakopeme Predátorovi riť. Adios! 100%. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

klasika, srovnatelna s Terminatory ci Vetrelci.. reziser McTiernan skvele vyuziva dzungle a doslova nas vtahuje do pocitů komanda, ktere netusí, z poza ktereho stromu na ne vyskocí smrt..a ta je neskutecne drsna ale zato vypada neskutecne cool. Vesmirny lovec, na ktereho nikdo nema.. to je Predator :-) rozhodne bych nechtel byt v kuzich Arnolda a spol.. A zaverecny fight je jeden z nejlepsich, jake jsem kdy videl. I kdyz trochu nechapu, jak to ten vojak mohl prezit :-d ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Arnold Schwarzenegger ve své druhé nejvýznamnější roli. Opět zde předvádí akční výkon, stejně jako všichni okolo tohoto snímku, který si zaslouží potlesk. Predátor je atmosférou i akcí nabitý snímek, který ve své době neměl konkurenci a i po letech působí velmi svěže a kvalitně. Od tohoto okamžiku byl Predátor považován za druhou bestii vedle Vetřelce, která dokáže vládnout filmovému světu a právem. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Prostě a jasně řečeno: K posrání dokonalé. Když jsem si Predátora po delší době celého zopakoval, uvědomil jsem si, že patří do té hrdé smetánky mnou milovaných filmových děl, z nichž bych nevyjmul a ani do nich nepřidal jedno jediné okénko. Bez debat nejchlapáčtější snímek historie, kde tvrdí hoši nejprve ostře rozdávají, aby deklamovali svou neohroženost, a následně dostávají na hubu způsobem, jaký bych nepřál snad ani rakovinové buňce na mých nejcitlivějších tělních aparátech. A zakončeno nejvíce strhujícím soubojem jeden proti jednomu, kde člověk tváří v tvář skutečnému monstru přijímá jeho pravidla a coby lovec z dávných časů se zcela upíná na podmínky okolní divoké přírody. Bad Ass Arnold jako tradičně bezkonkurenční, ale tady byli největšími hvězdami určitě Alan Silvestri, jehož soundtrack je nepřekonatelným ztělesněním napětí a konfrontace s tajemným zlem, a režisér McTiernan, který vystřelil celý příběh bez jediného klopýtnutí a zinscenoval tolik kultovních okamžiků, že žádné pokračování už nebude mít šanci tenhle originál překonat (ze všech vypichuji scénu hromadné "přestřelky" s neviditelným nepřítelem, která je pro mě jednou z nejzábavnějších z celých osmdesátých let - tu mohu vidět pětkrát denně, ale Arnoldův výraz při minutové střelbě do prázdna mě nikdy neomrzí). 100% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příběh natolik známý, že asi nemá cenu se o něm blíže rozepisovat. Pro mě vynikající sci-fi akce, modelový film pro celou řadu napodobitelů. Džungle je vynikajícím, tajemným a nebezpečným prostředím, zcela srovnatelným s krajinou cizí planety či rozsáhlými prostory Nostromo. Na žádné velké povídání není čas. Zběsilý úprk pralesem nabírá na obrátkách a krátké chvilky oddechu jsou vpodstatě čekáním na blížící se smrt. Predátor je děsivý, bez masky i s ní ( s ní je děsivější). Film odstartoval sérii comicsů v nakladatelství Dark Horse, kde se postupně predátor dostává do střetu s vetřelci, terminátorem, Robocopem, ale třeba i Batmanem. ()

Galerie (166)

Zajímavosti (174)

  • Začátek natáčení byl o pár měsíců opožděn kvůli Arnoldu Schwarzeneggerovi. Prodleva zapříčinila změnu místa natáčení z Tabasca na Puerto Vallarta. (endoskop)
  • V celém filmu tým používá háky a miny Claymore. Přesto nikdy není vidět, že by je někde nesli, když je nepoužívají. (Jan.Kanak)

Související novinky

Nový Predátor našel staronového režiséra

Nový Predátor našel staronového režiséra

10.02.2024

Když v létě roku 2022 dorazilo na streamovací služby Hulu a Disney+ akční sci-fi Predátor: Kořist v režii Dana Trachtenberga (Ulice Cloverfield 10), zaznamenal tento nejnovější příspěvek do… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

Reklama

Reklama