Reklama

Reklama

Predátor

  • USA Predator (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger má jako major Dutch v Predátorovi vcelku rutinní úkol, vysvobodit několik amerických vojáků ze zajetí partyzánů uprostřed džungle. Nakonec se ale musí utkat s daleko tajemnějším a nebezpečnějším nepřítelem. On i jeho muži čelí děsivému mimozemšťanovi, který postaví americké hrdiny poprvé v životě před opravdový strach. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (1 509)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Co mám napsat, když už se tu veškerá chvála vyskytuje ve všech možných a sebelepších obměnách? Myslím, že když to shrnu do 3 slov, tak nic nepokazím! A ta slova? KLASIKA, NÁŘEZ, BRAVO! Snad bych ještě mohl připojit větu: "Arnie v obdivuhodné, úžasné a dokonalé formě". Tvůrcům se bravurně podařilo vykreslit narůstající strach "supermanů" z budoucnosti v pekelné džungli, do níž bych se osobně bez doprovodu Dutche Schaefera a Johna Ramba nevydal. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pre mňa najlepší film s Arnoldom Schwarzeneggerom v hlavnej úlohe. Predator je precízne namiešaná zmes horroru, alien-sci-fi a akcie, zasadená do divácky aktraktívneho prostredia subtropickej džungle. Špeciálna americká bojová jednotka versus mimozemský lovec ľudských trofejí. Jednoduchá myšlienka, ktorá skvele funguje. Stvárnenie samotného Predatora je tiež výborne zvládnuté. Jeho mimikry sú hodne desivé (a účelné). Tiež treba vzdať hold i filmovému predstaviteľovi tejto dnes už kultovej postavy Kevinovi P. Hallovi. Zahral to výborne. Škoda, že bol osud ku nemu tak krutý a pomerne mladý zomrel na zákernú chorobu (AIDS). Česť jeho pamiatke. ***** ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Řekněte přede mnou "Akční film" a já nejspíš odpovím "Predátor". Od začátku do konce tahle věc šlape pekelnou rychlostí a nepovolí ani na chvíli. Režie, realisticky pojatá akce, vymakaná Silvestriho hudba a prostředí džungle, v níž máte pocit, že něco číhá za každou druhou liánou. I když znám Predátora nazpaměť, vždycky se na něj s chutí podívám znovu. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Prostě a jasně řečeno: K posrání dokonalé. Když jsem si Predátora po delší době celého zopakoval, uvědomil jsem si, že patří do té hrdé smetánky mnou milovaných filmových děl, z nichž bych nevyjmul a ani do nich nepřidal jedno jediné okénko. Bez debat nejchlapáčtější snímek historie, kde tvrdí hoši nejprve ostře rozdávají, aby deklamovali svou neohroženost, a následně dostávají na hubu způsobem, jaký bych nepřál snad ani rakovinové buňce na mých nejcitlivějších tělních aparátech. A zakončeno nejvíce strhujícím soubojem jeden proti jednomu, kde člověk tváří v tvář skutečnému monstru přijímá jeho pravidla a coby lovec z dávných časů se zcela upíná na podmínky okolní divoké přírody. Bad Ass Arnold jako tradičně bezkonkurenční, ale tady byli největšími hvězdami určitě Alan Silvestri, jehož soundtrack je nepřekonatelným ztělesněním napětí a konfrontace s tajemným zlem, a režisér McTiernan, který vystřelil celý příběh bez jediného klopýtnutí a zinscenoval tolik kultovních okamžiků, že žádné pokračování už nebude mít šanci tenhle originál překonat (ze všech vypichuji scénu hromadné "přestřelky" s neviditelným nepřítelem, která je pro mě jednou z nejzábavnějších z celých osmdesátých let - tu mohu vidět pětkrát denně, ale Arnoldův výraz při minutové střelbě do prázdna mě nikdy neomrzí). 100% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Je čas vyndat bezbolestnou! Fascinace džunglí, fascinace vytuněným zlem z kosmu, fascinace Arnoldem ve vrcholné formě. Jeden z typických osmdesátkových kultů, který stále nabízí fascinující atmosféru mystického a krvelačného zla, ukrývajícího se tam někde ve stromech. Skvělý soundtrack, skvělá atmosféra. ()

Galerie (166)

Zajímavosti (174)

  • Na začátku útoku na povstalecký tábor Dillon (Carl Weathers) křičí: „Cílem je ta chajda uprostřed“, ale jeho rty se vůbec nepohybují. (Jan.Kanak)
  • Po likvidaci tábora při přesunu na místo extrakce je v jednom záběru na Billyho (Sonny Landham) skrytého v křoví jasně vidět, že na jeho M16 chybí brokovnice, kterou má jinak pověšenou pod hlavní. (Jirka_Globus)
  • Po tom, ako Dilonovi (Carl Weathers) začne utekať zajatkyňa, po jej páde a následnom zdvihnutí ma viazaciu pásku vyvlečenu z ruky a len simuluje zviazanie držaním rúk pri sebe. (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Nový Predátor našel staronového režiséra

Nový Predátor našel staronového režiséra

10.02.2024

Když v létě roku 2022 dorazilo na streamovací služby Hulu a Disney+ akční sci-fi Predátor: Kořist v režii Dana Trachtenberga (Ulice Cloverfield 10), zaznamenal tento nejnovější příspěvek do… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

Reklama

Reklama