Reklama

Reklama

Predátor

  • USA Predator (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger má jako major Dutch v Predátorovi vcelku rutinní úkol, vysvobodit několik amerických vojáků ze zajetí partyzánů uprostřed džungle. Nakonec se ale musí utkat s daleko tajemnějším a nebezpečnějším nepřítelem. On i jeho muži čelí děsivému mimozemšťanovi, který postaví americké hrdiny poprvé v životě před opravdový strach. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 509)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Mala to byť rutinná akcia. Vyskočiť potichu v džungli, skalpovať nejakých tých partizánov a v pokoji odviezť do bezpečia papalášov z CIA. Že tu začína niečo mimozemské smrdieť si Dutch a jeho neortodoxná partička veteránov uvedomili až príliš neskoro. Na Schwarzeneggerových filmoch som vyrastal videl som asi trištvrte filmov a to aj tie, ktoré sa natáčali v rokoch keď som ešte ani nebol na svete. Tento film je jedným z jeho najlepších, v ktorých podal nezabudnuteľný výkon. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Hudba jak z pera Arama Chačaturjana, ale když k tomu přidáte džungli, všelijak zbarvený Khméry, tajemného zabijáka z kosmu a partičku testosteronových vojenských gum, dostanete story, které vezme za srdce každého kluka. Právem se to stalo kultem a předlohou mnohých pokračování a nástaveb, kombinací a zpracování v dalších mediích (např. komiks, PC hra). Tehdy poprvé, v postokomunistickém kině Alfa (dříve Karpinsk, a kolují dohady, že v určitém mezidobí se dokonce jmenovalo Čalfa), mě sebrala ta atmosféra neviditelného nebezpečí, kterému podlehnou i ti nejostřejší chlapi planety s Mr. Universe v čele. Protože jsem do té doby viděl pouze Kauza Králík a Zítra to roztočíme, drahoušku, byl jsem plně paralyzován a ani raději nemrkal, abych nepřišel ani o jeden bombastický záběr. Dodnes v suchých letních obdobích prakticky nevidím. U finálního souboje člověk vs. predátor jsem už jen mírně fibriloval v extázi, v jaké takový kluk může být. Kdykoliv si Predátora pustím, obklopí mě jakési fluidum obrovské nostalgie a takové to pálení na břiše, jako když se zamiluješ. Mnozí ten pocit určitě znají. Hrdě si tento snímek dávám do topky, abych mohl světu vykřičet svou lásku. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

RETRO Potřebujeme ty nejlepší. Proto jsi tady…. Po letech jsem se vrátil do časů, kdy se s Predátorem ještě nerval Vetřelec, ale Arnold. A je to příjemné ohlédnutí. Spolu s Komandem bych to viděl na základ dobrého akčního filmu. Hustý ,,béčkový“ hlášky a Predátorův ohňostroj na závěr – P A R Á D A! P.S. dřív bych dal ****, dnes dávám 5. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Po nějakých deseti letech jsem si Predátora pustil znovu. Bez přehánění můžu zkonstatovat, že ten film je dokonalejší, než jsem si myslel. Parta ostrých žoldáků, na něž si uspořádá hon jeden mimozemský lovec lebek i po těch letech uchvacuje perfektní atmosférou, která těží především s plíživé voyeurské kamery a Silvestriho nervózní hudby. Nad tím vším drží pevnou ruku režisér McTiernan, který v 80. letech patřil v akčním žánru k absolutní špičce… a v devadesátých letech se zbláznil. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $59,735,548Tržby Celosvetovo $98,267,558Tržby požičovne VHS v USA $31,000,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,126,316 //počet predaných kusov 227,451║ __Predator je pre mňa niečo ako synonymum slova akčný film. Tento film som už videl nespočetne krát a vždy ma dokáže upútať naplno. "Dokonalejší film v akčnom žánry nenájdete!" Majstrovské dielo od Johna McTiernana, plného hustej atmosféry, drsnej akcie a to všetko v doprovode s výbornou hudbou od Alana Silvestriho. Arnold Schwarzenegger v jednej zo svojich nezabudnuteľných úloh ako Major Dutch, kde je perfektne dopĺňaný hercami, hrajúcimi jeho špeciálnu jednotku vojakov a to zastúpenie tvorili Carl Weathers ako Dillon - Bill Duke ako Mac - Jesse Ventura ako Blain - Sonny Landham ako Billy - Richard Chaves ako Poncho a Shane Black ako Hawkins. __/100%/ __moja recenzia ()

Galerie (166)

Zajímavosti (174)

  • Hoci sa film odohráva v Južnej Amerike, možno v ňom zahliadnuť pytóna mriežkovaného (Broghammerus reticulatus), ktorý žije iba v juhovýchodnej Ázii. (Circumscriptor)
  • Poté, co tým ukončí střelbu na Predátora, Poncho (Richard Chaves) zkontroluje známky tvora a prohlásí: „Vůbec nic. Žádná stopa. Žádná krev, žádná těla. Bylo to k ničemu.“ Ale Mac (Bill Duke) tvora zjevně zasáhl, protože jasně zelená krev vystříkla na část podrostu. Dokonce Anně (Elpidia Carrillo) se podaří objevit stopy této krve a otřít ji do šatů, je proto velmi nepravděpodobné, že by si jí vysoce trénovaný Poncho nevšiml. (Jan.Kanak)

Související novinky

Nový Predátor našel staronového režiséra

Nový Predátor našel staronového režiséra

10.02.2024

Když v létě roku 2022 dorazilo na streamovací služby Hulu a Disney+ akční sci-fi Predátor: Kořist v režii Dana Trachtenberga (Ulice Cloverfield 10), zaznamenal tento nejnovější příspěvek do… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

Reklama

Reklama