Reklama

Reklama

Predátor

  • USA Predator (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger má jako major Dutch v Predátorovi vcelku rutinní úkol, vysvobodit několik amerických vojáků ze zajetí partyzánů uprostřed džungle. Nakonec se ale musí utkat s daleko tajemnějším a nebezpečnějším nepřítelem. On i jeho muži čelí děsivému mimozemšťanovi, který postaví americké hrdiny poprvé v životě před opravdový strach. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 506)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když může krvácet, může i umřít." Pokud chtěl Predátor udělat na Zemi mimořádnej dojem svejma schopnostma, tak si na to vybral asi nejméně vhodnýho soupeře Dutche. Kdyby si vybral mě, tak by sice taky prohrál, ale bylo by to alespoň rychlý - pravou do nozder, levou do laseru a pak bych ho vykopl do vesmíru směrem k domovský planetě. Nekecám, přesně takhle to ve snu vidím. Nicméně padouch to chtěl jinak. Proto musel Dutch a jeho zblajznutej tým sehrát se špatně viditelným mimozemšťanem velmi zábavnou a rozhodně napínavou bojovku v džungli, kterou jsem nejednou statečně sledoval kvalitně schovanej v křoví a potichu fandící reprezentantovi planety Země. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jim Thomas, John Thomas .. Dnes, takřka po devatenácti letech, se jedná už o nezapomenutelnou vzpomínku na opravdové kultovní akční sci-fi pirátských videokazet. John McTierman se blýskl skvělou režií, kde výborné akční sekvence doplnil též výbornou hutnou a zelenou atmosférou. Výborná podívaná - začíná to pozvolna jako tajná vojenská záchranná výprava a končí jako drsný masakr, když se do cesty elitnímu armádnímu komandu postaví mimozemský a doslova profesionální lovec. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Predátor je po Vetřelci (1-3) a Věci třetí nejkvalitnější film v subžánru, kde nepřátelští emzáci kosí na izolovaném místě (vesmírná loď/polární stanice/podmořská stanice…moc možností už nezbývá) skupinu do různé úrovně militantních a ozbrojených obětí. Byť se námětem jedná o béčko, zpracování je po všech stránkách tak moc dobré, že film obstojí i dnes a právem je kultem. Základem je scénář, který neurazí a pak obdivuhodně suveréní režie Johna McTierana, který zvládne obstojně natočit akční přepadení vesnice či napínavé souboj muže proti predátorovi a to tak, že se bavíte i přesto, že jedinou kulisou je džungle. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Je čas vyndat bezbolestnou! Fascinace džunglí, fascinace vytuněným zlem z kosmu, fascinace Arnoldem ve vrcholné formě. Jeden z typických osmdesátkových kultů, který stále nabízí fascinující atmosféru mystického a krvelačného zla, ukrývajícího se tam někde ve stromech. Skvělý soundtrack, skvělá atmosféra. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Poslys to vod tebe opravdu nebylo hezky Ventura flusne Weathersovi na botu a akce muze zacit! jeden z nejzasadnejsich Arnoldovych kousku kazdopadne ale nejlepsi urcite ne na genialitu Terminatora se to nechyta to rikam na rovinu ale i tak je to narez krome Arnolda tu dali tvurci dohromady to nejdrsnejsi komando v historii filmu co jsem kdy videl dalsi vec kterou je pak treba zminit je ta genialni hudba ktera sice jako soundtrack na poslouchani moc neni ale do filmu zapada naprosto luxusne a pomaha formovat opravdu hutnou atmosferu bohuzel u mne to Predetr projizdi tou druhou pulku ktera je neumerne natahovana zkratka o ctvrt hodiny kratsi delka a byla by to megapecka ale ten Arnolduv souboj z Predatorem je proste zbytecne dlouhej a rozvleklej takze resume je to urcite kult a po pravu ale nejlepsi Arnieho film to pro mne neni to v zadnym pripade ()

Galerie (166)

Zajímavosti (174)

  • V několika scénách je vidět, jak se Mac (Bill Duke) holí. Typický voják by něco podobného v džungli nikdy neudělal z důvodu hrozící infekce. Za těchto podmínek může člověka i zabít. (Jan.Kanak)
  • Když tým chystá past na Predátora, pokládá na zem nástražné dráty – Dutch (Arnold Schwarzenegger) téměř jeden z nich spustí, když použije sám sebe jako „sýr“, aby nalákal Predátora do pasti. Jakmile však Predátor unikne ze sítě, tým po této oblasti pobíhá, aniž by jakékoli nástražné dráty omezovaly jeho pohyb. (Jan.Kanak)
  • Závěrečný souboj se odehrává v noci. Ve chvíli, kdy na scénu přichází a skáče po stromech i Predátor (Kevin Peter Hall), je však na pozadí vidět celkem jasný bílý den. (rakovnik)

Související novinky

Nový Predátor našel staronového režiséra

Nový Predátor našel staronového režiséra

10.02.2024

Když v létě roku 2022 dorazilo na streamovací služby Hulu a Disney+ akční sci-fi Predátor: Kořist v režii Dana Trachtenberga (Ulice Cloverfield 10), zaznamenal tento nejnovější příspěvek do… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

Reklama

Reklama