Reklama

Reklama

Predátor

  • USA Predator (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger má jako major Dutch v Predátorovi vcelku rutinní úkol, vysvobodit několik amerických vojáků ze zajetí partyzánů uprostřed džungle. Nakonec se ale musí utkat s daleko tajemnějším a nebezpečnějším nepřítelem. On i jeho muži čelí děsivému mimozemšťanovi, který postaví americké hrdiny poprvé v životě před opravdový strach. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 509)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $59,735,548Tržby Celosvetovo $98,267,558Tržby požičovne VHS v USA $31,000,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,126,316 //počet predaných kusov 227,451║ __Predator je pre mňa niečo ako synonymum slova akčný film. Tento film som už videl nespočetne krát a vždy ma dokáže upútať naplno. "Dokonalejší film v akčnom žánry nenájdete!" Majstrovské dielo od Johna McTiernana, plného hustej atmosféry, drsnej akcie a to všetko v doprovode s výbornou hudbou od Alana Silvestriho. Arnold Schwarzenegger v jednej zo svojich nezabudnuteľných úloh ako Major Dutch, kde je perfektne dopĺňaný hercami, hrajúcimi jeho špeciálnu jednotku vojakov a to zastúpenie tvorili Carl Weathers ako Dillon - Bill Duke ako Mac - Jesse Ventura ako Blain - Sonny Landham ako Billy - Richard Chaves ako Poncho a Shane Black ako Hawkins. __/100%/ __moja recenzia ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Určitě víte o čem mluvím, tenhle film je dneska už klasický sci-fi survival horror, super akční film s na svojí dobu výbornými efekty, geniální hudbou Alana Silvestriho, a především naprosto fenomenálním mimozemským lovcem Kevinem Peterem Hallem alias Predátorem. Arnoldovu speciální jednotku si zamilujete, jeden charakter lepší než druhý, tihle chlapi jsou prostě machři největší. Billyho temné hlášky, Hawkinsovy vtipy, Mac a Blain a jejich přátelství na život a na smrt, tohle všechno dělá z Predátora výkladní skříň toho nejlepšího z akčních filmů let osmdesátých (no dobře, tak jednu z výkladních skříní). BTW Predátor byl taky jedním z prvních filmů, které jsem viděl na videu - bylo to asi v devadesátém roce, asi desetitisící pirátská kopie namluvená německy se "špičkovým" "simultánním" překladem, a byla to bomba, stejně jako dnes. 80% ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní a dnes již zaslouženě legendární akčňák, jehož tvůrce dokázal z minima vytěžit maximum. To ovšem bylo v dobách, kdy měl McTiernan ještě formu a netočil nesmysly typu posledních několika výplodů. Predator obsahuje všechny atributy, které má správný akčňák mít. Drsné hlavní hrdiny, nemilosrdného zabijáka, strhující atmosféru, výtečně použitou drsnou přírodu, která za pomoci solidní práce s kamerou dost často nahání hrůzu i bez přímé přítomnosti lovce. A v neposlední řadě je zde i skvělý Arnold, který je drsnější než celý tábor teroristů dohromady. Milník, který se zařadil již velmi dávno mezi klasiku svého druhu. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Dva naolejované bicepsy Arnolda Schwarzeneggera proti těžkotonážnímu dermatofilnímu dredaři s výškou Kevina Petera Halla. Zápasištěm nejsou tatami, nýbrž těžce schůdná vlhká džungle, a rozhodujícími prvky taktika, strategie, selský rozum a palebný arzenál. Posledně zmíněné dostává v případě Predátora nový význam, protože disponuje nevídaným množstvím bojových možností: optická kamufláž, laserový kanón, hroty nebo sebedestrukční mechanismus. Navíc má ukrutnou sílu, na bicepsovém zdvihu by si poradil pravděpodobně i se stometrovou sekvojí a džunglí se pohybuje živěji a rychleji než Tarzan. Konfrontace vesmírného lovce se skupinkou elitních vojáků je dynamická, napínavá, krvavá a funguje skvěle i na opakovaná shlédnutí. Plus uhrančivá hudba Alana Silvestriho a nesmrtelná Arnoldova hláška. 15 miliónů dolarů(rozpočet)/98 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Poprvé když jsem ten film viděl, bylo mi kolem deseti a totálně mě to odrovnalo. Něco tak děsivého jsem nikdy nečekal a pár let to ve mně zůstalo zaseknuto, neřekl bych že bych se toho zpětně bál, spíš jsem nemohl zapomenout na to, co se ve filmu všechno odehrálo a jak jsem u toho nemohl popadnout dech. Ten film jednoduše zůstane jedním z těch nejlepších, ale především nejsilnějších filmových zážitků, co jsem kdy zažil. Arnie a jeho banda v džungli proti neznámému monstru z kosmu. Bomba. Největší nážezZ! Geniální atmosféra! Postupem času, kdy se počet zhlédnutí značně zvýšil, film samozřejmě omrzel, ale pořád je to krutá a napínavá jízda, která navěky zůstane tím, čím je. Také vynikající hudba si zaslouží vyzdvihnout. Kéž by někdy vzniknul podobný film, pochybuju... 100% ()

Galerie (166)

Zajímavosti (174)

  • Ve scéně, kdy predátor Dutchovi (Arnold Schwarzenegger) doslova „přišpendlí“ hlavu k pařezu, je možné si všimnout, že predátorovo kopí změní rozpětí bodců, aby objalo Dutchův krk. (Armin82)
  • Když začne tým připravovat past na Predátora, tak v čase 1:02:10 si můžeme v pozadí všimnout již polo svlečeného Dillona (Carl Weathers) jak pomáhá. Avšak o pár minut později je oblečený a kritizuje Dutchovu (Arnold Schwarzenegger) taktiku, a teprve poté se připojuje k práci. Když pak Predátor zasáhne Dillona a ustřelí mu ruku, je patrné, že zbraň po pádu na zem střílí, i když prst netiskne kohoutek. (Guilemot)
  • V celém filmu tým používá háky a miny Claymore. Přesto nikdy není vidět, že by je někde nesli, když je nepoužívají. (Jan.Kanak)

Související novinky

Nový Predátor našel staronového režiséra

Nový Predátor našel staronového režiséra

10.02.2024

Když v létě roku 2022 dorazilo na streamovací služby Hulu a Disney+ akční sci-fi Predátor: Kořist v režii Dana Trachtenberga (Ulice Cloverfield 10), zaznamenal tento nejnovější příspěvek do… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

Reklama

Reklama