Reklama

Reklama

Predátor

  • USA Predator (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger má jako major Dutch v Predátorovi vcelku rutinní úkol, vysvobodit několik amerických vojáků ze zajetí partyzánů uprostřed džungle. Nakonec se ale musí utkat s daleko tajemnějším a nebezpečnějším nepřítelem. On i jeho muži čelí děsivému mimozemšťanovi, který postaví americké hrdiny poprvé v životě před opravdový strach. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 509)

Morien 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, jak bojové akce probíhají ve skutečném životě mimo plátno. Vždycky když totiž v nějakém (americkém) filmu vidím velkého idiota s velkou zbraní a velkou muskulaturou jak dělá "Tak pojďte sráči, tatata!!!" (zde role Jesseho Ventury), zakázala bych válku okamžitě a příslušné maníky nahnala do obchoďáků prodávat plyšáky. To je ale jenom takový povzdech mimo, protože samotný film se mi hodně líbí, hlavně kvůli fríkůlín hlavní postavě - predátorovi. Nikdo víc kůl nebyl od té doby vynalezen, maximálně dvojčata z Matrixu. No a za scénu, kdy si dredovitá příšerka z jiných planet nahrává hovor vojáků a smích indiána a potom si to pouští pořád dokola, jsem ochotna zamhouřit oči nad protěžováním amerického snu a armádního chlapského přátelství (Já tady svý chlapy nenechám, ty zlý hajzle, který jsi mě zradil!) a lípnout tam těch pět hvězdiček, protože tohle je opravdu jeden z nejlepších filmů s Arnoldem a ani při opakovaném shlížení neztrácí takřka nic ze své napínavosti. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vlajková loď svého žánru s atmosférou hustou jako samotná džungle, kde vesmírný lovec v souboji s guvernérem sklízí veškeré mé sympatie. „Tam v džungli na nás něco čeká a není to člověk. Všechny to zabije..“ Pokud toto pronese stopař Billy, zrovna si lehněte do US Army khaki pytle na mrtvoly a nechte zatáhnout zip zvenčí. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Po nějakých deseti letech jsem si Predátora pustil znovu. Bez přehánění můžu zkonstatovat, že ten film je dokonalejší, než jsem si myslel. Parta ostrých žoldáků, na něž si uspořádá hon jeden mimozemský lovec lebek i po těch letech uchvacuje perfektní atmosférou, která těží především s plíživé voyeurské kamery a Silvestriho nervózní hudby. Nad tím vším drží pevnou ruku režisér McTiernan, který v 80. letech patřil v akčním žánru k absolutní špičce… a v devadesátých letech se zbláznil. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů na kterých jsem vyrůstal. Úchvatná atmosféra umocněná Silvestriho hudbou, neviditelný, tajemný a lstivý nepřítel a tým vojáků vedených Arnoldem Schwarzeneggerem, který byl v roce 1987 v nejlepších letech (no já vlastně taky ;). Klasika. Dodnes mám ještě schovanou kazetu s německým dabingem a českým simultánním překladem. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Predátor - mimozemský dredař s neobvyklým šatníkem a vášnivý lovec se smyslem pro fair play. Takže docela sympaťák, bohužel měl tu smůlu, že si pro svoje honácké rejdy zvolil zrovna tu džungli, v níž ve stejný čas operoval Terminátor se svojí ultra drsnou jednotkou. Tu se mu sice ještě podařilo zlikvidovat, a to hlavně za přispění chameleonské kamufláže, ale byl to právě Arnold Černýnegr, který mu nedal svou lebku zadarmo. Ten nakonec upustil od armádního výcviku a osvojil si techniku pravěkých lovců, s níž se mimozemskému nimrodovi stal vyrovnaným soupeřem. Závěrečný souboj tak připomněl souboj titánů. Stromy, šutry, bahno a samozřejmě pěstní férovka, po níž se plazil i slavný Conan, z dvojice se však ukázal jako ten vychcanější. Sranda tím ale úplně neskončila. Predátorův brácha se totiž pár let poté vrátil, aby se za něj pomstil dalšímu černému negrovi, tentokrát seržantovi Murtaughovi. ()

Galerie (166)

Zajímavosti (174)

  • Predátora je možné bez maskování poprvé zahlédnout v čase 01:05:00. (hrumsrt)
  • Dutch (Arnold Schwarzenegger) se vydává se svojí jednotkou do fiktivní země Val Verde. Ve filmu Komando (1985) má Arnie coby plukovník Matrix zabít ve Val Verde tamního prezidenta. Když na newyorské letiště ve Smrtonosné pasti 2 (1990) přilétá stroj se zajatým generálem Ramonem Esperanzou (Franco Nero), jedná se o samozvaného diktátora opět z Val Verde (někdy se používá i přepis Valverde). Filmaři se tomuto fiktivnímu státu uchylovali, aby nehrotili napjatou politickou situaci té doby. (ing.Frosty)
  • Když Predátor vezme do ruky mrtvého škorpiona, jeho tvar z pohledu monstra může připomínat facehuggera, což je druhé vývojové stádium mimozemského monstra z filmu Vetřelec (1979). (Comida)

Související novinky

Nový Predátor našel staronového režiséra

Nový Predátor našel staronového režiséra

10.02.2024

Když v létě roku 2022 dorazilo na streamovací služby Hulu a Disney+ akční sci-fi Predátor: Kořist v režii Dana Trachtenberga (Ulice Cloverfield 10), zaznamenal tento nejnovější příspěvek do… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

Reklama

Reklama