Reklama

Reklama

Predátor

  • USA Predator (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger má jako major Dutch v Predátorovi vcelku rutinní úkol, vysvobodit několik amerických vojáků ze zajetí partyzánů uprostřed džungle. Nakonec se ale musí utkat s daleko tajemnějším a nebezpečnějším nepřítelem. On i jeho muži čelí děsivému mimozemšťanovi, který postaví americké hrdiny poprvé v životě před opravdový strach. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 509)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Mala to byť rutinná akcia. Vyskočiť potichu v džungli, skalpovať nejakých tých partizánov a v pokoji odviezť do bezpečia papalášov z CIA. Že tu začína niečo mimozemské smrdieť si Dutch a jeho neortodoxná partička veteránov uvedomili až príliš neskoro. Na Schwarzeneggerových filmoch som vyrastal videl som asi trištvrte filmov a to aj tie, ktoré sa natáčali v rokoch keď som ešte ani nebol na svete. Tento film je jedným z jeho najlepších, v ktorých podal nezabudnuteľný výkon. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů na kterých jsem vyrůstal. Úchvatná atmosféra umocněná Silvestriho hudbou, neviditelný, tajemný a lstivý nepřítel a tým vojáků vedených Arnoldem Schwarzeneggerem, který byl v roce 1987 v nejlepších letech (no já vlastně taky ;). Klasika. Dodnes mám ještě schovanou kazetu s německým dabingem a českým simultánním překladem. ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

MCTiernanova režie je tvrdá a rutiní a stejně jako samotný major Dutch. A je to právě režie na které celý film stojí. Bitka s partyzány mi přišla výbroná - opět tvrdá, neotřelá a dynamická. Napětí které přichází na scénu spolu s Predátorem je velmi hutné a mimozemšťanova konfrontace s Arniem má nezapomenutelnou atmosféru. Bravo! ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Atmosfera je napata a husta od uvodnych tituliek az po uplny koniec.Stale mate pocit, ze ON je niekde nablizku.Hudba vyzenie vas adrenalin na maximalnu moznu mieru. Arnoldove hlasky s neopakovatelnym rakusackym prizvukom nestratia na originalite ani za 100 rokov:) a scena "ako sa rube les" vojde do zlatej siene kinematografie. Ked som to videl asi 5x krat ako maly fagan bolo to za 6*, ked som to videl teraz ako velky:) je to za 4*, logicky mi z toho vychadza cista 5*. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Predátor je po Vetřelci (1-3) a Věci třetí nejkvalitnější film v subžánru, kde nepřátelští emzáci kosí na izolovaném místě (vesmírná loď/polární stanice/podmořská stanice…moc možností už nezbývá) skupinu do různé úrovně militantních a ozbrojených obětí. Byť se námětem jedná o béčko, zpracování je po všech stránkách tak moc dobré, že film obstojí i dnes a právem je kultem. Základem je scénář, který neurazí a pak obdivuhodně suveréní režie Johna McTierana, který zvládne obstojně natočit akční přepadení vesnice či napínavé souboj muže proti predátorovi a to tak, že se bavíte i přesto, že jedinou kulisou je džungle. ()

Galerie (166)

Zajímavosti (174)

  • Závěrečný souboj se odehrává v noci. Ve chvíli, kdy na scénu přichází a skáče po stromech i Predátor (Kevin Peter Hall), je však na pozadí vidět celkem jasný bílý den. (rakovnik)
  • Jeden ze zvuků, které jsou slyšet v predátorově termovizi, je prásknutí bičem. (Langy10)

Související novinky

Nový Predátor našel staronového režiséra

Nový Predátor našel staronového režiséra

10.02.2024

Když v létě roku 2022 dorazilo na streamovací služby Hulu a Disney+ akční sci-fi Predátor: Kořist v režii Dana Trachtenberga (Ulice Cloverfield 10), zaznamenal tento nejnovější příspěvek do… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

Reklama

Reklama