Reklama

Reklama

Predátor

  • USA Predator (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger má jako major Dutch v Predátorovi vcelku rutinní úkol, vysvobodit několik amerických vojáků ze zajetí partyzánů uprostřed džungle. Nakonec se ale musí utkat s daleko tajemnějším a nebezpečnějším nepřítelem. On i jeho muži čelí děsivému mimozemšťanovi, který postaví americké hrdiny poprvé v životě před opravdový strach. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (1 509)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

MCTiernanova režie je tvrdá a rutiní a stejně jako samotný major Dutch. A je to právě režie na které celý film stojí. Bitka s partyzány mi přišla výbroná - opět tvrdá, neotřelá a dynamická. Napětí které přichází na scénu spolu s Predátorem je velmi hutné a mimozemšťanova konfrontace s Arniem má nezapomenutelnou atmosféru. Bravo! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pre mňa najlepší film s Arnoldom Schwarzeneggerom v hlavnej úlohe. Predator je precízne namiešaná zmes horroru, alien-sci-fi a akcie, zasadená do divácky aktraktívneho prostredia subtropickej džungle. Špeciálna americká bojová jednotka versus mimozemský lovec ľudských trofejí. Jednoduchá myšlienka, ktorá skvele funguje. Stvárnenie samotného Predatora je tiež výborne zvládnuté. Jeho mimikry sú hodne desivé (a účelné). Tiež treba vzdať hold i filmovému predstaviteľovi tejto dnes už kultovej postavy Kevinovi P. Hallovi. Zahral to výborne. Škoda, že bol osud ku nemu tak krutý a pomerne mladý zomrel na zákernú chorobu (AIDS). Česť jeho pamiatke. ***** ()

Reklama

Hakha 

všechny recenze uživatele

Herci, hlášky, džungle, soundtrack, Predátor a Arnold dělají z tohohle filmu jeden z nejlepších akčňáků. I po třicátém zhlédnutí film neztratil ani špetku svého kouzla a řadí se mezi nesmrtelné, které mohu vidět stále a stále dokola. Výborný původní dabing a tak tuhle kultovku hodnotím nekompromisně 5 hvězdičky... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní a dnes již zaslouženě legendární akčňák, jehož tvůrce dokázal z minima vytěžit maximum. To ovšem bylo v dobách, kdy měl McTiernan ještě formu a netočil nesmysly typu posledních několika výplodů. Predator obsahuje všechny atributy, které má správný akčňák mít. Drsné hlavní hrdiny, nemilosrdného zabijáka, strhující atmosféru, výtečně použitou drsnou přírodu, která za pomoci solidní práce s kamerou dost často nahání hrůzu i bez přímé přítomnosti lovce. A v neposlední řadě je zde i skvělý Arnold, který je drsnější než celý tábor teroristů dohromady. Milník, který se zařadil již velmi dávno mezi klasiku svého druhu. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Silvestri: 1. 20th Century Fox Fanfare [0:25] ,2. Main Title [3:51] ,3. Something Else [3:34] ,4. Cut'em Down [1:58] ,5. Payback Time [2:08] ,6. The Truck [4:22] ,7. Jungle Trek [1:48] ,8. The Girl's Escape [5:59] ,9. Blaine's Death [2:47] ,10. He's My Friend [1:25] ,11. We're All Gonna Die [3:32] ,12. Building a Trap [3:02] ,13. The Waiting [3:27] ,14. The Hunt is On [4:52] ,15. Dillon is Disarmed [2:06] ,16. Billy Stands Alone [2:34] ,17. Battle Plans [9:25] ,18. Wounded Predator [4:13] ,19. Hand to Hand Combat [3:12] ,20. Predator's Big Finish [3:42] ,21. The Rescue and End Credits [4:45], ()

Galerie (166)

Zajímavosti (174)

  • Na film volně navazuje komiks „Predátor betonová džungle“ z roku 1990, jehož autorem je Mark Verheiden. Nejenže rozšířil děj prvního filmu, ale také výrazně ovlivnil film Predátor 2 (1990). Následujícími komiksy jsou „Studená válka“ a „Temná řeka“. (Jan.Kanak)
  • Závěrečný souboj se odehrává v noci. Ve chvíli, kdy na scénu přichází a skáče po stromech i Predátor (Kevin Peter Hall), je však na pozadí vidět celkem jasný bílý den. (rakovnik)
  • Dutch (Arnold Schwarzenegger) se vydává se svojí jednotkou do fiktivní země Val Verde. Ve filmu Komando (1985) má Arnie coby plukovník Matrix zabít ve Val Verde tamního prezidenta. Když na newyorské letiště ve Smrtonosné pasti 2 (1990) přilétá stroj se zajatým generálem Ramonem Esperanzou (Franco Nero), jedná se o samozvaného diktátora opět z Val Verde (někdy se používá i přepis Valverde). Filmaři se tomuto fiktivnímu státu uchylovali, aby nehrotili napjatou politickou situaci té doby. (ing.Frosty)

Související novinky

Nový Predátor našel staronového režiséra

Nový Predátor našel staronového režiséra

10.02.2024

Když v létě roku 2022 dorazilo na streamovací služby Hulu a Disney+ akční sci-fi Predátor: Kořist v režii Dana Trachtenberga (Ulice Cloverfield 10), zaznamenal tento nejnovější příspěvek do… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

Reklama

Reklama