Reklama

Reklama

Predátor

  • USA Predator (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger má jako major Dutch v Predátorovi vcelku rutinní úkol, vysvobodit několik amerických vojáků ze zajetí partyzánů uprostřed džungle. Nakonec se ale musí utkat s daleko tajemnějším a nebezpečnějším nepřítelem. On i jeho muži čelí děsivému mimozemšťanovi, který postaví americké hrdiny poprvé v životě před opravdový strach. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 509)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Človek versus mimozemská háveď ... Poviem rečou S.Leoneho, že v 80.a 90.rokoch boli dva druhy ľudí. Tí, čo milovali Arnolda a tí, čo zbožňovali Stalloneho. Pravda, bola tu ešte jedna skupinka (Van Damme, Lundgren, Ch.Norris...), ale akýkoľvek úspešný film tejto dvojky, ktorí akčnému filmu kraľovali ich zadupal čoraz hlbšie do zeme. Súperenie týchto hviezd o to, kto natočí lepší film, prinášalo fanúšikom iba radosť. McTiernan Predátorom a Smrtonostnou pascou dosiahol svoj vrchol kariéry a nám ostáva si iba želať, aby naňho nadviazal, no zatiaľ sa mu to nedarí. O Predátorovi sa hovorí, že to bola najlepšia reakcia na úspešného Ramba. Nepochybne najlepší Arnoldov akčný film, u mňa súperiaci o prvú priečku s T2. Neskutočne pozerateľný film. Celý film ani na sekundu nenudí a od druhej polovice, keď je Arnold na Predátora sám, má pre mňa dodnes zvláštne čaro. Človek a príroda proti mimozemskej hávedi. Samostatnú kapitolu tejto akčnej pecky tvorí dokonalá Silvestriho hudba. Spolu so Stoneovou Čatou, je to film, ktorý som videl najviac krát. Príchod DVD techniky mi rýchlo dala možnosť zabudnúť na snáď najhorší dabing (síce boli aj horšie) z VHS, ani nie tak hlasový ako zvukový. Arnoldove nočné asi 10-sekundové zrevanie lesom s ozvenou, zdabovali na odporné 3-sekundové škreknutie bez ozveny. Takýto "profesionálny" dabing mi vždy vedel dokonale pokaziť zážitok, preto už roky rokúce pozerám filmy zásadne s titulkami. Zo zatiaľ vydaných DVD je určite najlepšie 2DVD vydanie s DTS. Kúpil som ho za 1.199,- Sk a o mesiac na to som ho videl v Tescu vo výpredaji za 300,- Sk. Skoro ma jeblo od zlosti. No čo už. Takto mi ostáva si svoju zlosť zmierniť tým, že si film pustím znovu a spolu s Arnoldom opäť nakopeme Predátorovi riť. Adios! 100%. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Atmosfera je napata a husta od uvodnych tituliek az po uplny koniec.Stale mate pocit, ze ON je niekde nablizku.Hudba vyzenie vas adrenalin na maximalnu moznu mieru. Arnoldove hlasky s neopakovatelnym rakusackym prizvukom nestratia na originalite ani za 100 rokov:) a scena "ako sa rube les" vojde do zlatej siene kinematografie. Ked som to videl asi 5x krat ako maly fagan bolo to za 6*, ked som to videl teraz ako velky:) je to za 4*, logicky mi z toho vychadza cista 5*. ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

I pronesl onehdy mladý retardant pištivým hlasem: bafte mě! Pak usadil se v kinosál, vnořil úd svůj do nádoby s tepelně upravenou kukuřicí a počal mocně bzdít. I opona se rozevřela, jas elektrických svic pohasl a započaly se díti věci věru zvláštní. Rakouský mistr sportu přizval několik schopných jedinců na výlet do hájů exotických, by tam dobro a lásku šířili, byť spíše za pomoci meče světského než slovem Božím. Protivník pak, jak z hlubin pekla vzešlý, šálil nezemskými šalbami hrdinův zrak, krvácel v barvách reflexních a v štrozoku měl pro moment prohry i nukleární kejkle ukryty. Náš nedovyvinutý jedinec nechal sanici svou poklesnout..... Ok, pár drobnůstek bych mohl uvést na pravou díru. Kinosál byl ve skutečnosti olezlý autobus z roku neplakej, do něhož ruka porevolučního podnikavce nainstalovala video a dvě úzkoúhlé tesly. Já, místo abych držel všech pět palců vítězným disidentům, aby si to tu pěkně poladili k obrazu svému a tak, lozil snad šest dní za sebou na Pridejtra do zmíněného kulturního ráje a chcandil blahem. O pár měsíců později jsem kvality dabéra, který namluvil veškeré postavy svým monotónním hlasem, ocenil i při prvním radostném skouknutí německého fekál porna (při již neveřejné produkci). Jo a popcorn jsem neměl, žvýkal jsem langoše a zapíjel broňou! ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Po nějakých deseti letech jsem si Predátora pustil znovu. Bez přehánění můžu zkonstatovat, že ten film je dokonalejší, než jsem si myslel. Parta ostrých žoldáků, na něž si uspořádá hon jeden mimozemský lovec lebek i po těch letech uchvacuje perfektní atmosférou, která těží především s plíživé voyeurské kamery a Silvestriho nervózní hudby. Nad tím vším drží pevnou ruku režisér McTiernan, který v 80. letech patřil v akčním žánru k absolutní špičce… a v devadesátých letech se zbláznil. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

klasika, srovnatelna s Terminatory ci Vetrelci.. reziser McTiernan skvele vyuziva dzungle a doslova nas vtahuje do pocitů komanda, ktere netusí, z poza ktereho stromu na ne vyskocí smrt..a ta je neskutecne drsna ale zato vypada neskutecne cool. Vesmirny lovec, na ktereho nikdo nema.. to je Predator :-) rozhodne bych nechtel byt v kuzich Arnolda a spol.. A zaverecny fight je jeden z nejlepsich, jake jsem kdy videl. I kdyz trochu nechapu, jak to ten vojak mohl prezit :-d ()

Galerie (166)

Zajímavosti (174)

  • Arnold Schwarzenegger dostal nabídku na roli ve volném pokračování Predator 2 (1990), ovšem dle něj nestál scénář za nic, proto nabídku odmítl. "Nikdo nestojí o to, koukat na Predátory, jak řádí v ulicích města. Tady už máme svoje 'predátory'," uvedl ke svému postoji. (Lucasion)
  • Namiesto blata bol Arnold Schwarzenegger (Dutch) natieraný hrnčiarskou hlinou, ktorá spôsobovala, že sa telo ochladí o niekoľko stupňov, preto sa triasol od zimy. Medzi zábermi sa musel doslova niečoho držať, aby sa neklepal. Po spustení kamery sa stále snažil aspoň na chvíľu netriasť. Snažili sa ho ohrievať ohrievačmi a lampami, ale blato sa vysušovalo, preto to nechali tak. (gogo76)
  • Nôž, ktorý používa Dutch (Arnold Schwarzenegger) navrhol a vyrobil Jack W. Crain, rovnako ako pre film Komando (1985), kde taktiež stvárnil hlavnú úlohu Arnold Schwarzenegger. (Odpocivadlo)

Související novinky

Nový Predátor našel staronového režiséra

Nový Predátor našel staronového režiséra

10.02.2024

Když v létě roku 2022 dorazilo na streamovací služby Hulu a Disney+ akční sci-fi Predátor: Kořist v režii Dana Trachtenberga (Ulice Cloverfield 10), zaznamenal tento nejnovější příspěvek do… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

Reklama

Reklama