Reklama

Reklama

Predátor

  • USA Predator (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger má jako major Dutch v Predátorovi vcelku rutinní úkol, vysvobodit několik amerických vojáků ze zajetí partyzánů uprostřed džungle. Nakonec se ale musí utkat s daleko tajemnějším a nebezpečnějším nepřítelem. On i jeho muži čelí děsivému mimozemšťanovi, který postaví americké hrdiny poprvé v životě před opravdový strach. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 509)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Poprvé když jsem ten film viděl, bylo mi kolem deseti a totálně mě to odrovnalo. Něco tak děsivého jsem nikdy nečekal a pár let to ve mně zůstalo zaseknuto, neřekl bych že bych se toho zpětně bál, spíš jsem nemohl zapomenout na to, co se ve filmu všechno odehrálo a jak jsem u toho nemohl popadnout dech. Ten film jednoduše zůstane jedním z těch nejlepších, ale především nejsilnějších filmových zážitků, co jsem kdy zažil. Arnie a jeho banda v džungli proti neznámému monstru z kosmu. Bomba. Největší nážezZ! Geniální atmosféra! Postupem času, kdy se počet zhlédnutí značně zvýšil, film samozřejmě omrzel, ale pořád je to krutá a napínavá jízda, která navěky zůstane tím, čím je. Také vynikající hudba si zaslouží vyzdvihnout. Kéž by někdy vzniknul podobný film, pochybuju... 100% ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Atmosfera je napata a husta od uvodnych tituliek az po uplny koniec.Stale mate pocit, ze ON je niekde nablizku.Hudba vyzenie vas adrenalin na maximalnu moznu mieru. Arnoldove hlasky s neopakovatelnym rakusackym prizvukom nestratia na originalite ani za 100 rokov:) a scena "ako sa rube les" vojde do zlatej siene kinematografie. Ked som to videl asi 5x krat ako maly fagan bolo to za 6*, ked som to videl teraz ako velky:) je to za 4*, logicky mi z toho vychadza cista 5*. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Najde se vůbec někdo, kdo viděl dobrodružství odredovaného vesmírného nimroda s červeným zaměřovacím paprskem, laserem a fetišem na lidské lebky méně než dvacetkrát? Nebo nějaká guma, které by se nelíbilo? Jednoduchý, ale působivý scénář bří Thomasů (Predátor 2, Boeing 747 v ohrožení) s úspornými dialogy kráčí zřetelně ve stopách Vetřelců, po jejichž vzoru také nabízí boj špičkové, těžce vyzbrojené vojenské jednotky s komplexním monstrem, rozdělený na umně budované tajemné ticho před bouři v první polovině a masivní vyvražďovačku v polovině druhé. McTiernanova nabušená režie klade důraz na dusnou atmosféru, exotickou výpravu, parádní akci, výrazný casting a vymačkává z Arnieho jeden z jeho nejlepších hereckých výkonů. K tomu skvělá kamera, která džungli maximálně prodává, a fantastická Silvestriho hudba, která tomu dává neskutečnou atmosféru i koule. Plus lekce zásadního významu, kterou ale naši učitelé na základce jaksi přeskočili, a sice, že když to krvácí, můžeme to zabít. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Po nějakých deseti letech jsem si Predátora pustil znovu. Bez přehánění můžu zkonstatovat, že ten film je dokonalejší, než jsem si myslel. Parta ostrých žoldáků, na něž si uspořádá hon jeden mimozemský lovec lebek i po těch letech uchvacuje perfektní atmosférou, která těží především s plíživé voyeurské kamery a Silvestriho nervózní hudby. Nad tím vším drží pevnou ruku režisér McTiernan, který v 80. letech patřil v akčním žánru k absolutní špičce… a v devadesátých letech se zbláznil. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jim Thomas, John Thomas .. Dnes, takřka po devatenácti letech, se jedná už o nezapomenutelnou vzpomínku na opravdové kultovní akční sci-fi pirátských videokazet. John McTierman se blýskl skvělou režií, kde výborné akční sekvence doplnil též výbornou hutnou a zelenou atmosférou. Výborná podívaná - začíná to pozvolna jako tajná vojenská záchranná výprava a končí jako drsný masakr, když se do cesty elitnímu armádnímu komandu postaví mimozemský a doslova profesionální lovec. ()

Galerie (166)

Zajímavosti (174)

  • Když Dutch (Arnold Schwarzenegger) a jeho tým provedou útok na tábor partyzánů, stále zdánlivě hledají rukojmí, protože s jistotou vědí jen to, že jeden ze zajatců byl popraven (zastřelen ruským poradcem). Přesto napadnou tábor bezohledným způsobem a vyhazují do povětří celé budovy, aniž by se obtěžovali zkontrolovat, jestli rukojmí náhodou nejsou uvnitř. Teprve po přestřelce se Mac (Bill Duke) obtěžuje hledat muže, kteří by v táboře údajně měli být. (Jan.Kanak)
  • V několika scénách je vidět, jak se Mac (Bill Duke) holí. Typický voják by něco podobného v džungli nikdy neudělal z důvodu hrozící infekce. Za těchto podmínek může člověka i zabít. (Jan.Kanak)
  • Namiesto blata bol Arnold Schwarzenegger (Dutch) natieraný hrnčiarskou hlinou, ktorá spôsobovala, že sa telo ochladí o niekoľko stupňov, preto sa triasol od zimy. Medzi zábermi sa musel doslova niečoho držať, aby sa neklepal. Po spustení kamery sa stále snažil aspoň na chvíľu netriasť. Snažili sa ho ohrievať ohrievačmi a lampami, ale blato sa vysušovalo, preto to nechali tak. (gogo76)

Související novinky

Nový Predátor našel staronového režiséra

Nový Predátor našel staronového režiséra

10.02.2024

Když v létě roku 2022 dorazilo na streamovací služby Hulu a Disney+ akční sci-fi Predátor: Kořist v režii Dana Trachtenberga (Ulice Cloverfield 10), zaznamenal tento nejnovější příspěvek do… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

Reklama

Reklama