Reklama

Reklama

Predátor

  • USA Predator (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger má jako major Dutch v Predátorovi vcelku rutinní úkol, vysvobodit několik amerických vojáků ze zajetí partyzánů uprostřed džungle. Nakonec se ale musí utkat s daleko tajemnějším a nebezpečnějším nepřítelem. On i jeho muži čelí děsivému mimozemšťanovi, který postaví americké hrdiny poprvé v životě před opravdový strach. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (1 509)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když může krvácet, může i umřít." Pokud chtěl Predátor udělat na Zemi mimořádnej dojem svejma schopnostma, tak si na to vybral asi nejméně vhodnýho soupeře Dutche. Kdyby si vybral mě, tak by sice taky prohrál, ale bylo by to alespoň rychlý - pravou do nozder, levou do laseru a pak bych ho vykopl do vesmíru směrem k domovský planetě. Nekecám, přesně takhle to ve snu vidím. Nicméně padouch to chtěl jinak. Proto musel Dutch a jeho zblajznutej tým sehrát se špatně viditelným mimozemšťanem velmi zábavnou a rozhodně napínavou bojovku v džungli, kterou jsem nejednou statečně sledoval kvalitně schovanej v křoví a potichu fandící reprezentantovi planety Země. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Neviem, či ešte vôbec niekedy vo filme sa nájde väčší zhluk svalovej hmoty ako mal bývalý sedemnásobný Mr.Olympia! Bolo to treba využiť a to on urobil za pomoci rolí, ktoré mu boli ušité priamo na mieru. Predátor je opäť jedna z jeho klasík plných zábavy a akčnej explózie. Navyše na predýchanie ozaj hustej atmosféry som musel film párkrát aj stopnúť a byt párkrát vyvetrať! 100%. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Mala to byť rutinná akcia. Vyskočiť potichu v džungli, skalpovať nejakých tých partizánov a v pokoji odviezť do bezpečia papalášov z CIA. Že tu začína niečo mimozemské smrdieť si Dutch a jeho neortodoxná partička veteránov uvedomili až príliš neskoro. Na Schwarzeneggerových filmoch som vyrastal videl som asi trištvrte filmov a to aj tie, ktoré sa natáčali v rokoch keď som ešte ani nebol na svete. Tento film je jedným z jeho najlepších, v ktorých podal nezabudnuteľný výkon. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Jim Thomas, John Thomas | Hudba: Alan Silvestri | Produkcia: Joel Silver, Lawrence Gordon, John Davis | Distribúcia: 20th Century Fox | Štúdio: Davis Entertainment | Rozpočet: 15 miliónov $ | Tržby: 98,267,558 $ || Jeden z najatmosferickejších filmov vôbec. Napätie v niektorých pasážach by sa dalo krájať. Mne osobne vadili len niektoré vizuálne efekty. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Co mám napsat, když už se tu veškerá chvála vyskytuje ve všech možných a sebelepších obměnách? Myslím, že když to shrnu do 3 slov, tak nic nepokazím! A ta slova? KLASIKA, NÁŘEZ, BRAVO! Snad bych ještě mohl připojit větu: "Arnie v obdivuhodné, úžasné a dokonalé formě". Tvůrcům se bravurně podařilo vykreslit narůstající strach "supermanů" z budoucnosti v pekelné džungli, do níž bych se osobně bez doprovodu Dutche Schaefera a Johna Ramba nevydal. ()

Galerie (166)

Zajímavosti (174)

  • V celém filmu tým používá háky a miny Claymore. Přesto nikdy není vidět, že by je někde nesli, když je nepoužívají. (Jan.Kanak)
  • Na začátku filmu Dutch (Arnold Schwarzenegger) vystupuje z vrtulníku a si zapálí tlustý doutník, ale když dorazí ke generálu Philipsovi (R.G. Armstrong) na druhém konci pláže, je doutník o několik centimetrů kratší – ve skutečnosti by tak velký doutník trvalo kouřit několik hodin. (Jan.Kanak)
  • Prvá verzia vesmírneho monštra bola viac smiešna ako hrozivá. Vyzerala ako človek s kačacou hlavou v obleku z jašteričej kože. Konkurenčná firma Stana Winstona pýtala iba polovicu toho, čo on, preto dostala zelenú. Predátora hral Jean-Claude Van Damme, ktorý sa neustále na niečo sťažoval. Nakoniec sa producenti rozhodli najať Winstona, aby to vesmírne monštrum celé prerobil a scény sa točili nanovo. (gogo76)

Související novinky

Nový Predátor našel staronového režiséra

Nový Predátor našel staronového režiséra

10.02.2024

Když v létě roku 2022 dorazilo na streamovací služby Hulu a Disney+ akční sci-fi Predátor: Kořist v režii Dana Trachtenberga (Ulice Cloverfield 10), zaznamenal tento nejnovější příspěvek do… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

Reklama

Reklama