Reklama

Reklama

Predátor

  • USA Predator (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger má jako major Dutch v Predátorovi vcelku rutinní úkol, vysvobodit několik amerických vojáků ze zajetí partyzánů uprostřed džungle. Nakonec se ale musí utkat s daleko tajemnějším a nebezpečnějším nepřítelem. On i jeho muži čelí děsivému mimozemšťanovi, který postaví americké hrdiny poprvé v životě před opravdový strach. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 509)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Poslys to vod tebe opravdu nebylo hezky Ventura flusne Weathersovi na botu a akce muze zacit! jeden z nejzasadnejsich Arnoldovych kousku kazdopadne ale nejlepsi urcite ne na genialitu Terminatora se to nechyta to rikam na rovinu ale i tak je to narez krome Arnolda tu dali tvurci dohromady to nejdrsnejsi komando v historii filmu co jsem kdy videl dalsi vec kterou je pak treba zminit je ta genialni hudba ktera sice jako soundtrack na poslouchani moc neni ale do filmu zapada naprosto luxusne a pomaha formovat opravdu hutnou atmosferu bohuzel u mne to Predetr projizdi tou druhou pulku ktera je neumerne natahovana zkratka o ctvrt hodiny kratsi delka a byla by to megapecka ale ten Arnolduv souboj z Predatorem je proste zbytecne dlouhej a rozvleklej takze resume je to urcite kult a po pravu ale nejlepsi Arnieho film to pro mne neni to v zadnym pripade ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Jim Thomas, John Thomas | Hudba: Alan Silvestri | Produkcia: Joel Silver, Lawrence Gordon, John Davis | Distribúcia: 20th Century Fox | Štúdio: Davis Entertainment | Rozpočet: 15 miliónov $ | Tržby: 98,267,558 $ || Jeden z najatmosferickejších filmov vôbec. Napätie v niektorých pasážach by sa dalo krájať. Mne osobne vadili len niektoré vizuálne efekty. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pre mňa najlepší film s Arnoldom Schwarzeneggerom v hlavnej úlohe. Predator je precízne namiešaná zmes horroru, alien-sci-fi a akcie, zasadená do divácky aktraktívneho prostredia subtropickej džungle. Špeciálna americká bojová jednotka versus mimozemský lovec ľudských trofejí. Jednoduchá myšlienka, ktorá skvele funguje. Stvárnenie samotného Predatora je tiež výborne zvládnuté. Jeho mimikry sú hodne desivé (a účelné). Tiež treba vzdať hold i filmovému predstaviteľovi tejto dnes už kultovej postavy Kevinovi P. Hallovi. Zahral to výborne. Škoda, že bol osud ku nemu tak krutý a pomerne mladý zomrel na zákernú chorobu (AIDS). Česť jeho pamiatke. ***** ()

choze 

všechny recenze uživatele

Najde se vůbec někdo, kdo viděl dobrodružství odredovaného vesmírného nimroda s červeným zaměřovacím paprskem, laserem a fetišem na lidské lebky méně než dvacetkrát? Nebo nějaká guma, které by se nelíbilo? Jednoduchý, ale působivý scénář bří Thomasů (Predátor 2, Boeing 747 v ohrožení) s úspornými dialogy kráčí zřetelně ve stopách Vetřelců, po jejichž vzoru také nabízí boj špičkové, těžce vyzbrojené vojenské jednotky s komplexním monstrem, rozdělený na umně budované tajemné ticho před bouři v první polovině a masivní vyvražďovačku v polovině druhé. McTiernanova nabušená režie klade důraz na dusnou atmosféru, exotickou výpravu, parádní akci, výrazný casting a vymačkává z Arnieho jeden z jeho nejlepších hereckých výkonů. K tomu skvělá kamera, která džungli maximálně prodává, a fantastická Silvestriho hudba, která tomu dává neskutečnou atmosféru i koule. Plus lekce zásadního významu, kterou ale naši učitelé na základce jaksi přeskočili, a sice, že když to krvácí, můžeme to zabít. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Kdo jiný, než nezničitelný Terminátor by se dokázal sám postavit proti tomu nejsilnějšímu, nejoriginálnějšímu a nejlepšímu mimozemskému frajerovi, jaký kdy existoval? Ano, samozřejmě spolu s Vetřelcem, který je také právoplatným králem žánru. Jenže Predátor mi vždycky přišel více stylovější, kultivovanější a inteligentnější:) Nadpozemská akční legenda vs. dokonale vybavený mimozemský lovec se stylovými dredy. V tomto příběhu musí Arnie uprostřed tropické džungle čelit tomu nejhoršímu nepříteli ze všech. Predátora mám ze všech jeho filmů asi nejraději. Tento dokonalý kousek je excelentním spojením zajímavého námětu, výborného scénáře, napěchovaného hláškami, dynamického, napínavého děje a skvělé bandy herců a jejich postav. Dutch, Dillon, Blain, Mac, Hawkins, Poncho a Billy. Na vrcholu toho všeho však stojí dva géniové. Stan Winston a jeho legendární, dokonalá a fascinující maska lovce z vesmíru, pod níž se skrývá Kevin Peter Hall, a Alan Silvestri a jeho fenomenální "Jungle Trek" hudba, která dává filmu ten dokonalý a nezapomenutelný rozměr. "Ty máš ale pěknou držku.", "Nemám čas krvácet.", "Nějakej parchant jim řek, že seš nejlepší.", "Není zač." ()

Galerie (166)

Zajímavosti (174)

  • Predátor vydělal 100 milionů amerických dolarů, roku 1987 měl jedny z nejsilnějších tržeb za premiérový víkend, překonal ho pouze Policajt v Beverly Hills 2 (1987). (asdfasdf)
  • Vzhled predátora je v prvním filmu přisuzován Stanu Winstonovi. Během společného letu s režisérem Jamesem Cameronem do Japonska Winston pracoval na prvním náčrtu predátora. Cameron později uvedl, že Winston během letu pořád maloval a byl stále nespokojený. Cameron utrousil: "Vždycky jsem si přál vidět něco s kusadly". Winston na tuto Cameronovu hlášku reagoval tím, že je monstru přimaloval. Poté, co původní návrhy kostýmu pro Jean-Claude van Damma ztroskotaly, zpracovalo Winstonovo studio kompletní podobu, zvukové efekty a samozřejmě kostým pro Kevina Petera Halla. Winstona doporučil režisérovi Arnold Schwarzenegger po dobrých zkušenostech z filmu Terminátor (1984). (Danny F.)

Související novinky

Nový Predátor našel staronového režiséra

Nový Predátor našel staronového režiséra

10.02.2024

Když v létě roku 2022 dorazilo na streamovací služby Hulu a Disney+ akční sci-fi Predátor: Kořist v režii Dana Trachtenberga (Ulice Cloverfield 10), zaznamenal tento nejnovější příspěvek do… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

Reklama

Reklama