Reklama

Reklama

Predátor

  • USA Predator (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger má jako major Dutch v Predátorovi vcelku rutinní úkol, vysvobodit několik amerických vojáků ze zajetí partyzánů uprostřed džungle. Nakonec se ale musí utkat s daleko tajemnějším a nebezpečnějším nepřítelem. On i jeho muži čelí děsivému mimozemšťanovi, který postaví americké hrdiny poprvé v životě před opravdový strach. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 509)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Co mám napsat, když už se tu veškerá chvála vyskytuje ve všech možných a sebelepších obměnách? Myslím, že když to shrnu do 3 slov, tak nic nepokazím! A ta slova? KLASIKA, NÁŘEZ, BRAVO! Snad bych ještě mohl připojit větu: "Arnie v obdivuhodné, úžasné a dokonalé formě". Tvůrcům se bravurně podařilo vykreslit narůstající strach "supermanů" z budoucnosti v pekelné džungli, do níž bych se osobně bez doprovodu Dutche Schaefera a Johna Ramba nevydal. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Naprostá klasika žánru. Nezbytná věc pro každého fanouška Arnolda. Nadčasové dílo prověřené časem. I po tolika letech nebylo lepší akční sci-fi natočeno (s vyjímkou Terminátora). Ten fešák co se kryje džunglí je opravdu hustej. A elitní jednotka nemá taktéž slabé místo. U mě je to jasných 5 bodů. PS: Kdo nemá rád Predátora nemá rád život:) 110% ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

klasika, srovnatelna s Terminatory ci Vetrelci.. reziser McTiernan skvele vyuziva dzungle a doslova nas vtahuje do pocitů komanda, ktere netusí, z poza ktereho stromu na ne vyskocí smrt..a ta je neskutecne drsna ale zato vypada neskutecne cool. Vesmirny lovec, na ktereho nikdo nema.. to je Predator :-) rozhodne bych nechtel byt v kuzich Arnolda a spol.. A zaverecny fight je jeden z nejlepsich, jake jsem kdy videl. I kdyz trochu nechapu, jak to ten vojak mohl prezit :-d ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

MCTiernanova režie je tvrdá a rutiní a stejně jako samotný major Dutch. A je to právě režie na které celý film stojí. Bitka s partyzány mi přišla výbroná - opět tvrdá, neotřelá a dynamická. Napětí které přichází na scénu spolu s Predátorem je velmi hutné a mimozemšťanova konfrontace s Arniem má nezapomenutelnou atmosféru. Bravo! ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Další z akčních klasik, na které (nejen) mnozí mí vrstevníci vyrůstali a já ji (samozřejmě) neviděl (tudíž opět nejsem „obětí“ nostalgie jako mnozí jiní a dívám se na film střízlivě). Predátor mě pozitivně překvapil. Jeho sci-fi složka je docela dost vymakaná (tedy na konec 80. let), jistě za to může více než slušná technická stránka, kvalitní efekty a samozřejmě svoje dělají i masky/kostýmy (tedy celá propracovaná postava Predátora). Jeho thrillerová (místy až lehce hororová) tvář funguje možná vůbec nejdokonaleji na celém filmu, tolik vhodně dávkovaného napětí jsem opravdu nečekal (čemuž nahrává i známá pravda o tom, že nejvíce se zpravidla bojíme toho, co nevidíme). O něco hůře je na tom akční stránka filmu. Do chvíle, než postřelí Dutche, je to vcelku paráda, pak je však samozřejmě Arnie bez ohledu na zranění stále ve formě a běhá jako kamzík (na což jsem se ale už tak nějak před projekcí připravil a vlastně mě svým způsobem mile překvapilo, že na to došlo poprvé až necelou půlhodinku před koncem). Co mě však poněkud zarazilo, bylo množství chyb ve filmu (nepramenících z akce jako takové). Na to, že to bylo moje první zhlédnutí, jsem si všiml (bez účelu hledat je) většiny z těch ve zdejších Zajímavostech, a to jsem si o nich četl až po projekci. Možná budu za rejpala, ale tohle je podle mě naprosto zbytečná nedůslednost, takové odfláknutí, které kazí jinak velmi dobrý dojem (třeba taková rozstřelená X kompletní hlava vážně nebyla nutná). Na druhou stranu, další z příjemných překvapení byl humor (teda, mám mysli ten záměrný, čekal jsem totiž jeho nechtěnou verzi), některé hlášky opravdu pobavily. Sečteno a podtrženo, slušné 4* (a dát si dát si víc záležet na detailech, mohlo to být ještě lepší). „Jsi raněnej. Vykrvácíš!“ – „Nemám čas krvácet!“ ()

Galerie (166)

Zajímavosti (174)

  • Arnold Schwarzenegger dostal nabídku na roli ve volném pokračování Predator 2 (1990), ovšem dle něj nestál scénář za nic, proto nabídku odmítl. "Nikdo nestojí o to, koukat na Predátory, jak řádí v ulicích města. Tady už máme svoje 'predátory'," uvedl ke svému postoji. (Lucasion)
  • Poté, co tým ukončí střelbu na Predátora, Poncho (Richard Chaves) zkontroluje známky tvora a prohlásí: „Vůbec nic. Žádná stopa. Žádná krev, žádná těla. Bylo to k ničemu.“ Ale Mac (Bill Duke) tvora zjevně zasáhl, protože jasně zelená krev vystříkla na část podrostu. Dokonce Anně (Elpidia Carrillo) se podaří objevit stopy této krve a otřít ji do šatů, je proto velmi nepravděpodobné, že by si jí vysoce trénovaný Poncho nevšiml. (Jan.Kanak)
  • Keď mal film premiéru v USA, prišiel veľký počet fanúšikov. Pri scéne, keď si Dutch (Arnold Schwarzenegger) zapaľuje cigaru vo vrtuľníku, začala celá kinosála tlieskať a skandovať. (DJ Rocco iNc)

Související novinky

Nový Predátor našel staronového režiséra

Nový Predátor našel staronového režiséra

10.02.2024

Když v létě roku 2022 dorazilo na streamovací služby Hulu a Disney+ akční sci-fi Predátor: Kořist v režii Dana Trachtenberga (Ulice Cloverfield 10), zaznamenal tento nejnovější příspěvek do… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

Reklama

Reklama