Reklama

Reklama

Predátor

  • USA Predator (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger má jako major Dutch v Predátorovi vcelku rutinní úkol, vysvobodit několik amerických vojáků ze zajetí partyzánů uprostřed džungle. Nakonec se ale musí utkat s daleko tajemnějším a nebezpečnějším nepřítelem. On i jeho muži čelí děsivému mimozemšťanovi, který postaví americké hrdiny poprvé v životě před opravdový strach. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 506)

H34D 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně jedna z nejlepších rolí legendárního Arnolda Schwarzeneggera, ale nejen to, řekl bych, že Predátor je jedna z nejsilnějších rolí jakéhokoli akčního hrdiny. Když souboj muže proti muži přestává stačit, přichází na scénu Arnold proti nadpřirozenému vraždícímu lovci. Film jsem si připomenul po téměř 35 letech a vnímám, jak dnešním hercům schází ono maskulinní charisma, které je v Predátorovi patrné nejen u Arnolda. Film bez okolků vyvolá velká očekávání hned v prvních vteřinách a poté pomocí tajemných prostřihů z pohledu Predátora a perfektního použití hudby buduje a udržuje napětí na maximu. Tahle vynikající podívaná nijak nezestárla. 9/10 ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pre mňa najlepší film s Arnoldom Schwarzeneggerom v hlavnej úlohe. Predator je precízne namiešaná zmes horroru, alien-sci-fi a akcie, zasadená do divácky aktraktívneho prostredia subtropickej džungle. Špeciálna americká bojová jednotka versus mimozemský lovec ľudských trofejí. Jednoduchá myšlienka, ktorá skvele funguje. Stvárnenie samotného Predatora je tiež výborne zvládnuté. Jeho mimikry sú hodne desivé (a účelné). Tiež treba vzdať hold i filmovému predstaviteľovi tejto dnes už kultovej postavy Kevinovi P. Hallovi. Zahral to výborne. Škoda, že bol osud ku nemu tak krutý a pomerne mladý zomrel na zákernú chorobu (AIDS). Česť jeho pamiatke. ***** ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Poprvé když jsem ten film viděl, bylo mi kolem deseti a totálně mě to odrovnalo. Něco tak děsivého jsem nikdy nečekal a pár let to ve mně zůstalo zaseknuto, neřekl bych že bych se toho zpětně bál, spíš jsem nemohl zapomenout na to, co se ve filmu všechno odehrálo a jak jsem u toho nemohl popadnout dech. Ten film jednoduše zůstane jedním z těch nejlepších, ale především nejsilnějších filmových zážitků, co jsem kdy zažil. Arnie a jeho banda v džungli proti neznámému monstru z kosmu. Bomba. Největší nážezZ! Geniální atmosféra! Postupem času, kdy se počet zhlédnutí značně zvýšil, film samozřejmě omrzel, ale pořád je to krutá a napínavá jízda, která navěky zůstane tím, čím je. Také vynikající hudba si zaslouží vyzdvihnout. Kéž by někdy vzniknul podobný film, pochybuju... 100% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nestárnoucí akční legenda, na kterou se snesu koukat pořád a pořád znovu, protože mě nikdy neomrzí. Rolí majora Dutche se Arnold Schwarzenegger definitivně korunoval do pozice nejlepšího akčního hrdiny. Scéna, kdy si Arnie rozdá s Predátorem tělo na tělo je nezapomenutelná. Klasika nad klasiky.. PS : Viděno mimo x zhlédnutí také už dokonce 2x v kině..100%...[10.4.2016_Kino Brandýs nad Labem] ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Výtečný akční film se sci-fi příměsí. McTiernan dokazuje, že není jen otráveným rutinérem, ale že si umí akci pěkně užít. Velmi se mi zamlouvá práce s kamerou v první části filmu, kdy jsou naši krásní a svalnatí hrdinové špehováni (výborně je užito termografických záběrů a nájezdů kamery, které působí velmi stísněným dojmem). Atmosféra hloučku žoldáku, z nichž se stává lovná zvěř uprostřed pralesa, je bezchybně dusná a přesvědčivá. Těžko soudit, zda absence hereckých výkonů je na škodu, protože některé Arnoldovy grimasy prostě patří do zlatého fondu hereckého antitalentu a tak nějak se spolupodílejí na kultovnosti snímku. Akční filmy nemám rád, ale tenhle jsem si namoutěkotě užil... ()

Galerie (166)

Zajímavosti (174)

  • Po útěku před Predátorem vyčerpaný Dutch (Arnold Schwarzenegger) vylézá z vody a pokládá levou část obličeje do bahna. Vzápětí do vody skáče Predátor, Dutch se na něj otáčí, avšak onu část obličeje od bahna nemá, ovšem po doplazení ke kořenům znovu ano. (Armin82)
  • Jeden ze zvuků, které jsou slyšet v predátorově termovizi, je prásknutí bičem. (Langy10)
  • Když Dutch (Arnold Schwarzenegger) bojuje s Predátorem, je odhozen do vody a vlasy má zplihlé na čele, ale hned v další scéně je má vyčesané. (nedvva)

Související novinky

Nový Predátor našel staronového režiséra

Nový Predátor našel staronového režiséra

10.02.2024

Když v létě roku 2022 dorazilo na streamovací služby Hulu a Disney+ akční sci-fi Predátor: Kořist v režii Dana Trachtenberga (Ulice Cloverfield 10), zaznamenal tento nejnovější příspěvek do… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

Reklama

Reklama