Reklama

Reklama

Predátor

  • USA Predator (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger má jako major Dutch v Predátorovi vcelku rutinní úkol, vysvobodit několik amerických vojáků ze zajetí partyzánů uprostřed džungle. Nakonec se ale musí utkat s daleko tajemnějším a nebezpečnějším nepřítelem. On i jeho muži čelí děsivému mimozemšťanovi, který postaví americké hrdiny poprvé v životě před opravdový strach. (Pannonia Ent.)

(více)

Recenze (1 506)

Lima 

všechny recenze uživatele

John McTiernan skvěle vykresluje strach z neznámého nebezpečí. I scéna zmasakrování tábora, ač mě moc nebere,, tu má své místo - divák je překvapený, že i taková banda supermanů, která si hravě poradí s přesilou žoldáků, se musí sklonit před tajemným zlem. A závěr - Arnold s prostředky lovce doby kamenné bojující proti silnějšímu predátorovi - je lahůdka. Společně s Barbarem Conanem nejlepší Arnoldův film. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Určitě víte o čem mluvím, tenhle film je dneska už klasický sci-fi survival horror, super akční film s na svojí dobu výbornými efekty, geniální hudbou Alana Silvestriho, a především naprosto fenomenálním mimozemským lovcem Kevinem Peterem Hallem alias Predátorem. Arnoldovu speciální jednotku si zamilujete, jeden charakter lepší než druhý, tihle chlapi jsou prostě machři největší. Billyho temné hlášky, Hawkinsovy vtipy, Mac a Blain a jejich přátelství na život a na smrt, tohle všechno dělá z Predátora výkladní skříň toho nejlepšího z akčních filmů let osmdesátých (no dobře, tak jednu z výkladních skříní). BTW Predátor byl taky jedním z prvních filmů, které jsem viděl na videu - bylo to asi v devadesátém roce, asi desetitisící pirátská kopie namluvená německy se "špičkovým" "simultánním" překladem, a byla to bomba, stejně jako dnes. 80% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Chlorofylem provoněná hra na kočku a na myš z časů, kdy Arnold nepotřeboval dávku amfetaminu, aby zvedl vaši hladinu adrenalinu a rovnici „džungle + vystřílet“ neshledával ekologicky závadnou. 75% Zajímavé komentáře: Lateef, Kusko.t2, Haymar ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

I když tvůrce trošičku podezřívám, že využili námět filmu k pouhé bohapusté řezničnině, docela se mi to líbilo. A to prosím nesnáším Schwarzeneggera a celý ten styl, který reprezentuje. Chvílemi rutinní, ničím výjmečná režie. Cením si spíše masek a postupně budovaného napětí. Neutuchajícího. To je asi to nejcennější... ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Po nějakých deseti letech jsem si Predátora pustil znovu. Bez přehánění můžu zkonstatovat, že ten film je dokonalejší, než jsem si myslel. Parta ostrých žoldáků, na něž si uspořádá hon jeden mimozemský lovec lebek i po těch letech uchvacuje perfektní atmosférou, která těží především s plíživé voyeurské kamery a Silvestriho nervózní hudby. Nad tím vším drží pevnou ruku režisér McTiernan, který v 80. letech patřil v akčním žánru k absolutní špičce… a v devadesátých letech se zbláznil. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Výborná akční scifárna, ve které Arnold ukazuje, že je schopen se utkat "na férovku" opravdu s kýmkoliv. Hustá atmosféra v džungli se skoro přenáší i na diváky, aspoň já jsem úplně cítil ten dusný a vlhký vzduch a tu neustálou přítomnost "něčeho", co se skrývá mezi stromy... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je to fajn, když Váš oblíbený akční hrdina, přežije ve filmu výbuch jak z atomový bomby a ještě ukáže svaly. A když během toho zahubí pár predátorů, rozhodně se zlobit nebudu. Takhle se totiž rodí legendy. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $59,735,548Tržby Celosvetovo $98,267,558Tržby požičovne VHS v USA $31,000,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,126,316 //počet predaných kusov 227,451║ __Predator je pre mňa niečo ako synonymum slova akčný film. Tento film som už videl nespočetne krát a vždy ma dokáže upútať naplno. "Dokonalejší film v akčnom žánry nenájdete!" Majstrovské dielo od Johna McTiernana, plného hustej atmosféry, drsnej akcie a to všetko v doprovode s výbornou hudbou od Alana Silvestriho. Arnold Schwarzenegger v jednej zo svojich nezabudnuteľných úloh ako Major Dutch, kde je perfektne dopĺňaný hercami, hrajúcimi jeho špeciálnu jednotku vojakov a to zastúpenie tvorili Carl Weathers ako Dillon - Bill Duke ako Mac - Jesse Ventura ako Blain - Sonny Landham ako Billy - Richard Chaves ako Poncho a Shane Black ako Hawkins. __/100%/ __moja recenzia ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Výtečný akční film se sci-fi příměsí. McTiernan dokazuje, že není jen otráveným rutinérem, ale že si umí akci pěkně užít. Velmi se mi zamlouvá práce s kamerou v první části filmu, kdy jsou naši krásní a svalnatí hrdinové špehováni (výborně je užito termografických záběrů a nájezdů kamery, které působí velmi stísněným dojmem). Atmosféra hloučku žoldáku, z nichž se stává lovná zvěř uprostřed pralesa, je bezchybně dusná a přesvědčivá. Těžko soudit, zda absence hereckých výkonů je na škodu, protože některé Arnoldovy grimasy prostě patří do zlatého fondu hereckého antitalentu a tak nějak se spolupodílejí na kultovnosti snímku. Akční filmy nemám rád, ale tenhle jsem si namoutěkotě užil... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Arnold Schwarzenegger ve své druhé nejvýznamnější roli. Opět zde předvádí akční výkon, stejně jako všichni okolo tohoto snímku, který si zaslouží potlesk. Predátor je atmosférou i akcí nabitý snímek, který ve své době neměl konkurenci a i po letech působí velmi svěže a kvalitně. Od tohoto okamžiku byl Predátor považován za druhou bestii vedle Vetřelce, která dokáže vládnout filmovému světu a právem. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jim Thomas, John Thomas .. Dnes, takřka po devatenácti letech, se jedná už o nezapomenutelnou vzpomínku na opravdové kultovní akční sci-fi pirátských videokazet. John McTierman se blýskl skvělou režií, kde výborné akční sekvence doplnil též výbornou hutnou a zelenou atmosférou. Výborná podívaná - začíná to pozvolna jako tajná vojenská záchranná výprava a končí jako drsný masakr, když se do cesty elitnímu armádnímu komandu postaví mimozemský a doslova profesionální lovec. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

RETRO Potřebujeme ty nejlepší. Proto jsi tady…. Po letech jsem se vrátil do časů, kdy se s Predátorem ještě nerval Vetřelec, ale Arnold. A je to příjemné ohlédnutí. Spolu s Komandem bych to viděl na základ dobrého akčního filmu. Hustý ,,béčkový“ hlášky a Predátorův ohňostroj na závěr – P A R Á D A! P.S. dřív bych dal ****, dnes dávám 5. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Silvestri: 1. 20th Century Fox Fanfare [0:25] ,2. Main Title [3:51] ,3. Something Else [3:34] ,4. Cut'em Down [1:58] ,5. Payback Time [2:08] ,6. The Truck [4:22] ,7. Jungle Trek [1:48] ,8. The Girl's Escape [5:59] ,9. Blaine's Death [2:47] ,10. He's My Friend [1:25] ,11. We're All Gonna Die [3:32] ,12. Building a Trap [3:02] ,13. The Waiting [3:27] ,14. The Hunt is On [4:52] ,15. Dillon is Disarmed [2:06] ,16. Billy Stands Alone [2:34] ,17. Battle Plans [9:25] ,18. Wounded Predator [4:13] ,19. Hand to Hand Combat [3:12] ,20. Predator's Big Finish [3:42] ,21. The Rescue and End Credits [4:45], ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Keď to môže krvácať, môže to aj skapať.“ VOTRELCOV mladší brat (skupinka ničnetušiacich pozemšťanov bojuje v de facto uzavretom priestore s tajomným mimozemšťanom, ktorý ich po jednom vyvražďuje) od rovnakého štúdia. Tu naozaj nie je dôvod šetriť hodnotením (napriek slabšiemu "pračlovečiemu" finále, ktoré ma vždy otravovalo a asi dvadsiatim sekundám s dosť úsmevne zostarnutým počítačovým trikom). PREDÁTOR je úžasná klasika 80. rokov. Strhujúca hudba Alana Silvestriho, kultová vojenská macho atmosféra (naolejované svaly, sexistické vtipy o vagínach, penisoch a prsiach, cigara v helikoptére, Bezbolestná, hnusný žuvací tabak), kultové hlášky ("Nemám čas krvácať."), nenapadnuteľné herecké obsadenie (naozaj ťažko povedať, či je najlepší Weathers, Black, Duke, Ventura, Landham alebo Chaves... ale asi Arnold), drastické vraždy, hrôzostrašné zlo (nápad Stana Winstona a Jamesa Camerona) a dusná džungľová atmosféra. Vidieť Barbara Conana strácať jeho povestné sebavedomie je pohľad na nezaplatenie. Nikdy som ale nepochopil "morálnosti" boja, v ktorom sa jedna zo strán doslova zneviditeľní a následne zákerne vraždí svojich súperov od chrbta. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto ultimatni rezba, jeden z McTiernanovo a Arnoldovo nejzasadnejsich filmu. Tady fakt neni potreba nic dodavat, paradni atmosfera, skvela akce v tabore a zaverecnej duel, paradni banda zoldaku, Arnold v nejlepsi forme a skvele udelanej Predator, proste masakr. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkně budovaná atmosféra, napětí a drsná akce. To jsou jistě atributy dobrého akčního filmu. Ale Predátor má navíc nadhled a humor na správných místech, takže je to výborný akční film! ()

Související novinky

Nový Predátor našel staronového režiséra

Nový Predátor našel staronového režiséra

10.02.2024

Když v létě roku 2022 dorazilo na streamovací služby Hulu a Disney+ akční sci-fi Predátor: Kořist v režii Dana Trachtenberga (Ulice Cloverfield 10), zaznamenal tento nejnovější příspěvek do… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

Reklama

Reklama