Reklama

Reklama

Thomas Crown je milionář, který na to, aby ve svém životě zahnal nudu, krade a před ničím se nezastaví. Vzrušení do zkornatěných tepen nelítostného finančního magnáta nedokáží vlít ani milionářské zábavy jako golf, či plachtění po oceánu. Jeho slabostí je však umění, především impresionističtí malíři a ženy. Ještě více než umění však miluje hry a proto, když se na scéně objeví půvabná a chladnokrevně cílevědomá vyšetřovatelka pojišťovny Catherine Banningová, která podezřívá Crowna z krádeže Monetova obrazu z Newyorského muzea, Crown zvětří šanci a tato krasavice se konečně stává solidním soupeřem jeho intelektu. A tak oba hrdinové začnou hrát hru a prohrává ten, který poruší její pravidla... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (232)

cross 

všechny recenze uživatele

Remake zlodějské krimi, duo Brosnan-Russo, režie John McTiernan - to zní slušně. Bohužel, výsledkem je sice pohledný a celkem zábavný film, avšak působící příliš chladně a plánovaně. Chyba je ve scénáři (několik naprosto přebytečných postav, nevypointované zápletky), v podání (málo akce) a tak trochu i v Brosnanovi (působí až moc bondovsky). Naproti tomu, třebas scéna s vrácením ukradeného obrazu je naprosto vychytaná. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Elegantni nudici se bohac Crown (typicka role Pierce Brosnan) se rozhodne ukrast Monetuv obraz. V prubehu vysetrovani zlocinu se mu dostava na stopu pojistovaci agentka (Rene Russo). Aby prisla cele zahade na kloub, predstira zajem o nej, ktery zanedlouho prerusta v oboustranou lasku. Jak z cele slamastiky bez uhony uniknout, zalezi na duvtipu pana gentelmana Brosnana. Nic noveho pod sluncem. 55% ()

Reklama

lofa 

všechny recenze uživatele

Každý z nás má nějaký oblíbený pohodový film,....toto je jeden z mých. Rene Russo to tu moc sluší a je téměř neodolatelná a Pierce je prostě skvělý,...k tomu velmi příjemná hudba, Hudba: Bill Conti, Soundtrack:1.Sting - Windmills Of Your Mind, 2.Nina Simone - Sinnerman, 3.Wasis Diop - Everything (...Is Never Quite Enough) 4.Georges Fordant - Caban La Ka Kratchie, 5. Bill Conti - Black & White X 5, 6. Bill Conti - Never Change,7.Bill Conti - Meet Ms. Banning, 8.Bill Conti - Goodnight/Breaking & Entering, 9.Bill Conti - Glider Part I, 10.Bill Conti - Glider Part II, 11.Bill Conti - Cocktails, 12.Bill Conti - Quick Exit ()

Lionheart 

všechny recenze uživatele

Dost velká nuda (nato, že tu hraje Bond). Vlastně je štěstí, že tu hraje Brosnan, protože bez něj by to bylo úplně zabité - o René Russo škoda mluvit. Dokonce i Faye Dunaway je ve svém věku stále hezčí než ona. Pokud jde o film, není to až tak typické heist movie, jak mohlo být - loupež je vlastně hned na začátku a pak je to jen romantická nuda, šeď, nuda, nuda, ... a zajímavější happy end. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Většinu času nudnej kousek, akorát to kolem těch loupeží bylo zajímavý - takže začátek a konec. Jinak vyloženě rušviej ementál, teda element, byla Rene Russo, která mi odjakživa připomíná sice ženskou, ale takovou chlapskou. Obzvlášť bych řekl, že má velkou hlavu a celá je taková nadměrná. Jako ne tlustá, ale velká. No ale ta hlava prostě, to je na mě moc. No a když si tohle říkám každou chvilku, co tam ona je, tak to není dobrý. Naopak Denis Leary byl pozoruhodná postava. O Brosnanovi pomlčím. Takže průměr. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (15)

  • Ve scéně s havárií lodě veškeré kaskadérské kousky natočil Pierce Brosnan osobně. (StarsFan)
  • Divoká erotická scéna byla ve skutečnosti natočena bez účasti hlavních dvou aktérů. Za Pierce Brosnana zaskočil model Jonathon Prandi za Rene Russo kaskadérka Cheryl Wheeler Duncan. (Reiniš)
  • Monetův obraz, který je ve filmu ukraden, se jmenuje "San Giorgio Maggiore at Dusk" a samozřejmě se jedná o reprodukci. Originál se dokonce ani nenachází na území Spojených států, ale visí v muzeu v Tokiu. (StarsFan)

Související novinky

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Jodie Foster se vydá na loupež Mona Lisy

Jodie Foster se vydá na loupež Mona Lisy

30.01.2020

Režisérka a herečka Jodie Foster (Pan Bobr, Hra peněz) si vybrala svůj příští projekt. Čerstvě se upsala adaptaci knihy The Day They Stole the Mona Lisa, která vypráví o proslulé loupeži, která… (více)

Aféra Warner Bros.

Aféra Warner Bros.

29.01.2007

V počátku minulého týdne byly zveřejněny oscarové nominace a už se všude možně spekuluje o potenciálních vítězích v těch hlavních kategoriích (film, režie, scénář, herec a herečka v hlavní roli).… (více)

Pod křídly lva

Pod křídly lva

17.11.2006

Harry Sloan, výkonný ředitel Metro-Goldwyn-Mayer, prozradil, v jakém stádiu se nachází čtveřice očekávaných projektů vycházející pod hlavičkou jeho studia. Jak uvidíte, i následující rok se ponese ve… (více)

Reklama

Reklama