Reklama

Reklama

Thomas Crown je milionář, který na to, aby ve svém životě zahnal nudu, krade a před ničím se nezastaví. Vzrušení do zkornatěných tepen nelítostného finančního magnáta nedokáží vlít ani milionářské zábavy jako golf, či plachtění po oceánu. Jeho slabostí je však umění, především impresionističtí malíři a ženy. Ještě více než umění však miluje hry a proto, když se na scéně objeví půvabná a chladnokrevně cílevědomá vyšetřovatelka pojišťovny Catherine Banningová, která podezřívá Crowna z krádeže Monetova obrazu z Newyorského muzea, Crown zvětří šanci a tato krasavice se konečně stává solidním soupeřem jeho intelektu. A tak oba hrdinové začnou hrát hru a prohrává ten, který poruší její pravidla... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (232)

golfista 

všechny recenze uživatele

Tohle je můj velmi oblíbený film. Ani nevím proč. Na zimní podvečer jako dělaný. Nehraje si na umění, jenom chce inteligentně pobavit. Muzika výborná, Pierce Brosnan velmi šarmantní a Rene Ruso dle svých možností přitažlivá. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Příjemný oddychový snímek s elegantním Brosnanem a Renee Russo (která je přes svůj pokročilejší věk stále velmi velmi přitažlivá:-). Bohužel McTierman¨takřka vůbec nepřitlačí na pilu, nezačne diktovat rychlejší tempo, a proto Aféře chybí pořádná gradace a silnější emoce. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Neviděla jsem původní film, ale tenhle mi přišel jako příjemná oddychová podívaná s velmi příjemnými herci a svižným tempem vyprávění. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Takhle se podle mě mají dělat remaky. Bankovní loupež už není tak přitažlivá věc jako dříve, tak co třeba krádež jednoho z nejdražších obrazů na světě? Psychologická hra hlavních hrdinů je stejně dobrá jako v původním zpracování (čest Faye Dunawayové) a Brosnan i Rene Russo se pro svoje role skvěle hodí. Obzvlášť Rene Russo má konečně po řadě "průměrných" rolí šanci vyniknout jako skutečná dáma, a já jí to ochotně sežeru i s navijákem... Muzika je stejně skvělá jako v originále. 80% and never less, quoth the raven. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tenhle remake se svému předchůdci takřka vyrovná. Není to sice žádná superpodívaná, ale v rámci oddechu - proč ne. Mimořádně vydařené jsou ale šaty, v nichž Rene Russo tančí s Piercem Brosnanem na tom černobílém plese. Už kvůli nim stojí film za vidění. :) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Pierce Brosnan má v tejto úlohe už asi dosť zarytý Bondovský šarm, takže pôsobí fajn ako zbohatli milionár ale zas na druhej strane má protivníka v nesympatickej žene vyšetrovacej poistováčke ako Rene Russo a to nechápem ako takýto tip ženy môžu obsadiť do role zvodkyne. Príbeh je v celku jednoduchý, krádeže až tak neohúria ako by mali ale na našťastie to nespadá do nejakého až zbytočného gýču. John McTiernan už veru nie je to čo býval. ║Rozpočet$48milionovTržby USA $69,305,181Tržby Celosvetovo $124,305,181 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slušné avšak až moc průměrné. Výborný Brosman, má neoblíbená Russo a slabý McTiernan. To celé v nezajímavém filmu, který po prvním zkouknutí už nikdy nevemete do ruky. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Spíše než o vynikající film jde o příjemný film - dobře jsem se bavil, líbili se mi oba hlavní představitelé. Dostala mě závěrečná pointa. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Bill Conti: 1. Windmills of Your Mind - Sting [4:17] ,2. Sinnerman - Nina Simone [10:19] ,3. Everything (...Is Never Quite Enough) - Wasis Diop [4:32] ,4. Caban La Ka Kratchie - Georges Fordant [4:06] ,5. Black & White X 5 [1:22] ,6. Never Change [1:20] ,7. Meet Ms. Banning [1:26] ,8. Goodnight/Breaking & Entering [3:41] ,9. Glider Pt.1 [2:05] ,10. Glider Pt.2 [1:32] ,11. Cocktails [1:36] ,12. Quick Exit [1:29], ()

tron 

všechny recenze uživatele

Rene Russoová je V TOMTO FILME krásna (a to ju nijako zvlášť "nemusím"), Pierce Brosnan šarmantný i bez koncovky 007 a vidieť, že ak dáte Johnovi McTiernanovi (PREDÁTOR, VIKINGOVIA) voľné roky, nemusí zakaždým vzniknúť ROLERBALL. AFÉRA THOMASA CROWNA nie je nič velké. Ale aspoň vám vytvorí na tvári lišiacky úsmev. Galantne starosvetská heist movie atmosféra (v miernom štýle Amielovej PASCE). ()

movie 

všechny recenze uživatele

Vůbec to není tak špatné, jak jsem podle nelichotivých recenzí čekal. Přesto mě dost zklamal výkon Rene Russo ve stylu "jsem děsně sexy a všechny vás dostanu" a jeho následná rozkolísanost. Nicméně Brosnan je sympaťák non plus ultra a McTiernan svoje řemeslo zvládá pořád dost dobře! I když dávám spíše 3 a půl hvězdy! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Opravdu si myslíte, že se vyspím s chlapem, kterého podezřívám?" Všechno tomu nasvědčuje a já myslím, že tato hra na vyšetřovatelku a milionáře by o tento zásadní aspekt neměla být ochuzena. Já tedy být znuděným milionářem, tak nekradu umění, ale udělám něco pořádně adrenalinového - třeba si přesednu z křesla na gauč, ale nechci tady oslňovat svou statečností. Proto se vracím ke Crownovi. Ten bohatý zmetek totiž krade a já jsem přitom jednoznačně na jeho straně, protože pojišťovny nemám rád. Ale Catherine bych zase rád mít mohl, takže překlápím sympatie na její stranu a pak zase na jeho, ale to je celkem jedno. Důležité je, že jsem se při souboji dvou charismatických lidí pobavil a to více než dvakrát a méně než čtyřikrát. Jestli si to dobře pamatuju. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Rozvlelký blábol, ve kterém se Brosnan nudí a přestárlá Rene Russo se snaží přesvědčit diváka, že je ještě pořád sexy... ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Nemůžu posoudit původní film se Stevem McQueenem, ale (a možná právě proto) je tenhle remake můj nejoblíbenější film. Nehraje si na umělecké dílo, přesto má vtipy a atmosféru, kterou byste ve dnešním komerčním světě hledali pod lupou. Krásně vydařené loupeže by Tommymu mohlo závidět celé italské podsvětí, Pierce Brosnan ještě šarmatnější (a víc sexy) než jako James Bond, Rene Russo konečně jako skutečná žena a to vše v prostředí krásných impresionistických obrazů a za zvuku impozantní příjemné hudby v podání Stinga, Billa Contiho a hlavně geniálního Sinnermana od Niny Simone v závěrečné a dokonalé scéně s obrazem... co víc si přát? Dodatek 8. dubna 2008 Po více jak dvou letech od původního komentáře a asi pěti od prvního shlédnutí tohoho filmu uznávám, že Aféra Thomase Crowna asi není tak bezchybná, už nesídlí ani na nejvyšší příčce mého filmového žebříčku. Ale jednoduše řečeno, stále pro ni mám slabost. Dokonale se jí podařilo namixoval styl, který mě provázel celá má teenagerská léta. Clauda Moneta, kterého dnes považuji za svého nejoblíbenějšího malíře, jsem si poprvé všimla právě na stěně muzea v tomto filmu a Thomas Crown byl po léta (a stále je) mým naprostým ideálem dokonalého muže. Ano, je to silně subjektivní pocit, ale už jen díky těmhle maličkostem mám k Aféře Thomase Crowna pořád blízko a nebojím se říct, že je to jeden ze snímků, který mě ovlivnil nejvíc. A už jen proto oněch 5 hvězdiček a místo v mé filmové Top 1O. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Niekoľko reprodukcií známych impresionistických obrazov sú spolu so zaujímavo naznačenými, no vo výsledku konvenčne predpovedateľnými myšlienkovo-mileneckými hrátkami medzi zlodejom a detektívkou jedinými zapamätania hodnými kúskami. Zvyšok je len zdĺhavá, v desiatkach obdobných filmov predžutá, podprahovo pôsobiaca rutina o úžasne dobrodružnom a zážitkovo silnom živote nadpriemerne bohatých, či vzdelaných elegánov. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Film ve staromódním duchu (že by proto,že jde vlastně o remake? ),s odpovídající atmosférou,výpravou a hereckými výkony.Odpočinková podívaná. ()

Související novinky

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Jodie Foster se vydá na loupež Mona Lisy

Jodie Foster se vydá na loupež Mona Lisy

30.01.2020

Režisérka a herečka Jodie Foster (Pan Bobr, Hra peněz) si vybrala svůj příští projekt. Čerstvě se upsala adaptaci knihy The Day They Stole the Mona Lisa, která vypráví o proslulé loupeži, která… (více)

Aféra Warner Bros.

Aféra Warner Bros.

29.01.2007

V počátku minulého týdne byly zveřejněny oscarové nominace a už se všude možně spekuluje o potenciálních vítězích v těch hlavních kategoriích (film, režie, scénář, herec a herečka v hlavní roli).… (více)

Pod křídly lva

Pod křídly lva

17.11.2006

Harry Sloan, výkonný ředitel Metro-Goldwyn-Mayer, prozradil, v jakém stádiu se nachází čtveřice očekávaných projektů vycházející pod hlavičkou jeho studia. Jak uvidíte, i následující rok se ponese ve… (více)

Reklama

Reklama