Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Titul Road to Perdition lze chápat ve dvou významech. Perdition je jméno města, do kterého jede Michael Sullivan (Tom Hanks) se svým synem Michaelem Sullivanem jr. (Tyler Hoechlin). Perdition - zatracení - je také eufemismus pro peklo. A Sullivan senior poznává, že si zvolil životní cestu vedoucí do pekel. Modlí se, aby svého syna od takové cesty uchránil. Je rok 1931, doba velké hospodářské krize. Michael Sullivan, nájemní vrah, pracuje pro irský gang. Do jeho života vstoupí pan John Rooney (Paul Newman). Zachrání mu život dřív, než si Michael Sullivan vůbec uvědomí, že o krk jde. Pan Rooney je pro Sullivana seniora vzorem. Totéž k svému otci cítí Sullivan junior. Annie Sullivanová (Jennifer Jason Leigh) svého muže velmi miluje. Neptá se ho na jeho práci. Má se dobře a je za to vděčná, ale často má strach. Bojí se o děti. Avšak práce zasáhne do života Sullivanovy rodiny. Umírá manželka Annie a jejich starší syn. Michael Sullivan se s druhým synem vydává na cestu odplaty a vyrovnání. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (864)

genetique 

všechny recenze uživatele

Asi neexistuje typ postavy, ktorá by Hanksovi nesadla. Možno len nejaký comicsový hrdina. Mendesovi vložili do rúk obrovskú vec, ktorú on pretvoril, síce po svojom, na kvalitnú komornú gangsterskú drámu. Skromný príbeh s veľkými hercami síce občas odbáča zo svojej línie originality (hlavne Jude Lawov fotograf), no aj tak si drží vysoký štandard. Záver má tiež svoje čaro. 85%. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších mafiánských filmů všech dob. Skvěle ponurá atmosféra podpořená přesnými hereckými výkony, zvlášť Jude Law mi utkvěl. Tom Hanks svoji, pro něj, dost netradiční roli také zvládl a Daniel Craig je se svým slabochem opravdu odpudivý/skvělý. No a Paul Newman je prostě třešnička na dortu. Sam Mendes je prostě jeden z nejlepších režisérů co znám. Zde se mu navíc povedl geniální tah se skvělou hudbou bez které by byl film sotva poloviční. ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

Asi jen absolutní blázen by od Road To Perdition mohl očekávat druhou Americkou krásu...Oba jsou to naprosto rozdílné snímky, které spojuje jen několik málo věcí - geníální kameramanské řemeslo (Conrad L. Hall) a režie, nádherná hudba (opět Thomas Newman) a vynikající herecké výkony (Hanks snad neumí ani zahrát špatně).Navíc má snímke velmi silný závěr, který spíše než rozplakal naprosto rozklepal a tak jsem z kina odcházel s pocitem dosud nepoznaným :) ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Cesta do zatracení zavádí diváka do prostředí krutých gangsterských obchodů ve 30. letech. Do doby, kde jste nikdy nevěděli, zda když otočíte hlavu přes rameno, nebude na vás mířit váš nejlepší přítel či nejhorší nepřítel. Příběh je dekorován vynikajícími hereckými výkony Hankse, Newmana, ale také Craiga či Judea Law. Atmosféra doby je skvěle vylíčená, hudba podmanivá, scény chladné a brutální, ovšem také s dávkou emocí. Rozhodně bych vyzdvihl také kameru, která divákovi servíruje opravdu zdařilé záběry (Líbila se mi třeba aranž scény, kdy je záběr na dlouhou silnici, mlha hustá jako mléko, když v tom se vynoří dva kulaté světlomety auta starých tvarů..a za volantem sedí zvrhlý Jude Law.). I přes všechny klady tohoto snímku však nemohu dát plné hodnocení. Gangsterek je celá řada a Cesta do zatracení u mě rozhodně nedosahuje kvalit jako je Kmotr (to je ovšem Mt. Everest mezi mafiánskými filmy), Mafiáni či Neúplatní. Dávám tedy slušné 4*. ()

konous 

všechny recenze uživatele

Hanks v drsňácké póze válí a Newman si roli mafiánského bosse s přehledem dává. První půle mě příjemně atmosféricky ničila (počasí skvěle dotváří pochmurný svět). Mendes si hraje se zpomalovačkami ve správných chvílích a napínavé momenty působivě eskalují. Přechod v polovině na trochu odlehčenější kolej na mě ale úplně nezapůsobil a změna tempa mi rozhodila balanc. Pokud film vidíte poprvé až po 20 letech (můj případ) nepotěší ani spousta dnes už několikrát viděných scén. Ovšem zde několikrát zmiňovaná finální scéna v dešti je opravdu neskutečně nařvaná. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (25)

  • Jude Law se setkal s kouzelníkem, aby se naučil jak přesouvat minci mezi prsty. (Hal_Moore)
  • Tyler Hoechlin (mladý Michael Sullivan) svou roli získal v národním castingu, kde se sešlo více než 2.000 mladých herců. (Hal_Moore)

Související novinky

Tetované a jiné holky pro Daniela Craiga

Tetované a jiné holky pro Daniela Craiga

10.07.2011

V rozsáhlém interview pro magazín Esquire Daniel Craig tvrdí, že thriller The Girl with the Dragon Tatoo (u nás film půjde pod stejným názvem jako předloha a švédská adaptace, tedy Muži, kteří… (více)

Komiksová kázeň Sama Mendese

Komiksová kázeň Sama Mendese

31.10.2008

Tak z tohohle se vyvine buď stoprocentní kachna, anebo jedna z nejzajímavějších komiksových adaptací vůbec. Studio Columbia Pictures totiž koupilo práva na drsného Preachera a momentálně prý ukecává… (více)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Reklama

Reklama