Reklama

Reklama

Domy z panelů

(studentský film)
  • USA Prefabricated Houses
Dokumentární / Krátkometrážní
Československo, 1959, 6 min

Režie:

Jiří Menzel

Scénář:

Jiří Menzel

Kamera:

Jaromír Šofr

Hudba:

Milan Iglo

Hrají:

Alexandr Postler st. (vypravěč)

VOD (1)

Obsahy(1)

Film je součástí a byl vydán na DVD s názvem Film - náš pomocník.
Rozsáhlá kolekce informačních a osvětových filmů z let 1948 až 1959 reflektuje proměny české společnosti 50. let v jejích pracovních zvyklostech i volnočasových aktivitách. (Filmexport)

Recenze (8)

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Krátký propagandistický film, v němž už probleskuje Menzelův (i Šofrův) talent. Poněkud nepatřičně působí jen zvuková složka - ta je v ostrém protikladu k očekávatelné budovatelské selance. Až mě napadalo, jestli Menzel záměrně nepodrývá význam sdělovaného... Ale spíš bych tipoval, že jde o tehdejší snahu dělat industriál. Rozhodně nečekejte předchůdce Panelstory od Chytilové. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Je ten film šikovně udělaný, dobrá propagandistická práce. Působivá hudba a to roztomilé děvčátko. Zajímavá kamera, která při zabírání výstavby nového domu působí až mírně avantgardně. A s leččíms, co je v tom filmu uvedeno ve prospěch nové výstavby, se dá souhlasit. Jen se v tom souhlasu ztratí ta likvidace staré výstavby, která vypadá jak záběry z II. světové války. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Než pavlačák bez vody a vlastní toalety, to raději celé panelové sídliště. Ty první panelové domy ani nebyly dvanáctipatrové zrůdičky. Natočeno je to tak, že člověk prostě musí mít chuť opustit starý dům a s písní na rtu běžet vstříc novým světlým zítřkům v paneláku. Navíc si v něm robátko může pěkně pohrát s novým plynovým sporákem. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama