Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oblastnímu školnímu řediteli Franku Tassoneovi (Hugh Jackman) a jeho věrné obchodní asistentce Pam Gluckinové (oscarová Allison Janneyová) jsou přičítány zásluhy za to, že se zasadili o nebývalý věhlas veřejných škol na Long Islandu. Vždy dokonale upravený a vypulírovaný Frank je mistrem v šíření pozitivních zpráv, ať už před publikem složeným z vedoucích představitelů místního společenství, nebo před znepokojenými studenty či rodiči ve své kanceláři. Frank zkrátka budí dojem, že mu zdánlivě nelze nic vytknout. Dokud se odvážná reportérka školních novin (Geraldine Viswanathanová) nezačne prokousávat finančními výkazy a odhalovat zpronevěru gigantických rozměrů. Frank se však za žádnou cenu nehodlá vzdát a začne nevybíravým způsobem zametat všechny stopy. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (75)

silentname 

všechny recenze uživatele

Ja som s "Bad Education" veľmi spokojný. Myslím si, že ide o dobre napísaný film s dobrými postavami a malo to aj dosť dobrý spád. Hugh Jackman je tu vo vysoko charizmatickej role a človek je prekvapený z toho, čo všetko sa dozvie a ako to s ním vlastne reálne funguje. To sebavedomie a zanietenosť pre školu boli skutočne fascinujúce. A verím tomu, že taký človek by aj na mňa urobil dojem a zalepil mi oči. Pam možno nemá v sebe až toľko charizmy, no takisto je veľmi fascinujúce ju sledovať. Myslím si, že tu mala niekoľko skvelých momentiek, pričom najlepšia je pre mňa keď príde domov po všetkých tých problémoch a syn ju pozdraví: "Hi Ma". Úplne suverénne to urobí a jej reakcia je skutočne adekvátna. Skvelá je ale aj momentka, kedy Rachel premýšľa čo reálne v tejto situácii má urobiť. Pretože si je veľmi dobre vedomá, že to všetko zmetie so sebou aj ďalších ľudí. Je to zaujímavý príbeh, dobre spracovaný a s kvalitnými hercami. Čeknite si ho a uvidíte sami. Hodnotenie: A- ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak tu tak nízke hodnotenie skutočne nechápem. Ale zase na druhú stranu sa dá pochopiť, že štát, kde sa dajú v pohode kradnúťmilióny z rozpočtu na jednu strednú školu, musí pôsobiť na našinca ako čisté sci-fi a niekto sa tešil na drámu reznutú komédiou. Komédia to teda rozhodne nie je, možno satira, ale skôr iba veľmi kvalitne nakrútený skutočný príbeh so špičkovým obsadením. Jackman hrá svojho morálne skazeného, ale skôr ambivalentného učiteľa, a v hĺbke srdca možno dokonca aj utlmeného dobráka, čo mu sily stačia. Film chcem doporučiť ďalej, určite si pozornosť zaslúži a zatiaľ sa zdá, že sa mu jej poriadne nedostáva. ()

Reklama

Henry007 

všechny recenze uživatele

Je kouzelné, je funguje lidský mozek. Poslední dvacetiminutovka Špatné výchovy se mi dost líbila a mozek si řekl: konec dobrý, celý film dobrý. Jenže po chvilce vystřízlivění jsem se rozpomenul, že jsem se vlastně po většinu filmu nudil. Už jen vizuálem ala BBC minisérie z roku 2005 si film diváka brzo ztratí. Chápu, že chtěli udělat lehce retro atmosféru počátku století a zachytit určitou "všednost". Ale kdybych chtěl sledovat odstíny šedé, tak si pustím jiný film. A taky chápu výstavbu scénáře. Nejprve postavy prezentují ve všedních momentech jako charismatické oblíbence komunity, aby divák pochopil, jak mohli ostatní tak dlouho balamutit a školu okrádat o finance. Jenže tomu prostě chybí tak na branku. Mohli lépe vykreslit dynamiku mezi charaktery, jít do hlouběji do jejich psychiky, více odhalit jejich soukromý život, prezentovat dramatičtější situace...prostě cokoliv, co by nepůsobilo tak sterilně. A je to škoda, protože na ploše posledních pár minut výborně vykreslí motivace hlavní postavy a bohužel i tím odhalují potenciál, který se jim z toho pravdivého příběhu nepodařilo vyždímat. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Není to vůbec špatný film, aby tady musel figurovat v modrých číslech. Je natočen podle skutečné události usvědčení největšího "školního" rozkrádání v historii USA. Ředitel a několik zaměstnanců školy se zkrátka mělo několik let lépe, než by si zasloužili. Hugh Jackman zahrál školního ředitele a homosexuála fantasticky. Líbila se mi i Allison Janney jako zástupkyně ředitele a druhá usvědčená. Film doporučuji hlavně lidem, kteří mají něco společného se školstvím, ale vlastně všem, koho baví filmy o tunelování rozpočtů. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

solidní jednohubka,která bez větších problémů zabaví,nicméně až po jejím skončení divákovi dojde,že celou dobu spíš jen tak lehce klouzala po povrchu a vzala to všechno hezky letem světem.O nějaké hlubší psychologii postav tak bohužel nemůže být řeč.Přitom Jackman tyhle nejednoznačné postavy celkem umí a tady to mohl rozjet naplno...60% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • Skutočná Rebekah Rombom (študentka, ktorá celý podvod odhalila) uviedla, že jej filmová postava urobila viac vyšetrovania, než ona samotná v skutočnosti. (Real Tom Hardy)
  • Scenárista Mike Makowsky bol paradoxne v roku 2004 študentom predmetnej školy v Roslyn a aj počas toho, ako skutočného Franka Tassoneho (Jackman) zatýkali. (Real Tom Hardy)
  • Pôvodne mal scenárista Mike Makowsky v pláne vyobraziť Tassoneho ako čistokrvného zloducha, čo po rozhovoroch s rodičmi študentov a hlbšom rešerši prehodnotil. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Ryan Gosling jako vlkodlak?

Ryan Gosling jako vlkodlak?

30.05.2020

Studio Universal pokračuje v oživování svých klasických monster, a další na řadě je podle všeho Vlkodlak. V nové verzi by si pak hlavní roli mohl zahrát Ryan Gosling (Drive, Blade Runner 2049).… (více)

Reklama

Reklama