Reklama

Reklama

Co kdyby nadané dítě z jiného světa ztroskotalo na Zemi, ale místo aby se pro lidstvo stalo hrdinou, začalo by se projevovat velmi zlověstně? V Synovi temnoty přináší vizionářský tvůrce Strážců galaxieThe Belko Experiment děsivý zvrat a nový radikální žánr: superhrdinský horor. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (374)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Liz Banks je majsterka na hranie v odpadových filmoch, tentokrát jej to nevyšlo na odpad. Ale ani horor to nebol bohviečo. Zakomponovanie superhrdindských síl je síce niečo novátorské, ale k čomu to viedlo? V celom filme maximálne jedna ľakačka, chlapec sem tam v tranze jak po LSD, niekedy sa vo vzduchu vznáša ako v Blair Witch, no a najčastejšie je tak debilne nepríčetný. Neviem, nejak ma to nedostalo. Jedine scéna s okom predavačky bola nepríjemná. A hoci policajtka na konci vyzerá ako prevtelená Vera Farmiga, žiadne Conjuring sa tentokrát nekoná. Banksovo herectvo sa mení postupne na trápnu komédiu a ten záver je maximálne zúfalý. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $6miliónovTržby USA $17,300,439Tržby Celosvetovo $32,485,127 Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ V prvom rade dobrý nápad. Na scénu prichádza temný superman. Nuž je to len nízkorozpočtovka, výzorovo a dejovo nie viac než epizóda z nejakého seriálu ale má to slušné tempo a hlavne dobré napätie, hustú temnú atmosféru. Pre mňa trošku také osvieženie po tých prepálených superhrdinoch posledného obdobia. /videl v kine: 65%/ ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Brightburn je žánrová všehochuť, ale určite to takto nemalo byť. Problém je už v námete, kedy sa z ničoho nič zjaví maličké dieťa v lese a divákovi sa podsúva pôvod raz z temnoty, raz z vesmíru ( český distribútor túto tézu ešte viac podporuje ). Tvorcovia sa s touto anomáliou vysporiadali po svojom, bolo im to jedno. Taktiež neskúsený režisér odviedol svoju prácu presne v duchu neskúseného začiatočníka. Ale nie všetko bolo zlé. Snímok má slušné tempo, striedmu minutáž, využíva osvedčené metódy a má vhodne vybraného detského hrdinu ( Jackson A. Dunn ). Na svoje si prídu aj fanúšikovia gore efektov. Celkovo však nejde o žiadnu slávu. Siedme hodnotenie, štvrtý komentár. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

A takový to mohl být parádní pětihvězdičkový kousek... Téma bylo perfektní, konečně se objevilo superschopné cosi, které by mě bavilo sledovat při všech jeho antihrdinských akcích. Tvůrci bohužel drželi týpka na příliš krátké lonži, takže ho omezili jen na teritorium jednoho městečka nebo spíš shluku domů a farem. Děj se držel příliš při zdi, doufal jsem v mocnější akci a ve výsledku jsem se dočkal vlastně jen typického vyvražďovacího horůrku. Škoda, tohle mělo fakt na víc. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Krvavé zkoumání zla, které si klestí cestu na náš svět? Jako fanoušek sci-fi jsem byl zvědavý co je to superhrdinský horror a koukám, že film přitáhl zástupy lidí. Ale tvůrci mohli udělat mnohem víc. Je to jednoduché a ve výsledném dojmu takové srdeční vakuum. Je zde vybalancovaný poměr mezi horrorem a dramatem a na sci-fi nic nezbylo. Film doporučím zde babičce, která nikdy neviděla film o superhrdinech. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (10)

  • Premiéra filmu byla původně plánovaná na 30. listopadu 2018. (Varan)
  • Scény ze střední školy byly natáčeny na střední škole Patricka Henryho ve městě Stockbridge ve státě Georgia, USA. Jedná se o stejnou školu, ve které se natáčely obě série seriálu Stranger Things (od r. 2016). (MeanWhile)
  • Na konci filmu lze zahlédnout v jednom rámečku hlavního hrdinu filmu Super (2010), který režíroval producent James Gunn. (Isidor)

Reklama

Reklama