Reklama

Reklama

Síla slov

  • Velká Británie Sometimes Always Never (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Jeho syn zmizel, rodina se mu rozpadla, ale cit pro módu má stále vytříbený. Alan (Bill Nighy) je stylový krejčí, jehož pohyby jsou stejně elegantní jako jeho obleky. Léta strávil neúnavným hledáním pohřešovaného syna Michaela, který se po jedné obzvláště vypjaté partičce hry Scrabble rozlíceně vyřítil z domu a nikdy už se nevrátil. Nyní je potřeba identifikovat tělo, ale rodina je s Alanem na nože. A tak se musí pokusit napravit svůj vztah s nejmladším synem Peterem (Sam Riley) a podívat se na hřebínek tajemnému online hráči, neboť má podezření, že by to mohl být Michael. Pak by snad konečně mohl jít v životě dál a znovu se shledat se svou rodinou. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (12)

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

Zvláštní? Jo. Ale mě se to líbilo. Herci perfektní (McInnerny mě vždy překvapí), příběh dobrý. Zabavilo mě to, hodinka a půl uběhla a dojem velmi příznivý. Další co mě bavilo byla hudba. Takže jo, pro mě jo. Rozhodně film na vyšší úrovni než zdejších 58 %, ale co už nadělám. Doporučuji už jen kvůli hercům. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Carl Hunter se dle mého názoru zcela zprávně rozhodl přizpůsobit tomuto lehce absurdnímu příběhu i obrazovou formu. Ve výsledku je to lehounce andersonovské, což já osobně kvituji s povděkem. Šedých, realistických příběhů jsou mraky, takže jakýkoliv pokus o hravost je osvěžující změna. A vlastně bych se nebál zajít i dál a trochu to celé zkafkovatět. Ale i takto zlehka se mi to líbí a baví mě to. Zvlášť to, jak se tvůrci pohybují na hraně mezi absurdním a výstředním, přičemž se často stane, že výstředním se jeví něco, co by mělo být vlastně přirozené. Vztah mezi otcem a synem, tak působí trochu jako záminka tvůrců, aby divákovi ukázali, že změna nemusí být vždy složitý a bolavý proces. Síla slov je dle mého mínění, diváky tak trochu nedoceněný film. ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Tady jsem, stařec v suchém měsíci, chlapec mi předčítá a čekám na déšť. Pro Alana se čas zastavil a pro mě taky, když jsem film sledovala. Možná jediný způsob, jak si ho užít, je přistoupit bez výhrad, předsudků a pokud možno i očekávání na Hunterovu hru. Pod sílou krásných obrazů je ukryto skoro stejně silné poselství. A v přiznání slabosti je zase Alanova síla. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film (nielen) o otcovi, ktorý sa snaží vysporiadať so stratou jedného zo svojich synov svojským (anglickým?) spôsobom. Malý film s daným potenciálom, ktorý však nie je dostatočne rozbalený. V snímku predovšetkým dominuje B. Nighly, na ktorom je vidieť, že Alanova rola mu sedí. Osobné hodnotenie: 71% (***) ()

bllm 

všechny recenze uživatele

Moc pěknej film. Krásnej příběh. Perfektní herci. A taky už jsem dlouho neviděla žádnej film z kategorie "podivnej film". Mě se ta ujetá, občas statická, občas ujetě barevná, občas jakoby divadelní, hravá výprava moc líbila. Ikdyž mi přišlo, že jak děj postupoval bylo tam toho míň než na začátku. Rozhodně doporučuju. Jen je mi líto, že jako člověk kdo hrál scrabble asi dvakrát v životě, jsem nemohla plně doceni tuhle stránku filmu. Pointa s náhražkama perfektní. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama