Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek Nový svět sestává ze tří dojemných příběhů trojice mladých lidí, kteří se snaží najít útočiště v lepším světě... v Polsku. Žanna utekla se svým dítětem z Běloruska, země zmítané v chaosu, a opustila svého manžela – proslulého člena opozice. Azzam sloužil u polské armády v Afghánistánu jako překladatel a je tudíž považován za zrádce. Nyní se snaží vyrovnat s traumatem z války. Věra, kterou rodina zavrhla, opustila Ukrajinu ve snaze začít nový život, ale znenadání ji začne pronásledovat její minulost. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Prvému i druhému príbehu chýba akákoľvek dynamika, akýkoľvek vývoj. Tretí je ako tak zaujímavý, neopozeraný, ale potáca sa tiež k melodramatickému záveru. 100 minút mi dávno neprišlo podobne nekonečných. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

První dva příběhy jsou zásadní asi jako čajová lžička slané vody vylitá do moře. Poslední příběh má kvalitní námět, ale odfláklé zpracování. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

1. príbeh: Bieloruska utečenka, jej manžela zavrel Lukašenko kvôli politicky angažovanej hudbe. Ale ju to až tak netrápi, ušla a zamilovaná je už do iného muža, čiže jedinou jej starosťou je dobre sa usadiť. 2. príbeh: Afganský utečenec, zamestná sa v bare a tam jeho poľská vedúca má chuť na údenú klobásku. Veľa flashbackov z Afganistanu, o postave sa nedozvieme skoro nič. 3. príbeh: Ukrajinec utiekol z krajiny, ale má iný problém: cíti sa ako žena a chce zmeniť pohlavie, no jeho otec ho nechápe. Sumár: Vidíme príbehy, kde nič nie je rozpracované do hĺbky, o postavách sa nič nedozvieme, iba o ich problémoch s usadením sa a rieši sa len osobná situácia konkrétne jedna a vždy ide o vzťahové veci. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu jsem měl stejný problém jako u jiného polského filmu - Spojené státy lásky. Tři nezávisle na sebe jdoucí příběhy jsou tak strašně ponuré a podle mě nijak zvlášť vypointované, že je hrozně těžké si na ně udělat nějaký názor nebo alespoň nechat probudit jeden pocit. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama