Reklama

Reklama

Keď sa Mark jedného rána preberie a pri odchode z bytu, v ktorom žije osamote, zistí, že sa nemôže dostať von, razom si je vedomý, že niečo nie je v poriadku. Jeho predtucha sa ešte väčšmi potvrdí v okamihu, keď sa mu o malú chvíľu cez stenu obývacej izby prebúra niekoľko susedov. Ich dvere od bytu boli totiž rovnako zabednené, ako tie jeho. Krátko nato cez okno príbytku spozorujú skupinku neznámych ľudí, záhadne odetých do oranžových návlekov, ktorí pri evakuácii niekoľkých susedov z paneláku naproti zastrelia muža na úteku. Kto sú tieto osoby a aké majú dôvody na takéto bezcitné konanie? Podarí sa Markovi spolu s niekoľkými preživšími dostať do bezpečia? (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (27)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, že se tvůrci pokusili o to, aby vytvořili něco, co bude paranoidní, co bude na jednotlivé postavy tlačit zdi a oni nebudou moct utéct. Tohle omezování prostoru je dobrým nástrojem, ale přece jen to chce trochu umu, aby to dopadlo hodně dobře. Tohle nedopadlo ani dobře a snímek snadno zapadne. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Containment není rozhodně špatným low-budget thrillerem, bohužel vsází na otřepaný scénář typu "zavřem za neobjasněných okolností partu lidí do paneláku a budem postupně zjišťovat, co se děje." Tento model vychází v nejvíce případech z více (REC), či méně známých zombáren, přičemž zde se vezeme místo zombies na nákazové vlně, kde se spíš klade důraz na chování lidí ve stresových situacích. Žádné sci-fi, žádný horor. Po průměru Containment sahá, nijak neuráží, ale spíš si hvězdu pošetřím. 45% ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Zajímavý úvodní nápad, ale nedomyšlený a nevytěžený. Nakonec tomu chybí i nějaká pointa, twist. Prostě je nějaký virus nebo zamoření, lidi nějak reagují, a nakonec nic. Ani nevíme, oč šlo. Těžká nuda a těch 75 minut filmu se vleklo jak teoretická dvouhodinová výuka v autoškole. ----- Průběžné poznámky: Proč nezkusili rozbít okno? Jak si zápalila cigaretu, když se okolo bojí lidi plynu a zakázali jí zapalovač? Proč se všichni chovají jako idioti? Jak se mohly podobné celobarákové akce utajit? To by si nevšiml nikdo z ostatních vnějších zón, nikdo z letadel a tak? 24 hodin karanténa, a po té době furt žádné příznaky, není to divné? Co ten sniper? To jako schválně se sousedi chovají jako zombie? A co dělají, když zrovna nikoho nenapadají? ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tento film išiel mimo mna. Je to len samá nuda, postavy i ich charaktery sú nevýrazné a herci sú otrasný. A koncepčne je to jeden veľký chaos, kde nič nedáva zmysel. Krvi je tu malinko a je i bez čo i len jednej výraznejšej sceny. A to som čakal, že keď sa stretnú dva tábory rozhnevaných susedov, príde i na masaker, no mýlil som sa. Hádam keby bol vyšší rozpočet, bolo by to o niečo lepšie. Za krátku stopáž, že to režisér nepreháňal, tak dávam slabé 2*. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Levné nekomerční béčko, které v současné pandemii covidiotismu nečekaně nabývá na aktuálnosti. Na svoje poměry (tedy na poměry levného nekomerčního béčka) vcelku zdařile a záživně ukazuje, kterak se průměrní panelákoví lidičkové, konfrontováni s hrozbou jakési neznámé smrtelné nákazy, potažmo s vlastní smrtelností, snadno změní ve zdivočelé stádo hysterických a vyděšených přizdisráčů. Takže vlastně věrně zobrazuje dnešní realitu. A to je čínská chřipka proti tomuhle fiktivnímu viru pouhá rýmička. Zajímavostí pro mě byla účast sympatické Louisy B., která hrála v novém Sherlockovi laborantku, do narcistního a egomaniakálního Sherlocka tajně a (nešťastně) zabouchnutou. Hlavním mínusem, jako už obvykle, pak byla vyližprdelní ruční kamera. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama