Uživatelská zóna Přihlásit Registrovat Ztracené heslo

Praha očima...

Prague Stories

Povídkový
Česko / Francie / Nizozemsko, 1999, 101 min

Režie: Petr Václav, Martin Šulík, Michaela Pavlátová, Vladimír Michálek, Artemio Benki
Hrají: Viktor Stoilov, Lucie Váchová, Božidara Turzonovová, Theodora Remundová, Michaela Pavlátová, Diana Mórová, Aňa Geislerová, Vilma Cibulková, Ivana Chýlková, Martin Šulík, Karel Roden nejml., Jiří Macháček, Jan Kraus, Vít Janeček, Jan Gogola ml., David Černý, Laurence Côte, David Nykl, Kateřina Herianová, Jan Slovák, Arnaud Giovaninetti, Ludvík Hradílek

komentáře
 ve filmotéce
V kinech ČR:29.04.1999

Obsah:

"Jde v podstatě o uměle vytvořenou věc, nejde o potřebu lidí dostat dohromady nějaké společné téma," řekl Vladimír Michálek o neobvyklém povídkovém filmu, na němž se sešli čtyři mladí režiséři (Čech, Češka, Slovák a Francouz), aby každý po svém vyprávěli příběh na téma "Láska v současné Praze". K čemuž Michálek s opatrností v hlase dodal: "A v tom je to možná zajímavý." Povídky: 1. Karty jsou rozdaný ... 2. Absolutní láska 3. Obrázky z výletu 4. Riziko   (oficiální text distributora)

Komentáře uživatelů k filmu
profil / všechny komentáře uživatele Radko ***

Štyri minipríbehy z Prahy. 1. Michálkovo hektické gesto so "šokujúcou pointou" zaznelo bujarým výkrikom pražských hospod. Nič viac. (20%) 2. Večná téma vzťahov muža a ženy odohrávajúca sa v nekončiacich dialógoch a myšlienkach v Pavlátovej príspevku. Miestami prítomný humor vychádza z hry zo slovami vytrysknúcimi z mysle, z mien bývalých partnerov. Poteší niekoľko obrazov - zátiší. (70%). 3. Matka zo Slovenska navštevuje dcéru žijúcu v Prahe a spoznáva jej rozvádzajúceho sa milenca. Príbeh s humorom trápnosti chvíle (scéna výstupu z vlaku, na nudapláži, u milenca doma) pomiešaný s trpkosťou prežívania. "U nás je všetko nejaké rozjebané." "U nás tiež". A krásna Diana Mórová. (80%) 4. Francúzsky režisér ukazuje aký malý je manévrovací priestor vo vzťahu dvoch cudzincov v krajine, kde žijú, ale jej jazyku nerozumejú. Návšteva večierka ako príležitosť k náhlemu uvoľneniu z tejto ulity. (60%) Aritmetický priemer: 55%.

profil / všechny komentáře uživatele alenka **

jedna z kosmopolitnich slatanin, ktera vznikla z mne zahadnych duvodu. nektere momenty dobre, ale zadna povidka nevynikala. takova decentne egoisticka potreba natocit "film" a umele vytvorena vec, jak pise michalek, je asi naprosto presne vyjadreni

Hodnocení uživatelů:
maxi6 ***