Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Malému Conanovi zabijí nepřátelští válečníci rodiče a odvedou ho do otroctví. Když vyroste, najme si ho jistý mocný pán jako zápasníka. Conan se tak naučí bojovým uměním. Nakonec svým věznitelům unikne. Jeho putování za pomstou může začít. Potkává dalšího bojovníka a blonďatou zlodějku. Oba se k němu připojí. Dozvídají se o hadím kultu, v jehož čele stojí Tursa Soudce, který má řadu shodných rysů s vrahy Conanových rodičů. Conanovi se tak naskýtá neopakovatelná příležitost zabít muže, který ho připravil o otce a matku. Kde nestačí síla, musí pomoci magie, a tak se ke společnosti přidá ještě čaroděj a vlastně i vypravěč celého příběhu... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (911)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Arnie v mlčenlivé roli, pro kterou se narodil, podporovaný nezapomenutelnou, a atmosféru až neskutečně dotvářející, hudbou Basila Poledourise (jedno z vůbec nejlepších propojení hudby s obrazem). A to mlčení takřka všech postav. No není to lepší než prázdné tlachání tolik známé z většiny současných filmů? A není to jen mým nostalgickým zaslepením z dob kdy jsem se vydával na Conanova filmová dobrodružství poprvé. Dodnes si pamatuji jak jsem celý týden škemral, ať mi to taťka nahraje na kazetu. A to bylo úplné nic proti mé radosti, když jsem se nakonec dočkal a na DVD to viděl v původním formátu a originálním znění. Jeden z filmů, který ořez formátu spolehlivě zabíjí. PS: Jsem rád, že nejsem sám komu jisté scény připadají "ocitované" z Alexandra Něvského. ♫ Hodnocení OST: 5/5 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Do země prosáklé krví chce promluvit také legendární Arnoldova postava, která musela nejprve snést, jak vůdce hadího kultu s gustem setne hlavu jeho matce (v dětství jsem u té scény seděl jak opařený), aby pak všichni okolo ochutnali ostří jeho meče. Chápu hodnocení od jedné do pěti hvězd, sám se přikláním k vyšším metám, protože tahle monumentální fantasy dobře funguje i dnes. Arnold tradičně herecky ztuhlý, přesto svým způsobem dokonalý. Hlavně na velkorysou výpravu nicméně padla většina rozpočtu a je to jenom dobře. S hudbou Basila Poledourise (vážně mimořádná epická kompozice) je tak zaděláno na atmosféru, které se dá lehce podlehnout. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Filmové dílo kvalit vskutku barbarských. Příšerné herecké výkony, primitivní režie, triviální příběh, výtečný hudební doprovod... To vše dává dohromady naprosto jedinečnou atmosféru, která k námětu pásne jako meč do hrudního koše. Co naplat, že souboje jsou stavěny spíše jako fitness předváděčka Arnieho svalstva, co naplat, že z herců předvádí plnohodnotný výkon snad jen démonický James Earl Jones... Miliusův Conan zůstává neohroženým válečnickým kultem mezi fantasy filmy, protože navzdory všem objektivně viditelným vadám (a je jich tam jako nahých ženštin Thulsově harému) si udržuje zvláštní pohanské kouzlo. Což nic nemění na faktu, že film je to vlastně mizerný... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Po čase jsem opět viděl toto dílko, vzpomínám si jako dneska, jak jsem na Barbara dostal do kina Blaník (dneska tam je Studio dva ) a nějaký vemena nám seděli na místech ve vyprodným kině jenže my nemohli zavolat uvaděčku, protože jsem věkově ještě nesplňovali přístupnost filmu, takže svízel jak kráva hned na začátku. Naštěstí se tam nějaký Nataše udělalo nevolno a její frajer s ní odkráčel do hajzlu a my hned zaujali jejich místa a já už si užíval ty hory svalů, první filmový šukačky a naivně poctivý násilí, no byl jsem tenkrát vypleskanej jak kráva a z kina jsem odcházel s pěti hvězdičkovým pocitem, jenže střih do dnešní doby a věci jinak, jo hlavní hrdinku, bych pořád chtěl mít v posteli, hory svalů pořád rubou všechno co se hejbne, ale spíš se u toho usmívám, jak hloupý a pitomý to je, ovšem přitom mě bavilo na to koukat, Arnie je tady absolutní a totální neherec, ale měl kurva štěstí na skvělý režiséry, co ovšem v tomhle filmu funguje je na výbornou je soundtrack, to je hotová genialita, ten film se dá v pohodě ukoukat, ale ještě líp člověk udělá, když si ho poslechne. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Je mi "líto", nemůžu jinak. I když jsou scény toporné, herecké výkony a příběh nepřesvědčivé, je to úplně fuk. Jediný film, u kterého mi stačí jediná jeho složka, aby dostal plný počet. Hudba není geniální, natož pak dokonalá, je božšká, ďábelská i andělská zároveň.....zkrátka Basile, ty jsi mě přivedl na úplně jinou úroveň existence. ()

Galerie (164)

Zajímavosti (90)

  • Jak představitel Conana Arnold Schwarzenegger, tak režisér John Milius měli neustále spory s producentem filmu Dinem De Laurentiisem, který se stále obával překročení výrobních nákladů. Milius si dokonce koupil sošku Mussoliniho, kterou si bral na schůzky s Laurentiisem a říkal: "Dino, dívej se na tohle, když mluvíš". (lekr)
  • Producent Dino De Laurentiis po prevzatí projektu neustále dával režisérovi Miliusovi najavo svoju nenávisť k Arnoldovi, vravel mu: „Nemám toho Schwarzeneggera rád. Je to nacista." Milius bol však pre Arnolda pevne rozhodnutý a odpovedal: „Nie Dino. V tomto tíme je iba jeden nacista a ním som ja. Ja som nacista." Po zvyšok produkcie chodieval po rôznych antikvariátoch, kupoval olovené figúrky Mussoliniho, Hitlera, Stalina či Francisca Franca a dával ich Laurentisovi na stôl. Stále urazený Laurentis sa rozhodol, že Arnoldovi nedá sľúbených 5 percent zo zisku filmu. Poslal za ním svojho firemného právnika, ktorý s ním mal prerokovať podmienky zmluvy. Arnoldova odpoveď ho zaskočila. „Vezmite si tie percentá, nie som v pozícii, aby som mohol vyjednávať," povedal herec. Zaskočený právnik sa spýtal: „Všetkých päť?" Na to Arnold len zopakoval: „Všetky percentá. Berte si ich. Berte si ich všetky..." (gogo76)
  • Válečné kresby na hrdinech v závěru filmu byly malovány barvami na bázi soli. Tudíž "svědily jako blázen". (Kriklan49)

Související novinky

Netflix chystá seriálového Barbara Conana

Netflix chystá seriálového Barbara Conana

01.10.2020

Po Pánovi prstenů, Zaklínači nebo Kole času dostanou fanoušci žánru fantasy další seriálový nášup. Streamovací služba Netflix oznámil, že chystá nového Barbara Conana. Brakovou fantasy nejvíce… (více)

Režisér X-Men chystá Rudou Sonju

Režisér X-Men chystá Rudou Sonju

17.09.2018

Bryanu Singerovi (X-Men, Nadaný žák) se podařilo vyhnout většině obvinění týkajících se obtěžování a jako zázrakem tak jeho kariéra prozatím éru #MeToo přežívá. To ale neznamená, že je zcela v přízni… (více)

Starý Conan je pořád ve hře

Starý Conan je pořád ve hře

05.08.2014

Arnolda Schwarzeneggera brzy uvidíme v Postradatelných 3 a do konce roku se objeví i v zombie dramatu Maggie. Velký kariérní test ho nicméně čeká až příští léto, kdy do kin vtrhne Terminator: Genesis… (více)

Reklama

Reklama