Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Malému Conanovi zabijí nepřátelští válečníci rodiče a odvedou ho do otroctví. Když vyroste, najme si ho jistý mocný pán jako zápasníka. Conan se tak naučí bojovým uměním. Nakonec svým věznitelům unikne. Jeho putování za pomstou může začít. Potkává dalšího bojovníka a blonďatou zlodějku. Oba se k němu připojí. Dozvídají se o hadím kultu, v jehož čele stojí Tursa Soudce, který má řadu shodných rysů s vrahy Conanových rodičů. Conanovi se tak naskýtá neopakovatelná příležitost zabít muže, který ho připravil o otce a matku. Kde nestačí síla, musí pomoci magie, a tak se ke společnosti přidá ještě čaroděj a vlastně i vypravěč celého příběhu... (TV Prima)

(více)

Recenze (912)

POMO 

všechny recenze uživatele

Prvá štvrťhodina je výborný prológ. Ale následne tento prológ nie a nie skončiť a z filmu sa vyklube 2-hodinový tupý, bezduchý, hoci vizuáne pekný videoklip k jedinečnému soundtracku Basila Poledourisa. Film, v ktorom každý záber trvá 5-krát dlhšie, ako je treba. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

U toho prostě musí každý fanoušek žánru pravidelně conanovat!! A i mnozí odpůrci. Pravděpodobně nepřekonatelné. Jsem zvědav, co s tím udělá Marcus Nispel v roce 2011! ()

Houdini 

všechny recenze uživatele

Bohužel, ač se snažím nepodléhat všeobecným klišé, Arnolda si vždycky představuju jako Barbara Conana. (Sorry, Terminátore) ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Řinčení zbraní a cákání krve v monumentálně vypadající, výpravné fantasy. Arnold je sice herecky tuhej jako měsíc staré veka, ale v roli Conana si nedokážu představit nikoho jinýho. Z filmu dýchá báječná atmosféra dávných věků a Robert Howard může v hrobu klidně odpočívat. To co film povyšuje na téměř umělecké dílo je - úžasný, báječný, fantastický, geniální, monumentální (vyberte si sami) - soundtrack Basila Poledourise. Dodnes jsem neslyšel, a asi neuslyším, nic lepšího na poli filmových soundtracků a není to pouze můj názor. Jestli jste ho neslyšeli, nebo nemáte CD, rozhodně si ho sežeňte a sosejte a sosejte. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Musím tady jenom opsat pár již existujících komentářů - první čtvrthodinka filmu je skvělá, pak se začne vytrácet děj a nejde o nic jiného něž o Arnieho svaly a umění boje. A opravdu je lepší mít doma fantastický soundtrack Basila Poledourise než DVD s filmem. ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Spousta násilí, orgií, drsný Arnold a brilantní hudební doprovod Basila Poledourise, který ač to nerad přiznávám, tvoří podstatnou procentuální část mého hodnocení. Tajemství oceli a zákeřný hadí kult aneb jak se otrok z Cimmerie stal kulturním barbarem prahnoucí po pomstě. I přes béčkový nádech, slabší triky a nevalné herecké výkony, nelze filmu upřít slušně navozenou atmosféru fantasy světa plného chlastu, magie, heroických bitev a dobrodružství. (9/10) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nebýt Terminátora, stal by se Conan Arnieho nejlepší rolí. Skvělé převedení fantasy příběhu do filmu, co postava to perla... to sice nemusí na pět hvězd stačit, zvlášť když to o těch postavách platí jenom pokud o nich uvažujete jako o archetypech fantasy hrdinů a nečekáte od nich nějaké realistické emoce:) Ale ještě nepadlo ani slovo o Poledourisově hudbě, která je jednoduše řečeno pro daný film dokonalá. A kdyby i to bylo málo, vždycky mi imponovaly úderné prology a slibné epilogy:) Hrdiny jako Conana, Valerii nebo Subotaie nemůže Valhalla minout. Každá repríza u mě dokonale funguje, a že už jich bylo a ještě bude. Režisér Milius tady dokonale využil Arnoldovu prkennost a mluvu cizince, protože tak nějak by zřejmě Cimmeřan v krajích na jihu působil. Je to prostě srdcová devadesátka. PS: Sandahl Bergman je překvapivě původně tanečnice, což jde ve filmu vidět např. v All That Jazz (ano, až tak byla dobrá). A je na co se dívat;) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Po čase jsem opět viděl toto dílko, vzpomínám si jako dneska, jak jsem na Barbara dostal do kina Blaník (dneska tam je Studio dva ) a nějaký vemena nám seděli na místech ve vyprodným kině jenže my nemohli zavolat uvaděčku, protože jsem věkově ještě nesplňovali přístupnost filmu, takže svízel jak kráva hned na začátku. Naštěstí se tam nějaký Nataše udělalo nevolno a její frajer s ní odkráčel do hajzlu a my hned zaujali jejich místa a já už si užíval ty hory svalů, první filmový šukačky a naivně poctivý násilí, no byl jsem tenkrát vypleskanej jak kráva a z kina jsem odcházel s pěti hvězdičkovým pocitem, jenže střih do dnešní doby a věci jinak, jo hlavní hrdinku, bych pořád chtěl mít v posteli, hory svalů pořád rubou všechno co se hejbne, ale spíš se u toho usmívám, jak hloupý a pitomý to je, ovšem přitom mě bavilo na to koukat, Arnie je tady absolutní a totální neherec, ale měl kurva štěstí na skvělý režiséry, co ovšem v tomhle filmu funguje je na výbornou je soundtrack, to je hotová genialita, ten film se dá v pohodě ukoukat, ale ještě líp člověk udělá, když si ho poslechne. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Najlepšia heroic fantasy, aká kedy bola natočená. Brutálne, atmosférické, no a samozrejme s najlepším soundtrackom všetkých čias. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

První díl Conana byl zpracovaný skvěle. Relativně mladý Arnold tady vypadá dost barbarsky na to, aby Conana zahrál tak, jak by měl vypadat. Bojové scény jsou solidní, kulisy velkolepé a James Earl Jones coby velekněz je skoro k nepoznání. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $39,565,475Tržby Celosvetovo $130,000,000(podľa New York Times)(boxofficemojo.com uvádza sumu $68,851,475)║ Tržby za predaj DVD/VHS do roku 2007= $300miliónov║ Tak toto je nestárnuca klasika z výbornou hudbou, príjemne naivným hrdinským príbehom, ktorý milujem a samozrejme skvelou krvavou akciou. /90%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Filmové dílo kvalit vskutku barbarských. Příšerné herecké výkony, primitivní režie, triviální příběh, výtečný hudební doprovod... To vše dává dohromady naprosto jedinečnou atmosféru, která k námětu pásne jako meč do hrudního koše. Co naplat, že souboje jsou stavěny spíše jako fitness předváděčka Arnieho svalstva, co naplat, že z herců předvádí plnohodnotný výkon snad jen démonický James Earl Jones... Miliusův Conan zůstává neohroženým válečnickým kultem mezi fantasy filmy, protože navzdory všem objektivně viditelným vadám (a je jich tam jako nahých ženštin Thulsově harému) si udržuje zvláštní pohanské kouzlo. Což nic nemění na faktu, že film je to vlastně mizerný... ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Jeste docela slusna akcni fantasy, ktera sice postrada vyraznejsi dejovou linii, ale Arnold svoji pritomnosti na tuto "drobnost" dava zapomenout. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tohle že má nějakou sílu mýtu?! To každá druhá pohádka je mýtem mnohem víc... Primitivní film, který zachraňuje jenom ta nevšední vynikající hudební složka... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Arnie v mlčenlivé roli, pro kterou se narodil, podporovaný nezapomenutelnou, a atmosféru až neskutečně dotvářející, hudbou Basila Poledourise (jedno z vůbec nejlepších propojení hudby s obrazem). A to mlčení takřka všech postav. No není to lepší než prázdné tlachání tolik známé z většiny současných filmů? A není to jen mým nostalgickým zaslepením z dob kdy jsem se vydával na Conanova filmová dobrodružství poprvé. Dodnes si pamatuji jak jsem celý týden škemral, ať mi to taťka nahraje na kazetu. A to bylo úplné nic proti mé radosti, když jsem se nakonec dočkal a na DVD to viděl v původním formátu a originálním znění. Jeden z filmů, který ořez formátu spolehlivě zabíjí. PS: Jsem rád, že nejsem sám komu jisté scény připadají "ocitované" z Alexandra Něvského. ♫ Hodnocení OST: 5/5 ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Velkolepá barbarská podívaná se silnou hudbou i obrázky, ne už tak parukářským umem. Arnold JE Conan a tohle JE kult (copyright MUDr. RNDr. Eidam). ()

Související novinky

Netflix chystá seriálového Barbara Conana

Netflix chystá seriálového Barbara Conana

01.10.2020

Po Pánovi prstenů, Zaklínači nebo Kole času dostanou fanoušci žánru fantasy další seriálový nášup. Streamovací služba Netflix oznámil, že chystá nového Barbara Conana. Brakovou fantasy nejvíce… (více)

Režisér X-Men chystá Rudou Sonju

Režisér X-Men chystá Rudou Sonju

17.09.2018

Bryanu Singerovi (X-Men, Nadaný žák) se podařilo vyhnout většině obvinění týkajících se obtěžování a jako zázrakem tak jeho kariéra prozatím éru #MeToo přežívá. To ale neznamená, že je zcela v přízni… (více)

Starý Conan je pořád ve hře

Starý Conan je pořád ve hře

05.08.2014

Arnolda Schwarzeneggera brzy uvidíme v Postradatelných 3 a do konce roku se objeví i v zombie dramatu Maggie. Velký kariérní test ho nicméně čeká až příští léto, kdy do kin vtrhne Terminator: Genesis… (více)

Reklama

Reklama