Reklama

Reklama

Na špatné straně hlavně

Trailer

Obsahy(1)

Bývalý policista Michael Decker přijel do Francie. Decker je ale člověk, který si země mnoha památek příliš neužije. Hned první večer se na ulici zastane ženy, kterou napadá a bije její partner. Hádka vygraduje ve rvačku, v níž Decker násilníka několika dobře mířenými údery pošle k zemi. Jenže násilník se nechce nechat a na Deckera vytáhne pistoli. Následnou přestřelku s Deckerem ale násilník nepřežije. Decker má při vší smůle ovšem štěstí. Incident vyšetřuje jeho bývalý kamarád, policista Jean, a tak druhý den ráno Decker i se zachráněnou ženou, striptérkou Lisou, volně odejdou z policejní stanice. Místo toho, aby Lisa Deckerovi poděkovala a pokojně se rozešli, žena Deckerovi nabídne obchod. V autě jejího bývalého mrtvého přítele, Ronnieho, je prý schováno velké množství peněz. Pokud je Decker dokáže z auta dostat, bude půlka peněz jeho. Decker se od Lisy také dozvídá, že Ronnie sice vlastnil noční klub, který koupil kvůli tomu, aby tam ona nemusela pracovat, ale ve skutečnosti Ronnie prodával drogy pro jakéhosi Američana, Vargase. Tomu zde dělá poskoka zabiják Gage, kterého se Lisa bojí. Decker na nabídku přistoupí s tím, že si večer pro peníze na hlídané policejní parkoviště zajde. To už se ale po autu s penězi shání i Gage a jeho lidé, kteří se dozvěděli, že Ronnie je mrtvý a že ho zabil nějaký Američan. Gage přes známého právníka velmi rychle zjistí Deckerovu identitu a i to, že Decker je bývalý protidrogový agent. Gage o tom informuje Vargase, ten však dává jasný pokyn – chce peníze a Decker ani Lisa ho nezajímají. Decker večer vnikne na policejní parkoviště, zbije hlídače a z auta odnese hledané peníze. Gage, který se na parkoviště dostaví druhý den ráno v doprovodu právníka, zuří. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

bobstock 

všechny recenze uživatele

Opuchlý Steven se opřel do další akční rutiny. Ke všemu přišel jak slepej k houslím a na to, že už má evidentně problém uběhnout 20metrů a všude se pohybují drsňáci se zbraní vyvázne pozor spoiler!! BEZ JEDINÉHO ŠKRÁBANCE NA SVÉM ULTIMÁTNÍM KABÁTKU! Filmařina spolu s příběhem a vyobrazenými postavami je roztomile blboučká. Starý dobrý lamač rukou, nohou nemá absolutně žádnou konkurenci, podaří se mu i vyspat s holčinou na první pohled možná vnučka..ale vždyť jde přece o čest pane Seagal, rádoby vtipné postavy právníka šlápnoucího si do hovna a asiata s kloboukem či naprosto neznámý drogový výrobce v Texasu, kteří jsou příběhu naprosto k ničemu. Stylizace něco mezi Danny Boylem, Stevenem Soderberghem a seriálem 24hodin ve své vší trapnosti shazuje tuto srandu do těžce béčkového klišé. 20% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po dlhej dobe Seagalovka, kde hra nas milovany aikido medvedik hlavnu ulohu. Dokonca tu nevyzera zle. O vahe je zbytocne diskutovat. Ta sa bude uz len navysovat, ale Seagal dal prec tu otrasnu vestu na sladkosti a gangstra satku. Nosi oblek a v niektorych scenach este okuliare. Takze proste vyzera normalne. Zapletka je jednoducha a tentoraz dava zmysel. Najlepsi je ale styl akym je film podany. Pôsobi to neskutocne pohodovo a do toho hra prijemna hudba. Prve dve tretiny obsahuju aj dost zabavnych vtipov a komickych rozhovorov. Traja zaporaci sa chystaju do miestnosti. Ja, zaklopem, ty ma budes kryt. A treti sa opyta: a co ja? Ty zatvoris dvere. Proste sa to vôbec neberie vazne. Keby taka zabavna atmosfera vydrzala do konca filmu, tak dam aj druhu hviezdicku, ale posledna tretina je uz klasicka nudna sucasna Seagalovka, kde sa zdlhavo pripravuje na akcne inferno. Skôr len infernicko. Seagolova starpower klesla natolko, ze cely film obsahuje 4 bitky, ktore trvaju dokopy asi minutu. Este menej trvaju prestrelky a vrcholom je jeden maly vybuch tasky s bombou. Dokopy 2 minuty akcie na cely film v ktorom sa nonstop keca. V bitkach sa Seagal snazi a predvedie aj svoje trademarkove vykrucanie ruk a sem tam dokonca aj kope. Ale uz ma kondicku davno za zenitom, takze nic co by sme od neho videli v ovela lepsom prevedeni neukaze. A uz to bude len horsie. Dockame sa aj obleceneho sexu. Bohuzial kraska Jade Ewen sa neukaze hore bez. Ukaze len holu prdel a aj tu mam pochybnosti, ze to bola ona. Po technickej stranke film vyzera kompetentne a jedine comu neuverite je, ze sa to odohrava vo Francuzsku. Par zaberov na Eiffelovku nezakryje Rumunske lokacie. Takze vysledkom je netypicky komicka Seagalovka, kde sa vynimocne nebavite na ucet tvorcov ale vdaka ich snahe. Keby sa v poslednej tretine na humor nevykaslali, tak to mohol byt prijemny film na jedno pozretie. Ale hardcore fanusikom to aj tak odporucam. Nic lepsie sa od Seagala uz nedockame. Za to ze som sa cely cas bavil davam s prizmurenim obidvoch oci 2*. 3/10. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá historka roztahaná na 75 minut bez titulků o bývalém agentovi (jak jinak), který se chová čestně natolik, až ukradne dva miliony kvůli jedné šlapce a tu pak jede do nějaké garáže zachránit z rukou zločinců. Osobně si myslím, že tvůrci chystali i druhý díl odehrávající se v USA, protože hlavní boss žije právě tam a na něho nedošlo. Jinak mám pocit, že až na úvodní a závěrečnou projížďku Paříží je to celé točené v Rumunsku, Seagal vypadá jak Depardieu a svou nadváhu se snaží skrýt za velmi, ale velmi volné sáčko, a pokud jde o souboje muž proti muži, jsou tu jen dva, jinak se pouze sem tam střílí. Souboje jsou navíc i po sestříhání tak nějak pomalé a nesktuečné (ve smyslu, být takhle pomalý jako Seagal, už mě chlápek dávno rozřezal na kusy). Asi nejděsivějším momentem filmu je závěrečná Seagalova mravní přednáška o přátelích, kteří jsou za tebe ochotni obětovat život, hodí se to sem jak farář žehnající novému komunistickému bagru. Ale jinak ten příběh má aspoň hlavu a patu, odněkud někam jde, padouši se nechovají jako úplní pitomci, kamera je taky slušná. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ty si si to napísal, tak si to aj podpíš.“ Po dlhom čase som si znova pozrel novú seagalovku a tento silný zážitok ma viedol až k úvahám nad tým, kto ešte je a kto už nie je akčný herec. Veci, ktoré Seagal stváral v začiatkoch (Nico, Prepadnutie v Pacifiku, Nemilosrdná spravodlivosť...), boli brutálne a nekompromisné, mali vynikajúcu choreografiu. Tie bitky sú ešte i v dnešnej dobe drastické a intenzívne. Seagal sa na nič nehral, nemusel mať kaskadérov, ani dvojníkov. Bola to smrtiaca mašina na rozdávanie úderov. Reálne ovládal bojové umenia a každý vedel, že je lepšie si s ním nezačínať. Lenže na stole mu pristávalo čoraz menej kvalitných ponúk a nakoniec skončil vo videobéčkach/céčkach s mizernými rozpočtami, ešte mizernejšími scenármi a kolegami-hercami, ktorí vyzerali skôr ako komparz z porna. Jemu to ale zjavne nevadí! Ide si to svoje a i hranie vo filmoch takejto nevalnej úrovne mu umožňuje žiť nadštandardný život. A stále (hoci pribral 75 kíl a už sa pred kamerou takmer vôbec nehýbe, väčšinou iba sedí za stolom/v aute/v kancelárii a pozerá sa pred seba, lebo otáčanie hlavou by ho bolelo) prekvapivo má veľmi veľa verných fanúšikov. Tí si alebo neuvedomujú, ako rapídne nadol išla kvalita jeho snímok (čomu sa dosť ťažko verí), alebo je im to jedno, alebo ja neviem čo. V Na dostrel Seagal spojil sily s Keonim Waxmanom, s ktorým pos*al už veľa vecí (Strážcu spravodlivosti, Ochrancu, Najlepšieho zabijaka, Nezastaviteľného muža...). Na dostrel Steven zároveň produkoval, ale v podstate nejde o akčný film. Neviem, čo to je, ale akčný film by mal vyzerať inak. Pár akčných sekúnd je na začiatku a finále je akčné, ale medzitým len zopár pokusov o kratučké prestrelky a hŕstka kopancov, úderov a faciek. Zdalo sa mi, že v Na dostrel je namiesto Seagala jeho dvojník nielen v akčných scénach, ale i v scénach, keď má jeho postava sedieť v reštike za stolom, ale je snímaný odzadu, lebo Seagal povedal, že stačí dvojník. Sila. Do toho tupá modelka v hlavnej úlohe, štvrtotriedni gauneri a smiešny scenár. Ale bavilo ma to, svojím spôsobom. Na finále oceňujem, že sa Seagal pokúsil vrátiť k svojím brutálnym začiatkom, kedy sa rád vo finále stretol s najhnusnejším hajzlom filmu a niekoľko desiatok sekúnd sa navzájom krvavo sekali nožmi veľkými ako menšie mačety. Rozdiel je samozrejme ako medzi pečenou kačkou s lokšami a psím lajnom, ale i tak si to cením. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Steven Seagal a zvláště jeho starší filmy patřili k mým oblíbeným. Jo časy kdy jsem ho „žral“ jsou už dávno pryč (i když na některé kousky se vždy rád podívám znovu) – no teď už by „sežral“ tak leda on mou maličkost. Obtloustlé prase máchající rukama, zběsilý střih, levní herci z Balkánu a pár jakžtakž snesitelných akčních scén. Příběh samotný za moc nestál a jediné co zaujalo mou pozornost, byla vcelku pěkná Jade Ewen – se ani moc nedivím, že pro ní chtěl obětovat všechny ty prachy. Ale stejně to byla jen hamižná děvka… ()

Galerie (42)

Reklama

Reklama