Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po smrti svého přítele přestává poručík Brad Johnson věřit ve schopnosti amerických politiků dovést válku do vítězného konce. Proto se spolu s parťákem rozhodne pro riskantní akci na vlastní pěst. Od režiséra filmů "Barbar Conan" a "Vítr a lev". (oficiální text distributora)

Recenze (42)

monolog 

všechny recenze uživatele

další ze zbytečných patosáckých amerických válečných filmů. sice se tu snaží o akci a hlubší postavy (alias Četa) ale nedaří se. jakoby tu bylo všechno navíc, jakoby to k sobě nepatřilo a bylo poslepovaný jen pattexem kupovaným u vietnamců (takže nedrží a dělá skvrny). bitevní scény jsou ovšem zajímavé (přesně tři). a finální "bojůvka" se taky dá koukat. herci nepřesvědčiví, jedině snad Danny Glover mě přesvědčil, že ty italský mafiány má opravdu někde v rodokmenu. jinak nebýt zobrazené války je to ztráta času. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Naprosto ničím nezajímavý akčňák, který vypráví o stíhacích námořních pilotech za dob kruté války ve Vietnamu. Jejich radosti a strasti však vidíme dosti nezáživným a jednotvárným způsobem s naprostou plochostí a bez jakékoli snahy zabrousit do detailů, potažmo dát charakterům trochu větší hloubku. Akční scény jsou špatné, takže ani tam pozitivum nenajdeme. Nejvíce šokující jsou šíleně okaté miniatury. Kdepak, toto ne. Zlatý Top Gun. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Osobně se mi tento snímek zdál povedený co do obsazenosti hlavních aktérů, jenž se skutečně řadí mezi "hollywoodskou elitu", to nic nemění na faktu, že se jedná o velmi průměrný počin skvělého tvůrce Johna Miliuse, který se nám navždy zanesl do myslí komiksovým Barbarem Conanem ve filmové podobě. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný lítací filmeček. Příjemné herecké obsazení, první půlka spíš takový drama a druhá už akce. Skvěle zahrané, atmosférické, příjemné.. Filmy o lítaní nemusím, ale tohle bylo fakt fajn. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Béčko, které dojíždělo na vlně obliby po Top Gunu. Zapomenutý film s velice zajímavým obsazením ale bohužel nemá moc co nabídnout a po právu zapadá za většinou devadesátkové, akční VHS produkce. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Tak nevím jestli to měla být obžaloba špatné válečné politiky USA nebo oslava statečných amerických chlapců bojujících ve Vietnamu, ale to je dost možná úplně jedno. Prostě jen další z řady válečných filmů, který už dávno upadnul v zapomění. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vojna vo Vietname bol klasicky multi kulti konflikt. Ze ne ? Ale jo - sak to bieli poslali ciernych bojovat do krajiny zltych proti cervenym : 7 % ()

Phos4rus 

všechny recenze uživatele

Neprsilis presvedicvy vykon Dannyho Glovera. William Dafoe naopak hraje skvele. Obcasne vypadky scenare vyvyzuje kamera, ktera divaka do niceho nenuti, ale dava ma prijemnou porci zabavy...Film na zahnani vecerniho nicnedelani ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina mi nebyl ani trochu sympatickej a při finální bitvě jsem si přál, aby to schytal právě on a ne Dafoe, kterej byl naopak výbornej. Jednu * navíc dávám za něj a jednu za Rosse a Pana Velkýho. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Poměrně pohodový válečný film o amerických letcích ve Vietnamu, kteří shazují bomby na netaktické cíle, až jednou přijde rozkaz zaútočit na významné cíle a teprve teď půjde do tuhého a o život. Jedna z mála skutečně kladných rolí Willema Dafoea. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Vietnam. Námořní loď. Bojoví piloti každý den podnikají výpady na území nepřítele, bohužel ale díky rozkazům zezhora bombardují jen nevýznamné cíle (lesy, křižovatky). Když při jedné této nevýznamné misi je zabit jeden z pilotů, vojáci se rozhodnou pro opravdovou misi - na vlastní pěst... Tak vám nějak nevím - když jsem viděl herecké obsazení a námět filmu, mé srdce zaplesalo - Dannyho Glovera můžu kdykoliv, pokud ho podpoří ještě Willem Dafoe nebo Tom Sizemore, není co řešit. Ale abych pravdu řekl - kromě Dannyho Glovera jsou ostatní hodně nevýrazní (a Danny Glover je výrazný převážně díky barvě své pleti a barvě námořní uniformy). U filmu jsem se nehorázně nudil, a zájem ve mne vzbudilo jen těch pár leteckých útoků - ty byly naopak zase skvělé. Ale kdybych chtěl vidět jen letecké útoky, tak si pustím nějaký dokument nebo simulátor na počítači... ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Je to o pět let mladší než Top Gun. Let vetřelce působí jako o dekádu starší film, a z nějakého záhadného důvodu je ještě víc jednorozměrný, než ona prvoplánová agitka sponzorovaná US Air Force. Aby toho nebylo málo, tak vypadá naivně nejen vedle deziluzivních filmů jako je Četa, nebo Narozen 4. července, ale v realističnosti si ho natře na chleba i Rambo II. Těch několik málo pokusů dodat mu hloubku režisér nevyužil, a vztahovou dynamiku mezi postavami vesměs promrhal. Kooperace režiséra Barbara Conana a skladatele hudby pro Barbara Conana tentokrát dopadla přinejlepším rozpačitě. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Nepříliš dobře natočená patlanina. Některé vzdušné záběry byly fakt dobré, ale jinak to prostě bylo moc špatný, včetně herců. ()

blastboy 

všechny recenze uživatele

Klasické poctivé válečně-akční "B". Tak proč od něj něco očekávat a následně tvrdit, že film naše očekávání nesplnil ()

hell_boy 

všechny recenze uživatele

Hodně slaboučký film, který nesmíte brát vážně, jinak ho vypnete hned po první scéně. Škoda, že nebylo záměrem tvůrců natočit komedii, protože občasné zasmání bylo jediné, co ve mě tento snímek vzbuzoval. Film jako celek působí docela trapně, ale s trochou nadhledu se to dodívat dá. ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Je to takové... Pamatuji si, že když jsem to před lety viděl na VHS ve skoro dokonalé kvalitě (byv odchován v osmdesátkách stokrát zkopírovanými šumícími filmy), připadalo mi to dokonalé. Méně známá letadla vietnamské války, atraktivní prostředí letadlové lodi, slušná akce. To mi v paměti uktvělo. Co jsem zřejmě vypustil: spousta keců, morálně problematické porušení subordinace se zvláštním řešením, skutečnost, že nikdo vlastně nemá co hrát... Plejáda slušných až vynikajících herců se tímto filmem potácí bez jakékoli možnosti cokoli předvést. Škoda, promarněná šance. ()

Reklama

Reklama