Reklama

Reklama

Cesta do středu Země

(TV film)
  • USA Journey to the Center of the Earth (více)

Obsahy(1)

Nejnovějšího zpracování fantastického příběhu Julese Verna. Již sedm let je pohřešován manžel zámožné Alice Hastingsové. Právníci ho chtějí prohlásit za zmizelého. Mladá žena je ale přesvědčena, že její muž žije. Vyhledá proto známého darwinistu profesora Theodora Lyttona. Chce po něm, aby pohřešovaného manžela Caspera našel. Vše nasvědčuje tomu, že nezvěstný muž zamířil k pobřeží Nového Zélandu, kde stojí záhadná sopka opředená starými legendami. Tudy prý také vede jeskyněmi plnými zlata cesta do středu Země. Samozřejmě, že si profesor Lytton výjimečnou příležitost zúčastnit se pozoruhodné výpravy do neznámých končit nedá ujít. Na nebezpečné misi plné dobrodružství ho doprovází nejen synovec Jonas a samorostlý dobrodruh McNiff, ale nakonec i samotná Alice. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (75)

Phobia 

všechny recenze uživatele

No, první část s bídou koukatelná, pokud má člověk po velmi náročném dni, případně se ještě úplně nevzpamatoval z vopice. Ovšem druhá část - to už je skutečná perla mezi exkrementy. Pro dospělého diváka ztráta času, dětem vysvětlit dopředu, že to s J. Vernem nemá nic společného - těm se tahle slátanina plná podivných ještěrů a přiblblého "dobrodružství" teoreticky může líbit. Já jsem se u toho ohromně nasmála a protože smích prý prodlužuje život, tak dám celých přemrštěných 30%... Moment, smála jsem se jen u první části, na druhou jsem zírala silně nevěřícně a s pocitem trapnosti; pokud si správně pamatuju, psychicky jsem to až do konce nevydržela. Takže oprava: 20%. ()

Feacher 

všechny recenze uživatele

Tuto verzi cesty do středu země mi jako malému pustil táta a tehdy jsem z toho byl unešen. Nyní jsem si ji po letech pustil znova a viděl jsem realitu. Tato verze vznikla ve stejný rok jako první epizoda Star Wars nebo první díl Mumie, které byly z efektové stránky podstatně lepší než právě Cesta do středu země. Mnohdy film připomínal spíše divadelní představení s velmi nedokonalými kulisami. Nikde jsem nedohledal rozpočet, ale od něj se mohlo mnoho odvíjet. Scénář byl často dosti děravý a bylo vidět, že jeho autor často nevěděl, jak napojit jeho dvě ideji k sobě. Navíc v některých částech film spíše připomínal nějakou až hnusně do oranžova zabarvenou telenovelu. Herecký výkon se mi líbil možná tak u hlavní postavy (Treat Williams). Šlo to určitě natočit lépe. Dvě hvězdy dávám pro světlé části v příběhu a přitažlivost pro hodně mladé diváky, kterým jsem kdysi býval taktéž... ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Typický film z produkcie Hallmarku. Znova sa pustili do silného námetu od známeho spisovateľa, ktorí nezvládli po žiadnej stránke. Kulisy, masky a efekty sú tak úbohé, že je to až do plaču. O hereckých výkonoch platí to isté. Musí to stáť veľa úsilia zohnať toľko hereckých babrákov do jedného filmu. Ale fušerskému režisérovi George Millerovi sa to podarilo hravo. A na svoje konto si pripísal ďalší filmový prúser. * ()

lxbch 

všechny recenze uživatele

Eh, na motivy jedné z mých nejoblíbenějších Verneovek je to opravdu jen a jen hodně volně (asi jako bílá trička amerických raperů). Byl bych rád, kdyby se dal vrátit čas a já se mohl znovu rozhodnout, jestli se na to budu dívat. Rozhodl bych se pro ne. Je na čase, abych vymyslel stroj času a mohl zamezit všem zážitkům z nudných filmů (s mými znalostmi fyziky to však půjde velice těžko). ()

smajly 

všechny recenze uživatele

Docela fiasko, přitom z námětu na motivy románu Julese Vernea by se dalo vypotit daleko více. Zastávám názor, že když nemám na to udělat zvláštní efekty kvalitně, tak se do nich nepouštím...tady se do nich pustili a bylo to místy opravdu až smutné. Když už se nerozvážně pustíte do sledování tohoto filmu, počítejte s dlouhými sekvencemi, u kterých se budete vyloženě nudit. Ani herci vás dle mého názoru neosloví, tak třeba postava profesora mi přišla vyloženě nesympatická. Celkově nemastné, neslané. 20%. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama