Reklama

Reklama

Dětská hra

  • USA Child's Play (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Andy dostane k narozeninám úžasnou hračku, která překračuje všechny představy a fantazie. Nejnovější výkřik technologií, funkcemi a možnostmi nabušená panenka, která umí cokoliv. Už to není jenom hračka, je to ten nejlepší kamarád. Je roztomilá jako obrázek a dětem přináší jenom nadšení a štěstí. Andymu a jeho mamince ale přinese jeho nová panenka ještě něco navíc... hrůzu, děs a strach o život. Nikdo totiž netuší, že tahle panenka je zlá jako všechna pekla světa, že dokáže zabíjet, že vraždí moc ráda a navíc s vynalézavostí těch největších psychopatů. Andy i jeho máma Chuckyho opravdovou podstatu brzy poznají, pomoci se ale nedočkají. Takovéhle pravdě totiž nikdo nevěří. A pokud uvěří, tak nepřežije, aby ji mohl potvrdit. Jako třeba soused, jehož záhadně přejela vlastní sekačka na trávu... Dobrou noc, Andy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (230)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Základná kostra zostala rovnaká, aj tentoraz sa dej točí okolo slobodnej matky žijúcej s osamelým synom, ktorý si k narodeninám prial virtuálneho kamaráta. Režisér príbeh posunul do blízkej budúcnosti, kedy už jazdia samojazdiace autá a domácnosť sa dá kompletne ovládať cez aplikáciu, ktorá je prepojená práve s onou bábikou. Aj keď vo filme tečie krv a vnútornosti prúdom, desivého je na ňom pramálo a žáner sa tak, možno zámerne, prehupne od hororu do paródie, čo nemusí byť nutne na škodu. Prvá polovica nabitá gagmi a humorným správaním Chuckyho budí patričný smiech. Po precitnutí postáv, ktorým bábika začne prinášať viac ťažkostí než kratochvíľ a tak sa jej zúfalo snažia zbaviť, je dianie viacmenej uťahané a zbytočné. Zaujímavejšou obmenou sa javí nastoliť apokalypsu, kedy by hračky prevzali totálnu kontrolu nad ľudstvom. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je sice trochu smutné, že studio nehledě na to, že Mancini dál pokračuje se svou sérií, využilo právní kličku k tomu, aby mu jeho životní dílo zremakovalo - ale takový už je v Hollywoodu život. Nová dětská hra dělá pár věcí dobře a pár špatně. Největší chyba je, když si pomáhá CGI efekty i ve chvílích, které by šly vyřešit animatronikou - protože právě ta je trademarkem série a CGI se jeví jako laciná náhrada. Skvělé je ale, že se daří navodit pocit vztahu mezi opuštěným dítětem a hračkou, který má v sobě něco smutně silného (a že je dětský herec, mimochodem velmi dobrý, na hračku tohoto typu - ještě navíc tak anachronickou - příliš starý, ten dojem paradoxně zesiluje) a když se Chucky vymkne kontrole, jsou v tom mnohem komplexnější emoce. Použitím celé party dětí to má určitý Stranger Things vibe, což by mě jindy iritovalo, ale nemůžu asi moc mainstreamovénu hororu vytýkat, že sleduje trendy. Zvlášť, když to klape. K téhle verzi se dokonce hodí i jinými tolik vytýkané opuštění příběhu vzniku Chuckyho, i když místo nějaké korejské programátorské kletby bych asi ocenil subtilnější přístup, kdy by se hračka prostě odpozorováním našeho světa a chování naučila násilí i bez nahackování (film tak beztak víceméně funguje). Když se to ale vezme kolem a kolem, jsem poměrně spokojený - hodně spokojený. Jde o remake, který zkoumá jiné možnosti námětu, než kterýkoliv z předchozích dílů, což není samozřejmost. Jo a je v tom Aubrey Plaza! Kdyby se neuspěchalo finále, bylo by to perfektní. 85 % ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Solidní upgrade. Od duše sadistického vraha k bláznivé AI, která poněkud nectí tři zákony robotiky. Je to sice spíš jako epizoda Black Mirror, než vyloženě horor, ale vůbec mi to nevadilo. Je to hravé a zábavně morbidní, místy i docela napínavé. Na filmu se podepsala i výrazná hudební stránka a jako vždy perfektní Mark Hamill, který propůjčil hlas samotnému hlavnímu hrdinovi. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Další z řady filmů, ke kterým jsem přistupoval dost skepticky. Nijak se netajím, že nemám rád remaky a tak jsem zhlédnutí tohoto kousku docela dlouho oddaloval. Nakonec se však ukázalo, že to nebylo ani potřeba. Není totiž remake jako remake a záleží, z jakého úhlu pohledu se na to podíváte. Lars Klevberg a hlavně scénárista Tyler Burton Smith totiž použili jen „holou kostru“ kultovní klasiky z roku 1988 a jinak si celý příběh upravili dle vlastních potřeb. Což samozřejmě jedny (skalní fandy starého Chuckyho) dost pobouřilo a nehodlali to akceptovat, no a těm druhým se tento nápad zase líbil. Nová Dětská hra se totiž rozhodla jít s dobou, vykašlala se na převtělování a černou magii a místo toho nám tady nabídla „poruchu systému“, potažmo přeprogramování bezpečnostních protokolů. Což zapříčinilo, že Chucky byl prostě jiný, než tisíce jemu podobných. Zpočátku přátelská robo panenka, se nejen shlédla v hororovém filmu z televize, na který se zrovna dívala, ale hlavně si přebrala chlapcova přání a tužby tak nějak po svém. Když ho prostě někdo zranil, nebo urazil a on už ho nikdy nechtěl vidět, Chucky mu to hodlal splnit. Divák se tak dočká i docela zajímavé krvavé podívané a nebude chybět ani trocha toho gore. Největší problém jsem však viděl v tom, že mi tady velká spousta postav byla až neskutečně nesympatická a vlastně jsem si i přál, aby je Chucky sejmul všechny hodně bolestivou smrtí, stejně jako toho frajera, co dolézal za Andyho matkou. Ta jediná u mne získala plusové body a to nejen svým vzhledem, ale i hereckým výkon. Pak už snad jen hlavní hrdina a policajt snesou trochu více pozornosti, ale jinak to byla bída. Navíc mi přišlo, že to až moc často sklouzávalo do úrovně komedie, přestože tento žánr nebyl vůbec v „nabídce“. Některé momenty mi přišli i vyloženě trapné, nelogické. Slabých 50% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tohle že je ten super špatný remake na který dost lídí nadává? Tak asi stárnu ale tohle mi nepřišlo špatné. Vůbec. Scénář je dostatečně jiný aby to nebyla prahprostá kopie jako třeba nový Lví král, ale přitom premisa je stejná jako originál. Líbilo se mi jak to udělaly moderní, a i když jsem zezačátku moc nežral "origin" Chuckyho tak pak jsem se zhoupl na jeho vlně. Tohle není o masovém vrahovy ale o panence které vyply ve Vietnamu všechny zábrany. Chucky zrovna nevypadá nejlépe ale má daleko větší rozvoj emocí než originál a sem tam se i lépe hýbe. Hamill nedosahuje kvalit Dourifa ale špatný taky není, gore tu celkem ušlo jen závěrečný masakr lehce zklamal, čekal jsem ho delší. Nebudu nalhávat na originál to nemá a nemá to ani na Curse of Chucky nebo Bride of Chucky ale zbytek dílů to strká do kapsy. Já se bavil parádně. Jo a samozřejmě Andy z roku 1988 je 100x lepší než tenhle ufňukánek. A Chukyho písnička je neskutečně chytlavá: "You are my buddy, until the end, more then a buddy you´re my best friend!" ()

Galerie (40)

Zajímavosti (13)

  • Film odkazuje na originálnu sériu Dona Manciniho. Ten pred rokmi povedal, že k vytvoreniu Chuckyho ho inšpirovala skutočná detská hračka s názvom My Buddy, ktorá sa v spojených štátoch kedysi predávala. Režisér remaku Lars Klevberg preto úmyselne nazval nového Chuckyho "Buddy", čím vzdal hold nie len Mancinimu, ktorý paradoxne jeho verziu filmu úmyselne bojkotoval, ale aj celej sérii Detská hra. (tXtX)
  • Film okrem iného odkazuje aj na Star Wars. Hračku Chuckyho v origináli dabuje Mark Hamill, ktorý stvárnil v legendárnej vesmírnej ságe postavu Luka Skywalkera. V jednej scéne sa Chucky pýta Andyho na meno, ktorým by ho chcel volať, a ten mu odpovie: "Han Solo," čo je ďalšia veľmi známa a dôležitá postava zo sveta Star Wars. (tXtX)
  • V celém filmu jsou velmi zřejmé pojítka k filmu ET: Mimozemšťan (1982). Chucky má zářící prst, díky kterému věci fungují. Ve většině filmu nosí Andy (Gabriel Bateman) jasně červenou mikinu. Chucky se učí, jak dělat věci ze sledování televize, stejně jako ET. (Lajty)

Reklama

Reklama