Reklama

Reklama

Dětská hra

  • USA Child's Play (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Andy dostane k narozeninám úžasnou hračku, která překračuje všechny představy a fantazie. Nejnovější výkřik technologií, funkcemi a možnostmi nabušená panenka, která umí cokoliv. Už to není jenom hračka, je to ten nejlepší kamarád. Je roztomilá jako obrázek a dětem přináší jenom nadšení a štěstí. Andymu a jeho mamince ale přinese jeho nová panenka ještě něco navíc... hrůzu, děs a strach o život. Nikdo totiž netuší, že tahle panenka je zlá jako všechna pekla světa, že dokáže zabíjet, že vraždí moc ráda a navíc s vynalézavostí těch největších psychopatů. Andy i jeho máma Chuckyho opravdovou podstatu brzy poznají, pomoci se ale nedočkají. Takovéhle pravdě totiž nikdo nevěří. A pokud uvěří, tak nepřežije, aby ji mohl potvrdit. Jako třeba soused, jehož záhadně přejela vlastní sekačka na trávu... Dobrou noc, Andy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (231)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tohle že je ten super špatný remake na který dost lídí nadává? Tak asi stárnu ale tohle mi nepřišlo špatné. Vůbec. Scénář je dostatečně jiný aby to nebyla prahprostá kopie jako třeba nový Lví král, ale přitom premisa je stejná jako originál. Líbilo se mi jak to udělaly moderní, a i když jsem zezačátku moc nežral "origin" Chuckyho tak pak jsem se zhoupl na jeho vlně. Tohle není o masovém vrahovy ale o panence které vyply ve Vietnamu všechny zábrany. Chucky zrovna nevypadá nejlépe ale má daleko větší rozvoj emocí než originál a sem tam se i lépe hýbe. Hamill nedosahuje kvalit Dourifa ale špatný taky není, gore tu celkem ušlo jen závěrečný masakr lehce zklamal, čekal jsem ho delší. Nebudu nalhávat na originál to nemá a nemá to ani na Curse of Chucky nebo Bride of Chucky ale zbytek dílů to strká do kapsy. Já se bavil parádně. Jo a samozřejmě Andy z roku 1988 je 100x lepší než tenhle ufňukánek. A Chukyho písnička je neskutečně chytlavá: "You are my buddy, until the end, more then a buddy you´re my best friend!" ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na rozdielny východiskový bod celého filmu oproti originálnej sérii neviem, prečo sa to nevolá napríklad Detský plastový Terminátor alebo Vraždiaca A.I. Ale máme tu zase Chuckyho a Andyho, avšak nie Charlesa s hlasom Brada Dourifa. Vyznenie je ale, aj napriek technológiám, značne retro, takže povedzme že je to teda aký taký obhájiteľný remake. Ako samostatný komediálny horor Detská hra funguje veľmi slušne, len ma napadá, že oproti Manciniho Detským hrám nakrúteným v tomto storočí, ktoré išli hneď do domácich kín, táto moderná novinka nevyzerá o nič viac stvorená pre kiná. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nemal nič proti remakom. Na originálnej Detskej hre som vyrastal, je to jeden z „tých“ nostalgických filmov, ktoré sme ako decká pozerali na videu a hlboko v nás zostali už navždy zakorenené. Remake mi prišiel úplne v pohode. Nič výnimočné, o žánrovej udalosti sezóny nemôže byť ani reč. Ale remeselne a technicky zručne natočený, dobre obsadený, s radou solídnych scén, ktoré sú atmosférické a prekvapivo drastické. Dokonca snímka obsahuje humor, čo nemám v hororoch rád, ale je to typ humoru, ktorý nesabotuje vážnu atmosféru (čo je vždy veľmi ťažké docieliť/urobiť). ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Původní Dětská hra z konce 80. let patří k žánrovým klasikám, která si vysloužila několik pokračování, byť ve skutečnosti uznávám pouze původní trilogii. Přijít s nápadem Dětskou hru restartovat, připadně natočit remake se na první pohled jeví jako bláznivé. Nicméně tato Dětská hra je všechno, jenom ne prvoplánový remake. Snímek se hodně inspiruje osmdesátkovými dětskými horory z produkce Stevena Spielberga, Chrise Columbuse a Richarda Donnera. Dost je tu znát vliv Spielbergova E. T. Mimozemšťana, jelikož Andy v podání Gabriela Batemana je tu dost podobný Henrymu Thomasovi - včetně nošení mikiny s červenou kapucí. Ostatně ani panenka Chucky není tou známou panenkou s duší masového vraha z původní série, ale záměrně špatně nastavená umělá inteligence, což v dnešní době chytrých telefonů dává mnohem větší smysl. Chuckyho tak místo Brada Dourifa znamenitě namluvil Mark Hamill. Není tedy náhodné, že Andy zkouší panenku napoprvé pojmenovat zrovna po Hanu Solovi. Motiv kluka, který se cítí opuštěně, je taktéž spielbergovský. Co se týče samotných vražd a atmosféry, Chucky tu nehláškuje, ale má zde jasně pochopitelný motiv, byť to samozřejmě není úplně nejlepší způsob, jak si získat přátelství malého kluka. Místo klasického remaku tu máme částečně jinou a vlastně i v některých momentech dokonce lepší Dětskou hru, která se sice bere vážněji, ale o to více je mi bližší, protože pocit samoty znám velmi dobře. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Značka "Child's Play" na tom filmu teda visí naprosto zbytečně. Ale vlastně mě ta technologická aktualizace baví. A když už "remaky", tak mám rád takové, které se nebojí originál překopat, což je tady splněno v míře vrchovaté, takže vlastně ... spokojenost. Je to řemeslně poctivé, postavy jsou sympatické a dobře zahrané. Celým filmem navíc prostupuje fungující humor, který se sem tak nějak hodí (určitě víc než třeba do letošního To). A na "dětský" horor je to i docela krvavé. Takže největší problém mám nakonec se vzhledem titulní panenky, ta je fakt hnusná jak prdel, a tak nějak nevěřím, že by jakákoli společnost nadesignovala svou super komerční hračku zrovna takhle. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (13)

  • Film odkazuje na originálnu sériu Dona Manciniho. Ten pred rokmi povedal, že k vytvoreniu Chuckyho ho inšpirovala skutočná detská hračka s názvom My Buddy, ktorá sa v spojených štátoch kedysi predávala. Režisér remaku Lars Klevberg preto úmyselne nazval nového Chuckyho "Buddy", čím vzdal hold nie len Mancinimu, ktorý paradoxne jeho verziu filmu úmyselne bojkotoval, ale aj celej sérii Detská hra. (tXtX)
  • V celém filmu jsou velmi zřejmé pojítka k filmu ET: Mimozemšťan (1982). Chucky má zářící prst, díky kterému věci fungují. Ve většině filmu nosí Andy (Gabriel Bateman) jasně červenou mikinu. Chucky se učí, jak dělat věci ze sledování televize, stejně jako ET. (Lajty)

Reklama

Reklama