Reklama

Reklama

VOD (1)

Spenser zrovna vyšel z vězení, ale vyšetřování zvrácené vraždy ho znovu přivádí do bostonského podsvětí. (Netflix)

Videa (5)

Trailer

Recenze (215)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo pro mě spíše zklamání. Peter Berg je pro mě trochu záhada. Jednou natočí film, který mě totálně dostane, že přemýšlím i o tom nejlepším hodnocení, ale pak natočí film jako tento, který není nic moc, totálně prázdný. Příběh je průhledný jak celofán, akce skoro žádná, nebo spíše žádná pořádná. Chemie mezi Wahlbergem a Dukem nulová, oni dva spolu vůbec neměli to kouzlo parťáctví a to hodně ten film srazilo dolů. Emoce také nic, napětí nula. Opravdu je to spíše prázdný lehký akční film a zdá se mi jakoby ho Berg natočil spíše z nutnosti stylem: "Nemám co dělat, tak něco natočím, Marku jdeš do toho?". A najednou to bylo na světě. Jakoby o tom vůbec nepřemýšlel prostě prázdno a velká dvouhodinová nuda. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"DON'T YOU DARE! DON'T YOU DARE FUCKIN' CUM BEFORE ME." ------------- Po 4 rokoch je trio Wahlberg x Berg x špinavý Boston opäť pokope naspäť v relatívne plnej paľbe a ak nebudeme rátať spackaných 22 míľ či Bayovho Posledného rytiera, konečne sa Marky Mark dostal tam, kam patrí – do bojovej vravy a čistokrvnej akcie s veľmi jemným nádychom humoru. Jablonského podmaz je cítiť a Bergovu réžiu tiež, lebo tá sa (bohužiaľ-našťastie) nezmenila už od čias Afganistanu. Paradoxom ale je, že najväčšiu pozornosť a status najzaujímavejšej postavy si preberá Iliza Shlesinger, ktorá tu bola dokopy niečo okolo 10 minút a aj toľko málo priestoru stačilo. Záverečné tango s Black Betty sa dalo predpokladať, nečakal som ho však, o to viac potešilo. Spenser Confidential je úplne štandardná, priemerná (diskutabilne podpriemerná) krimi-komédia, ktorej slušia tri hviezdy, no fakt som rád za návrat tria vyššie uvedeného, preto strieľam štyri. Ak bude sequel, čo podľa finále zrejme bude, vážne nechcem... ale pozriem si. --- (20.4.2021) Po opätovnom pozretí niektorých starších Bergových filmov musím hodnotenie znížiť. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane absolútne vážna policajná dráma o skorumpovanosti polície, prepojenia polície a politikov na mafiu s niekoľkými veľmi krutými vraždami, kde je nám skutočne zle z toho, ako to v Bostone chodí a ako sme bezmocní. Na strane druhej akčná komédia s neohroziteľným hrdinom, "Batmanom", ktorému pomáha Robin a stará sa o neho Alfred, aby do toho občas niečo povedala aj Catwoman a s Batmanom si sem tam zašpásovala na pánskych záchodkoch. Obe verzie sami o sebe skvele fungujú, len je škoda, že tvorcovia neuprednostnili jednu z nich. Wahlberg je pre takéto úlohy ako stvorený, ale skvele sú obsadení úplne všetci. Škoda tej nevyhranenosti štýlu a žánru, hodnotenie mohlo ísť potom pokojne aj na maximum. 70% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Brian Helgeland napsal Odplatu nebo Tajemnou řeku, má doma Oscara za L. A. - Přísně tajné. Peter Berg potěšil řežbami Království či Na život a na smrt, napínal nás Dnem patriotů. Teď si oba vybrali slabší chvilku. Spenser Confidential nemá styl, nemá tempo, nemá napětí, nemá ani Bergovy efektní zpomalovačky, chlapácká gesta, solidní emoce či výrazné barvy ve vymazleném vizuálu. On vlastně nemá skoro nic. Jen pitomý start a naprosto průhledný příběh. A televizní look. Zemřel (doslova ho popravili) policejní kapitán, kvůli kterému bývalý polda Mark Wahlberg pět let seděl. Přišel totiž na několik nepravostí a evidentně i nyní jsou ve hře zkorumpovaní poldové. Z vězení přišel s novým snem, záhy je ovšem podezřelým a na potíže je zaděláno. Jeho vyšetřování s černošským hromotlukem vyznívá vyloženě prostince a nahodile, chemie mezi nimi nefunguje, jeho peripetie s bývalkou jsou trapné, akce je jalová (jedině bitka ve fast foodu má koule, ovšem je zoufale krátká). Za Bergem alespoň poslušně běží jeho věrný Marky Mark, který ještě mnohé zachrání. (Přísné) dvě hvězdy dávám proto, že jsem od Berga očekával úplně jiný level. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Tohle je taková klasická Wahlbergovina - sedí mu to, myslím, že se u toho dobře vyblbnul, dost se tam i hláškuje a škatulka "mysteriózní" by měla být vyměněná za "komedii". Jenže už jsme to všechno někde viděli, hlavní hrdina je odpadlík, bývalej policajt, kterej jako jedinej byl ten hodnej a spravedlivej, zatímco ti ostatní jsou zkorumpovaní, falešní a jedou ruku v ruce s nějakým tím gangem. Akce je slušná, bitky mají říz, ale furt je to průměr. A hlavně, koho proboha napadlo tam dát tak otřesnou blondýnu, která mě srala v každým záběru jak svým vzhledem, tak nesnesitelným hlasem!? Ufff, to bylo hodně náročný! No a dle závěru se můžeme těšit pravdepodobně na pokračování. Tak uvidíme... ()

Galerie (55)

Zajímavosti (4)

  • Cerrone se jako zkušený zápasník také spolupodílel na choregrafii bojových scén a vypomohl i jako kaskadér při automobilových honičkách. „Nemůžu uvěřit, že mi za to ještě zaplatili,“ rozplýval se Kovboj, který je známým milovníkem adrenalinu. [Zdroj: fights.cz] (Duoscop)
  • „Ta nejnebezpečnější věc, kterou jsem kdy ve filmu dělal, bylo bojování se Cerronem. Kovboj nikdy v životě zápasení nepředstíral, takže jsem mu říkal, že mě kope docela tvrdě,“ prohlásil Mark Wahlberg, jaké bylo natáčení s Donaldem „Cowboy“ Cerronem. (Duoscop)

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

Streamovací služby platí hercům obří částky

Streamovací služby platí hercům obří částky

21.08.2021

Filmové i televizní odvětví před časem začalo ve velkém migrovat na streamovací služby, důvodů pro to je pak spousta, jeden z nejzásadnějších jsou ale definitivně peníze. Právě těmi totiž služby jako… (více)

Armáda mrtvých je na Netflixu obří hit

Armáda mrtvých je na Netflixu obří hit

29.05.2021

Nejspíš se to dalo čekat, v poslední době se to totiž daří všem větším filmům od Netflixu a jen to ukazuje, že marketingově má streamovací gigant vše dobře pohlídané. Každopádně zombie novinku… (více)

Reklama

Reklama