Reklama

Reklama

Nekonečný příběh 2

  • USA The NeverEnding Story II: The Next Chapter (více)

Obsahy(1)

Na plátna kin se vrací chlapec Bastien se svými přáteli - létajícím drakopsem Falkem a chlapcem - válečníkem Atrejem. Znovu se pomocí kouzelné knihy dostává do říše Fantazie, která je ve velmi špatném stavu. Chátrá a její obyvatelé i vládkyně ve Slonovinové věži jsou ohroženi neustálým zmenšováním zásob snů a pohádek ze světa lidí. Bastien se stává jejich poslední nadějí na záchranu. Toho si je vědoma i zlá čarodějnice, která se snaží chlapce zbavit jeho síly a přimět ho, aby si přál splnit co nejvíce přání. S každým takovým přáním totiž zmizí z Bastienovy paměti jedna vzpomínka. Po mnoha dobrodružstvích zbývají poslední dvě přání... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (210)

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Jediným pozitivním aspektem tohoto brakového pokračování je zlá princezna "Xaida," jejíž podlé a zvrácené intriky jsou alespoň částečnou kompenzací za všechna ta zvěrstva, kterých se tvůrci dopustili. První díl měl ponurou a depresivní atmosféru, precizní technické zpracování a obstojně hrající herce - oproti tomu působí "The Next Chapter" jen jako ryze americký komerční kýč, v němž je upřednostněna kvantita před kvalitou, díky čemuž pak celkové technické zpracování vypadá nejen lacině, ale i zastaraleji než v jedničce. Výběr herců je rovněž dosti nešťastný - chápu sice, že muselo dojít k jejich přeobsazení kvůli pětileté časové prodlevě a faktu, že knižní předloha má pouze jeden jediný (dějově velmi obsáhlý) díl, ale proč k sakru vybrali taková herecká a nesympatická polena? Predstavitel "Bastiana" mě iritoval falešnýma a chladnýma očima, "Átrej" byl na přes držku a "Dětská císařovna" již rovněž nevzbuzovala dojem té éterické bytosti z jedničky. Vypelichaný "Falco" a chlápek v kostýmu kuřete pak celou katastrofu už jen završují. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

První film je prostě natolik jedinečný, že dvojka mu nemůže konkurovat. Zde je pronesena věta o tom, že každá kniha čtená podruhé přinese čtenáři něco nového. Jenže ten základní příběh je pořád stejný a pro tenhle film to platí dokonale. Co mě však naprosto odrovnalo, to je výprava a skvělé trikové scény, které ještě postrádají digitální pečeť. ()

Reklama

Daginka 

všechny recenze uživatele

Šílená instantní depka - aspoň jako na děcko to na mě dycky tak působilo. Puberťák Bastien, co postupně přichází o svoje vzpomínky a přechází na temnou stranu. Pochybná latexová lady, která má bejt čirý zlo, ale působí spíš jak prodavačka ze sex shopu na poloviční mateřský. A pak je tu ten ubohej smutnej ptáček, co moc dobře ví, co se děje a je z toho nešťastnej, ale bojí se cokoliv udělat. Z toho sem právě dycky tak smutná, kvůli týhle postavě na to moc často nekoukám. První díl to každopádně není. ()

Luksa 

všechny recenze uživatele

Pamatuji se, že dvojka mi jako malému přišla povedená, jenže hlavní důvody byly 1) viděl jsem ji před jedničkou 2) v té době se mi líbilo prostě všechno, kde byly nějaké fantasy atrakce jako magické bytosti a příšery, kouzla, pohádkové světy a podobně. A taky jsem neznal knižní předlohu. Dneska, když jsem se na dvojku podíval po asi 20 letech znova a navíc těsně po prvním dílu, vidím jen špatně odvyprávěnou zpatlaninu bez atmosféry s mizernými novými herci, na které je nejlepší pár nápadů převzatých z Endeho předlohy, které jsou necitlivě vhozeny do průměrného příběhu o záchraně kouzelné říše. Dneska už mi toto nestačí. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Dvojka není zas až tak strašný propadák, jen je to prostě levnější film s jinými herci. Z druhé poloviny Endeho knihy si vybírá jednoduchou lineární linku o Bastienovi ve Fantazii, hlavní zápornou postavou je démonická Xayide, ale bohužel chybí invence Bernda Eichingera... Samozřejmě pokud se setkáte s dabingem, tak je to naprostý odpad. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (12)

  • Natáčelo se od 19. června do 27. října 1989 v Německu, Itálii, Francii, Austrálii, Argentině a v Kanadě. (Varan)
  • Jediným hercem, který si zopakoval svou roli z původního filmu, je Thomas Hill (Koreander). (HappySmile)
  • Na začátku filmu Bastian (Jonathan Brandis) předtím, než udělá v kuchyni úplnou spoušť, čte z knihy „Píseň o Nibelunzích“. (Nick321)

Reklama

Reklama