Reklama

Reklama

Nekonečný příběh 2

  • USA The NeverEnding Story II: The Next Chapter (více)

Obsahy(1)

Na plátna kin se vrací chlapec Bastien se svými přáteli - létajícím drakopsem Falkem a chlapcem - válečníkem Atrejem. Znovu se pomocí kouzelné knihy dostává do říše Fantazie, která je ve velmi špatném stavu. Chátrá a její obyvatelé i vládkyně ve Slonovinové věži jsou ohroženi neustálým zmenšováním zásob snů a pohádek ze světa lidí. Bastien se stává jejich poslední nadějí na záchranu. Toho si je vědoma i zlá čarodějnice, která se snaží chlapce zbavit jeho síly a přimět ho, aby si přál splnit co nejvíce přání. S každým takovým přáním totiž zmizí z Bastienovy paměti jedna vzpomínka. Po mnoha dobrodružstvích zbývají poslední dvě přání... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (210)

Lima 

všechny recenze uživatele

Ukázkový příklad toho, jak nemá vypadat sequel. Wolfgangu Petersene, odpusť jim, neboť nevěděli, co činí. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

V mnohém hluboká jednička je pošlapána a vycucnuta druhým dílem, který je v zásadě o tomtéž, a k tomu mu chybí glanc a kouzlo prvního setkání s Orinem. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Obě hvězdičky dávám jen za milou vzpomínku na první díl. Ve srovnání s ním je tohle pouze tuctový a nudný brak, byť stále ještě v mezích snesitelnosti, ba dokonce pro někoho, kdo jedničku neviděl, to může být i velmi dobré. Ale my ostatní, co známe onen původní Nekonečný příběh, jen smutně polykáme nahořklou pilulku. A to jsem byl naštěstí ušetřen (prozatím) takového skvostu, jako je údajně "trojka", která už podle očitých svědectví hraničí s pokusem o týrání diváka. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Slabá dvojka, nesiahajúca kultovému originálu ani po Falkorove krídla. Ničotu nahradila Prázdnota, fantáziu drahé, ale zároveň paradoxne lacným dojmom pôsobiace kulisy, rozprávkové bytosti trápne dvojmetrové kura a Petersenovu víziu americká rutina (paradoxne pôvodom britského) režiséra. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jasne, dvojka je jen slabej odvar z prvniho dilu, ale na druhou stranu, zas tak hrozna tragedie to neni. Pribeh je dostatecnej, vrati se stary znamy postavy a i kdyz se tak nak vlastne furt nic nedeje, film je najednou u konce, aniz by se clovek zacal nudit. Hlavni vytku tak mam k trikum, ktery jsou fakt ubohy, ale jinak se jedna o docela koukatelny rodinny fantasy. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem měl moc rád. Byl to můj nejoblíbenější díl. Bohužel už sem mu odrost.... Dnes už ocením spíš pohádkovost prvního dílu a Nekonečný příběh 2 beru jako téměř průměrný úlet. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Zatímco jednička se tak, či onak ještě snažila o jisté poselství v linii literární předlohy, dvojka je typické komerční pokračování, které záměrně rezignuje na cokoliv víc, než jednoduchou zábavu pro děti a spoléhá na to, že komu se líbil původní Nekonečný příběh, neodolá a podívá se na své oblíbené hrdiny znovu. Po stránce scénáristických kvalit zapomenutelná, nevýrazná záležitost, film je nicméně koukatelný díky slušné výpravě. Na rozdíl od třetího pokračování ho nepovažuju za zločin na dětech. Celkový dojem: 40 %. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nedívejte se, nebo vás pohltí příběhová Nicota! Kamenožrout by měl nastartovat svůj jednostopý válec a udělat z George Millera a jeho „Never Ende Story“ tortillu.. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Zbytečné pokračování, které sice tematicky čerpá z knižní předlohy, ale s prvním filmem má společná snad jen jména hlavních postav. Nezajímavé, nudné, bez atmosféry, napětí, zajímavé hudby, zkrátka beze všeho, co je úžasného na prvním dílu. Dobré snad jen pro někoho, kdo jedničku neviděl a ve srovnání s dílem následujícím. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Každopádne stále tu je minimálne ten rozprávkový svet, na ktorý sa síce pekne pozerá, ale nechlá človeka s prehľadom chladným. Rýchly koniec legendy, ktorý dooklepla ešte o triedu horšia trojka. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nekonečný příběh je jeden z filmů mého dětství a když jsem se o mnoho let později dozvěděl, že ostatní díly nejsou ani z poloviny tak dobré, tak jsem byl jenom rád, že jsem se k nim nedostal. Chtěl jsem ale vědět, jak to příběhově pokračuje a jakmile jsem zjistil, že režii měl na starosti George Miller, tak jsem si řekl, že to zvládnu. Jenomže se jedná o úplně někoho jiného a film krom toho, že je to napůl restart vůbec neoplývá tím kouzlem z onoho legendárního filmu. Ale koukat se na to dalo, jsem zvědav, jestli najdu někdy síly i na ten poslední v černých barvách...5/10 ()

Reklama

Reklama