Reklama

Reklama

Naše poslední tango

  • Argentina Un tango más (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

María Nieves Regová (80) a Juan Carlos Copes (83) se potkali, když jim bylo 14 a 17 let, a taneční pár tvořili téměř půl století. Za tu dobu se střídavě milovali i nenáviděli a prošli si i několika bolestivými rozchody, vždy se však k sobě nakonec vrátili. Žádný jiný muž totiž netančil tak jako Juan a žádná jiná žena se v tanci nemohla rovnat Maríi! Nakonec však Juan Maríi opustil definitivně: odešel s partnerkou o 20 let mladší a pořídil si s ní dvě děti. Nyní, na sklonku života, se Juan i María rozhodli o svou lásku, nenávist i vášeň podělit. Ve filmu Naše poslední tango vyprávějí svůj příběh skupince mladých choreografů a tanečníků tanga z Buenos Aires, kteří ty nejkrásnější, nejdojemnější i nejdramatičtější chvíle jejich života převádějí do neuvěřitelných tanečních choreografií. Nádherně natočené taneční variace na plátně doplňují zajímavé rozhovory i dokumentární ukázky ze zákulisí natáčení: výsledkem je nezapomenutelná cesta do nitra tanga. (Artcam Films)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (5)

Marze 

všechny recenze uživatele

Jak se vám bude film líbit bude záležet, jaké máte představy o proporcích ukázek tance tanga z osmdesátek a zbytku. Pro mě byly ukázky zdánlivě nekonečně, ale na druhou stranu jsem chtěl dokument, který nevyžaduje plné soustředění. Je zde mnoho intimních pohledů do osobních životů obou tanečníků. Jejich nekonečný konflikt.Časem dokument ztratí spád a je z toho takový druh soap-opery flashbacků. Nejsilnější chvíle jsou dramatické erotické choreografie od Jo Heim a Flix Monti. Můj celkový dojem je, že životy obou hrdinů jsou takové hořkosladké s tunelovým viděním světa jen přes tango. Což také vysvětluje proč Regová nikdy neměla děti, i když neplodná nebyla. Současným tanečnicím tanga dává radu , aby měly děti dokud jsou mladé, protože tango klidně čtyři roky počká a pak už je pozdě. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Najlepší hraný dokument, čo som kedy videl. Naozaj. Chcem to vidieť znovu a znovu! (10. hodnotenie = 82 %) ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Argentinské tango je pojem, který se dostal i ke mně, ale to je tak asi všechno. Pěkně videoklipově odvyprávěný dokument o zřejmě nejslavnějším tanečním páru tohoto stylu je přístupný i pro taneční antitalenty. Zaujaly mne i hrané scény, ve kterých současná protagonistka koučovala mladé tanečníky, kteří ztvárňovali její mládí (a zejména představitelka její mladé verze Ayelén Álvarez Miño je opravdu nádherná – však ji vidíte i nahoře na plakátu). ()

Galerie (24)

Související novinky

Sedmý Festival argentinského filmu v kině Lucerna

Sedmý Festival argentinského filmu v kině Lucerna

25.10.2018

Koncem října se v kině Lucerna bude konat již 7. ročník Festivalu argentinských filmů. Od 25. do 30. října nabídne Lucerna divákům možnost shlédnout osm filmů. „Festival zahájí film režisérky Teresy… (více)

Reklama

Reklama