Reklama

Reklama

Mluvící prasátko Babe nechtěně zaviní zranění svého pána, farmáře Arthura, který se potluče při pádu do studně. Následkem toho zůstane jeho žena, paní Hoggettová, na všechno sama a brzy se farma dostane do nesnází. Farmářku napadne, že by talentované prasátko mohlo vystupovat v show, a tak s ním odletí do města, aby vydělali peníze a zachránili farmu před úpadkem. Tam je čekají problémy. Ubytovat se mohou jen v jediném hotelu, kde jsou povolena zvířata. Je to ale právě v době, kdy sousedé poštvou proti hotelu úřady a ty zabaví všechna zvířata, které v něm byla ubytována. Jedině prasátko Babe, kterému se podařilo zůstat na svobodě, může svým novým přátelům pomoci. Při záchraně zažije neuvěřitelná dobrodružství. Navíc se mu podaří vydělat dost peněz na to, aby zachránili farmu. (TV Nova)

(více)

Recenze (69)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Těžko uvěřit, že pokračování skvělého Galantního prasátka může být tak slabé. On to sice není 100 % propadák, ale ve srovnání s předešlým dílem to vyznívá místy až zoufale. Jediné v čem si oba díly nezadají, jsou triky, ale to už je dnes snad povinnost, pokud je film postaven na FX. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Nigel Westlake a Randy Newman: 1. That'll Do - Peter Gabriel/Paddy Maloney/The Black Dyke Mills Band ,2. Babe: A Pig In The City - E.G. Daily ,3. The Returning Hero - Mice/Cast ,4. Non, Je Ne Regrette Rien - Edith Piaf ,5. Chattanooga Choo-Choo - Glenn Miller & His Orchestra/Tex Beneke & The Modernaries/Cast ,6. Scram, This Is Not A Farm! - Mice/Cast ,7. That's Amore - Dean Martin ,8. Three Blind Mice - Cat Chorus ,9. A Pig Gets Wise - Mice/Cast ,10. Are You Lonesome Tonight - The Mavericks ,11. Protected By Angels - The Chieftains/The Black Dyke Mills Band ,12. The Big City (Two Step Nadya) - The Terem Quartet ,13. Babe's Lament - E.G. Daily ,14. A Heart That's True - E.G. Daily ,15. The End - Mice/Cast ,16. That'll Do (Instrumental) - James Watson/The Black Mills Band , ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo povie prasiatko, to platí!“ Nechápem. Nechápem tú radikálnu zmenu štýlu, žánru, zmyslu pre humor, poňatia postáv a vôbec. Jednotku mám rád, je to pôvabný film s kvalitnými trikmi a dojemným klišé príbehom s nevtieravým ponaučením a skvelými postavami, postavičkami, dialógmi a nádhernou austrálskou prírodou. O tri roky vzniklo voľné pokračovanie, ktoré však takmer dáva nový pojem slovnému spojeniu ´voľné pokračovanie´, pretože všetko je úplne iné a dokonca si neviem predstaviť, že by sa táto vizuálne úžasne zvládnutá burtonovsko-gilliamovská nočná mora mohla páčiť detskému divákovi resp. nevystrašiť ho na smrť. Je to niečo ako keby ste nový piatok 13 nakrútili ako vzťahovú komédiu. ()

TeeAge odpad!

všechny recenze uživatele

Sorry svetu, ale filmy o prasatách sú jedným z mála, ktoré nemôžem vystáť z žiadneho uhlu pohľadu. A serú ma, že vôbe sú! :D ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Docela drsná divnost, kterou jsem napoprvé s dost velkýma potížema vůbec dokoukal. Vizuálně pastva pro oči, ale jinak nevim, nevim, co tim chtěl básník říct. ()

juta 

všechny recenze uživatele

O dost slabší, než jednička. Ze začátku to ještě jakž takž jde, ale postupem času se to zvrtne do bláznivých situací, které byly už prostě moc a tím si vykopali hrob. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

To mi vysvětlete, o co horší je dvojka oproti jedničce? Anebo jinak - o co lepší je jednička oproti dvojce? Není náhodou jednička stejně ptákoidní jako dvojka? Anebo - není náhodou dvojka stejně dobrá jako jednička? Buď jak buď, nemůžu přijít na to, proč je mezi nimi taková procentuální propast. Vždyť je to přeci obojí stejně blbé! :-D ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ešte horšie ako dosť zlá jednotka. Klasické z prsta vycucané pokračovanie, ktoré sa len letmo priživuje na priemernom originále. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Mně to spíše než komedie připadalo jako nepovedený film o Batmanovi se zvířátky. Scény z nočního města si totiž nic nezadaly s temnotou Gothamu. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Od jednotky to má poriadne ďaleko. Mojimi dospeláckymi očami oceňujem jedine to smutno-melancholické vyznenie, aj keď práve toto temnejšie podanie príbehu mnohým vadí. Uznávam, pre deti by sa hodilo skôr niečo veselšie. No moje baby vydržali pozerať, aj tá staršia, tak dávam o stupeň lepšie hodnotenie. Priemer. 60/100 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak tohle už bylo o dost horsi jak nadprůměrná jednička. Tohle se už vážně nepovedlo. Film drží lehce laťku díky pár vtipných momentů. To je asi všechno. Příběh, nostalgie - to vše chybí (v jedničce to bylo), zde bohužel ne. Tudíž hodnotím jen na 19% = * ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Dost jsem se divil, že se mi něco jako Babe: Galantní prasátko může líbit. Teď se naopak divím, že ujetý druhý díl má tak nízké hodnocení. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tak nějak nechápu, co tím chtěli tvůrci říci a pro koho je film vlastně určen. Tváří se jak alternativa k animákům pro předškolní děti, ale nevyznívá tak. Rozhodně není vhodný pro diváky, kterým se líbila jednička. S přibývajícími minutami jsem dostával stále větší chuť na knedlo, vepřo, zelo - a hádejte z koho? ()

Reklama

Reklama