Reklama

Reklama

Šílený Max

Trailer

Ve zpustošené zemi blízké budoucnosti vládne silnicím divoký motorkářský gang. Řádí v ulicích, terorizuje nevinné civilisty a strážcům zákona se jen směje do očí. Jednoho policistu ale podcení. Když motorkáři brutálně napadnou nejlepšího přítele a rodinu Maxe Rockatanskyho (Mel Gibson), změní se Max v běsnícího šílence, který žije jen pro jediné - pro pomstu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (617)

sud 

všechny recenze uživatele

Mel Gibson už ve svých třiadvaceti letech měl dostatek charismatu a jako drsný silniční polda působil přesvědčivě. Také se povedl i ostatní casting, ty týpky museli vybírat snad po všech nejzapadlejších putykách Austrálie. Honičky mají styl, ale celé to působí dost lacině a scénář (kulantně řečeno) nepatří mezi nejpovedenější. Označení "kult" však tomu už nikdo neodpáře. 60%. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Mad Max je jen slabej odvar oproti pokračování. Film vůbec nepůsobí nějak moc apokalypticky a Max, tady ještě moc nevypadá na neohroženýho bojovníka silnic. Sice je to jeden z prvních filmů Mel Gibsona, ale už tehdy byl dobrej. Co se týká děje, tak je založenej hlavně na honičkách těch je tady opravdu spousta a jsou tady pěkně drsný motorkáři, jenže co je to platný, když film nedokáže úplně zaujmout. Ale rozhodně nemůžu říct, že jsem se nudil ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $350,000Tržby USA $8,750,000Tržby Celosvetovo $100,000,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $820,898 //počet predaných kusov 27,524║ po kino projekcii prehodnocujem svoj prvý dojem z pozretia v TV, v kine to bola úplne iná atmosféra a zážitok /videl v kine: 80%/(filmový festival Cinematik 2014) ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Bohužel nějak se nemůžu ztotožnit z názorem označující tento film jako "kult". Hlavní a opravdu obrovskou neduhou u Mad Maxe je šíleně slabý rozpočet, od kterého se odvíjí většina negativních věcí, které jsou tímto "kultem" přímo prolezlé. Scénář zřejmě nebyl psán za střízlivého stavu a občasná logika by se dala přirovnat k bagru v cuketovým džemu. Jediným světlem v celém filmu je poměrně dobrý Mel Gibson a závěrečná pomsta. /35%/ ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Tak, možno v roku môjho narodenia a nejaký čas potom to bola senzácia, ale i keď si dokážem predstaviť, čo vtedy ľudí na Mad Maxovi priťahovalo, mňa to nepriťahuje (aby bol pre mňa kultom, musela by som spĺňať dve podmienky - vidieť ho v puberte a mať mužské genitálie produkujúce vééľa testosterónu). Tento typ filmov nie je moja kašička a nikdy nebude. Do extrémov dovedené je tu podľa vtedajšieho vzoru takmer všetko: znepokojujúci zverskí úchylovia, rýchle autá + motorky, burácanie motorov (a prvú trištvrte hodinu takmer neustávajúca siréna, vrrrr!), idylická mladá rodinka, charizmatický policajt a dokonalý muž v jednom. Nemám rada tento druh násilia a z filmárskych posolstiev naservírovaných rovno na tanier je mi skôr zle, takže nič z toho ma nevrhalo do bezbrehého úžasu. Nenašla som v Maxovi ani jedinú vec, ktorá by sa mi naozaj páčila. Iba ak Goose ;-) ()

Galerie (157)

Zajímavosti (44)

  • Film měl být původně o novináři, který jezdí za policisty zjišťovat podrobnosti o autonehodách. (Jurkodak1)
  • Modrá dodávka, která havarovala při úvodní honičce ve filmu, měla vymontovaný motor a asistenti mimo záběr ji natlačili do cesty proti jedoucím autům. Chybějící váha motoru způsobila, že se dodávka nekontrolovatelně roztočila, což přispělo k velkolepé havárii. Kbelíky na střeše byly naplněny mlékem. (HellFire)
  • V USA byl film předabován do americké angličtiny, protože se distributor domníval, že by diváci australskému přízvuku dobře nerozuměli. (Witta)

Související novinky

Zemřel herec Hugh Keays-Byrne

Zemřel herec Hugh Keays-Byrne

02.12.2020

Ve věku 73 let včera opustil filmový svět australský herec Hugh Keays-Byrne. Informaci zveřejnil jeho zástupce a později ji na svém facebookovém profilu potvrdil i dlouholetý přítel a spolupracovník,… (více)

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

25.06.2014

Možná si ještě pamatujete, jaké kontroverze mezi českými novináři loni vzduzovaly politické názory Olivera Stona. Letošní ročník nejznámějšího českého filmového festivalu by mohl být podobně… (více)

Filmaři z Austrálie nezahálí

Filmaři z Austrálie nezahálí

22.06.2014

Asi nejvýraznější australský režisér a scenárista současnosti David Michod má napilno. Jeho očekávaný Rover, který Quentin Tarantino označil za mistrovské dílo a nejlepší post-apokalyptický film od… (více)

Pattinson je tak trochu Šílený Max

Pattinson je tak trochu Šílený Max

27.07.2012

Možná šílí i kvůli bulvárem propírané nevěře Kristen Stewart s režisérem Sněhurky a lovce Rupertem Sandersem, ale to nechme stranou. Filmy nás pořád zajímají víc než drby. Robert dělá všechno pro to,… (více)

Reklama

Reklama