Reklama

Reklama

Šílený Max: Bojovník silnic

  • Česko Šílený Max 2 (více)
Trailer

Jen málo snímků v historii akčních filmů se může rovnat Šílenému Maxovi 2. Nabitý dobrodružstvím, rychlostí i krveprolitím vás vystřelí do světa, kde se post-katastrofická budoucnost setkává s mytologií minulosti. Nebo jednodušeji, jeden z nejúžasnějších kaskadérských filmů vůbec. Před sérií Smrtonosných zbraní a Maverickem (1994) se Mel Gibson proslavil jako Max, osamělý hrdina brázdící australské silnice v nikdy nekončícím pátrání po palivu. Proti němu a hrstce obránců skladu s palivem stojí bizarní válečníci pod vedením Humunguse, který nebere žádné zajatce. Když začne bitva, není cesty zpět, „divoká zábava a fantastický zážitek z filmu." (Sheila Benson, Los Angeles Times). Se Šíleným Maxem na vaší straně nebude o akci nouze. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (592)

petero 

všechny recenze uživatele

Apokalyptická budúcnosť – kôli palivu sa zabíja a nájdenie náboja do Maxovej brokovnice sa rovná malím vianociam. Kde sú tie krásne časi 80tych rokov - drsných akčných filmov. Mladý Mel v jednej zo svojej prvej kultovej úlohe Šialeného Maxa, ktorý sa dočkal slušného nadupaného nonbrain pokračovania. Naviac George Miller exceluje – naháňačky majú svoju nezameniteľnú dynamiku, Mel Gibson za volantom je cool a ani veľmi nevadí, že nemá čo hrať pretože aj to minimum, drsný desperád ciest „nechajte ma na pokoji“, zvláda na výbornú. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Punk pronikl i do tohoto dílu a je to dobře. Padouši zůstali stejně barbarští a ujetí a lační po krvi a naftě (něco jako postavy seriálu Dallas), jen Mel Gibson poněkud dozrál. Pořád v něm bublá vztek ze ztráty manželky a svého miminka, ale už se docela adaptoval. Nyní se uspokojuje dlouhými přojížďkami po širé australské krajině a pro litr nafty by zazpíval i klezmeru. A tak se stane, že se mu do cesty připletou dva svárlivé elementy. Zdroj nafty a "dallasští". Film pozbývá poetičtějších prostojů, které jsme zažili u prvního dílu a tím je daleko koukatelnější. Chápu, že je považován za nejlepší z celé série. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jednotka bola super, bavilo ma to, nebola tam ešte taká apokalypsa, vlastne tam nebola vôbec a nebolo to až také sci-fi. Navyše koniec bol šokujúci a napínavý. Tento diel už je nudný postapokalyptický nedorobok, ktorý ma nebavil. Ten piesok a nič iné, bolo mi z toho až zle a potil som sa aj v klimatizovanej miestnosti. Že by to bol nejaký trhák čo jednoducho musíte vidieť, to v žiadnom prípade. Jedná sa o klasické béčko, ktorých vtedy vznikalo požehnane a na ktorých moja generácia vyrástla. Ak teda premýšľate nad pokojnou sobotou doma u televízie, pripravte si v mikrovlnke popcorn, otvorte si pivo a hurá si nájdite na pozeranie niečo iné. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Civilizace, jak ji známe, už neexistuje. Přeživší lidé se sdružují do komunit kolem nerostných zdrojů a snaží se odolávat neustálým nájezdům motorkářských gangů, které nutně potřebují palivo pro své stroje. Nejlepší díl série. Ba, co víc, nebojím se tento film zařadit k nejlepším akčním filmům všech dob s naprosto úchvatnou závěrečnou automobilovou honičkou (kamion vs. motorky a buginy). A Max, ten už pozbyl poslední zbytky pudu sebezáchovy. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Opravdovej nářez. Celkově o hodně moc lepší než jednička a to ve všech směrech. Atmosféra je mnohem zkrachovalejší. Mel Gibson coby Max je neuvěřitelně cool. Akční scény jsou dotaženy k naprosté dokonalosti, ten vetší rozpočet je prostě vidět a je to dobře. Záporáci jsou asi lepší, mnohem nebezpečnější, než v prvním díle, ale chybí jim taková ta znepokojivost. Prstořez a jeho gang byli banda ultimátních pošuků. Dvojka ale určitě válcuje skvělou už tak skvělou jedničku. ()

Galerie (162)

Zajímavosti (42)

  • Film byl natáčen v chronologickém pořadí (to znamená, že scény byly natáčeny ve stejném pořadí, v jakém se objevují ve scénáři), což je u akčního filmu nezvyklé. (ČSFD)
  • Americké trailery se stejně jako u předchozího dílu soustředily výhradně na akce a bouračky a Mela Gibsona (Max) ani nezmínily, protože ho tehdy Americe znal jen málokdo. (ČSFD)
  • Když gyrokoptéra odlétá se dvěma lidmi, jeden z nich je figurína, protože dva lidé by byli pro stroj příliš těžcí. (-bad-mad-wolf-)

Související novinky

Šílený Max počtvrté!

Šílený Max počtvrté!

20.03.2007

Vůně benzínu, písečné exteriéry a jeden vyšinutý ex-policista.Vzpomínáte? Už je tomu bezmála osmnáct let, co se na velká plátna dostal silniční policista v podání Mela Gibsona. Rodinu mu zabili, při… (více)

Reklama

Reklama