Reklama

Reklama

Šílený Max: Bojovník silnic

  • Česko Šílený Max 2 (více)
Trailer

Jen málo snímků v historii akčních filmů se může rovnat Šílenému Maxovi 2. Nabitý dobrodružstvím, rychlostí i krveprolitím vás vystřelí do světa, kde se post-katastrofická budoucnost setkává s mytologií minulosti. Nebo jednodušeji, jeden z nejúžasnějších kaskadérských filmů vůbec. Před sérií Smrtonosných zbraní a Maverickem (1994) se Mel Gibson proslavil jako Max, osamělý hrdina brázdící australské silnice v nikdy nekončícím pátrání po palivu. Proti němu a hrstce obránců skladu s palivem stojí bizarní válečníci pod vedením Humunguse, který nebere žádné zajatce. Když začne bitva, není cesty zpět, „divoká zábava a fantastický zážitek z filmu." (Sheila Benson, Los Angeles Times). Se Šíleným Maxem na vaší straně nebude o akci nouze. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (592)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Větší, lepší... Šílenější. Druhý Šílený Max je skvělá podívaná, akční od začátku do konce, plná vyšinutých postav, zaprášená, rozpálená a nekompromisní stejně jako postapokalyptická krajina, v níž se odehrává. Akci nechybí nápady, styl ani překvapení, Mel Gibson je vynikající, tak co chtít víc? Škoda, že se to ve třetím dílu už tak úplně nepovedlo. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Apokalyptická budúcnosť – kôli palivu sa zabíja a nájdenie náboja do Maxovej brokovnice sa rovná malím vianociam. Kde sú tie krásne časi 80tych rokov - drsných akčných filmov. Mladý Mel v jednej zo svojej prvej kultovej úlohe Šialeného Maxa, ktorý sa dočkal slušného nadupaného nonbrain pokračovania. Naviac George Miller exceluje – naháňačky majú svoju nezameniteľnú dynamiku, Mel Gibson za volantom je cool a ani veľmi nevadí, že nemá čo hrať pretože aj to minimum, drsný desperád ciest „nechajte ma na pokoji“, zvláda na výbornú. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Dych berúci postapokalyptický akčňák, pri ktorom cítite všadeprítomných prach až vo vlastných ústach. Perfektne vytipované lokácie, dynamický a silnou atmosférou vybavený dej, unikátne akcie s autami. Ešte o triedu lepšie než veľmi dobrý prvý Mad Max. Čo by som dal za to, zhliadnuť to na veľkom plátne! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jednotka bola super, bavilo ma to, nebola tam ešte taká apokalypsa, vlastne tam nebola vôbec a nebolo to až také sci-fi. Navyše koniec bol šokujúci a napínavý. Tento diel už je nudný postapokalyptický nedorobok, ktorý ma nebavil. Ten piesok a nič iné, bolo mi z toho až zle a potil som sa aj v klimatizovanej miestnosti. Že by to bol nejaký trhák čo jednoducho musíte vidieť, to v žiadnom prípade. Jedná sa o klasické béčko, ktorých vtedy vznikalo požehnane a na ktorých moja generácia vyrástla. Ak teda premýšľate nad pokojnou sobotou doma u televízie, pripravte si v mikrovlnke popcorn, otvorte si pivo a hurá si nájdite na pozeranie niečo iné. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Minimálne o triedu lepšie ako trochu divne pojatá jednotka. Adrenalín vás nakopne už v druhej minúte a nepustí až do konca 10-minútového akčného orgazmu, okoreneného o rýchle zábery z predného nárazníku áut, pri ktorých nie je nijaký problém dostať závrať. Mel Gibson rovnako drsný ako v jednotke, možno ešte o niečo viac. Dokonca dôjde aj na letmé načrtnutie postapokalyptického sveta. Nejaký logický a zaujímavý príbeh treba opäť hľadať inde, čo je trochu škoda vzhľadom na skutočnosť, že je vlastne v celom filme okrem úvodnej šialenej vysokooktánovej jazdy, pár akčných momentov behom filmu a záverečnej ultimátnej naháňačky s konvojom pomerne málo akcie. Tiež som si všimol, že sa v celej Maxovskej sérii podozrivo málo rozpráva (aj u takého Seagala či Willisa sa toho nakecá niekoľkonásobne viac). 12.8.2015: Je to geniálne. 90% ()

Galerie (162)

Zajímavosti (42)

  • Pes, který se ve filmu vyskytuje, pocházel z útulku, a byl pro film vycvičen. Z řevu motorů byl však stále nervózní, proto se mu dostalo speciálních špuntů do uší. Po natáčení si ho ponechal jeden z členů štábu. (-bad-mad-wolf-)
  • V jedné scéně při pronásledování kamionu Max (Mel Gibson) dupne na brzdu a zezadu do něj narazí Humungusův (Kjell Nilsson) automobil. Při nárazu jeden ze zajatců na předku auta přijde o hlavu, ale v dalších záběrech ji opět má. (Jirka_Globus)
  • Ve své době šlo o nejdražší film produkovaný v Austrálii. (ČSFD)

Související novinky

Šílený Max počtvrté!

Šílený Max počtvrté!

20.03.2007

Vůně benzínu, písečné exteriéry a jeden vyšinutý ex-policista.Vzpomínáte? Už je tomu bezmála osmnáct let, co se na velká plátna dostal silniční policista v podání Mela Gibsona. Rodinu mu zabili, při… (více)

Reklama

Reklama