Reklama

Reklama

Šílený Max: Bojovník silnic

  • Česko Šílený Max 2 (více)
Trailer

Jen málo snímků v historii akčních filmů se může rovnat Šílenému Maxovi 2. Nabitý dobrodružstvím, rychlostí i krveprolitím vás vystřelí do světa, kde se post-katastrofická budoucnost setkává s mytologií minulosti. Nebo jednodušeji, jeden z nejúžasnějších kaskadérských filmů vůbec. Před sérií Smrtonosných zbraní a Maverickem (1994) se Mel Gibson proslavil jako Max, osamělý hrdina brázdící australské silnice v nikdy nekončícím pátrání po palivu. Proti němu a hrstce obránců skladu s palivem stojí bizarní válečníci pod vedením Humunguse, který nebere žádné zajatce. Když začne bitva, není cesty zpět, „divoká zábava a fantastický zážitek z filmu." (Sheila Benson, Los Angeles Times). Se Šíleným Maxem na vaší straně nebude o akci nouze. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (592)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Adrenalinová šleha na steroidech, jejíž nekompromisní zpracování rozemele na prach i podstatně mladší futuristické akčňáky. Svět poznal Gibsona, Fallout svou předlohu. Postapokalyptický benzínový bizár je kaskadérským rájem i peklem, trashovým meganářezem a Millerovou životní záležitostí - kdy jindy si ji připomenout, než v roce, kdy se ji pokusí znovu nakopnout. Závěrečná honička napříč pouští je ve svém ranku naprosto unikátní. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Děsivá představa o budoucnosti. Až dojde ropa, krev země, vypukne válka. Jen stěží si dokážeme představit život jako pouštní lidé. Zabíjet jeden druhého, aby mohl člověk přežít. Tento snímek vystihl post - apokalyptickou budoucnost lidstva. Šílený Max je opravdu šílený. Nebezpečná závěrečná akční honička brala dech. Mel Gibson sice toho moc nenamluvil, ale za to předvedl bravurní výkon. Akční film , kde hrdina není nesmrtelný a neporazitelný. Ale ze všech sil bojuje do posledního dechu. Na začátek 80 -tých let to není špatné. Tehdejší tvůrci měli, řekl bych, reálnou představivost. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu jsem se hned vrhnul na druhý film Mad Max. Tentokrát už je Max opravdu drsný, má špinavé oblečení, zarostlou tvář, rozcuchané vlasy a jeho chování je opravdu barbarské. Jaká změna proti původnímu filmu, kde tento mladý Australan vypadá, jako nevinný kluk v čisté uniformě a ctí jakési zákony. Dvojka se už odehrává jenom v poušti, kde Max a jeho squadra bojují proti nebezpečnému gangu. Spousta akce, stejně jako v prvním snímku, opět skvělá hudba a herecké výkony, ale kouzlo už jaksi vyprchalo. I přesto jde o zajímavou podívanou. Lepší tři hvězdy. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Poušť, auta, kamiony, benzín, drsně oblečení maníci ... všechno, co nemám rád. Přesto jsem od kultovního Mad Maxe, který se jako vzor mírně klišovitě klade snad všem postapokalyptickým filmům, čekal slušnou zábavu. No nedorazila, bohužel. Uznávám ten film jako silnej inspirační zdroj, ale jinak ... slabé, velmi slabé. ()

Galerie (162)

Zajímavosti (42)

  • Humungus (Kjell Nilsson) má ve filmu zbraň Smith & Wesson Model 29 ráže .44 Magnum. Max (Mel Gibson) používá upilovanou verzi brokovnice VG Bentley. (dc125)
  • Podľa producenta, dizajnéra a programátora hernej série „Fallout“ bol jednou z hlavných vizuálnych, filmových inšpirácií pre jej prvý diel práve tento film. V hre môžeme vidieť Maxovu (Mel Gibson) ikonickú koženú bundu, dvojhlavňovú brokovnicu, psa a niektoré postavy šialených jazdcov. (Sunwheel)

Související novinky

Šílený Max počtvrté!

Šílený Max počtvrté!

20.03.2007

Vůně benzínu, písečné exteriéry a jeden vyšinutý ex-policista.Vzpomínáte? Už je tomu bezmála osmnáct let, co se na velká plátna dostal silniční policista v podání Mela Gibsona. Rodinu mu zabili, při… (více)

Reklama

Reklama