Reklama

Reklama

Šílený Max: Bojovník silnic

  • Česko Šílený Max 2 (více)
Trailer

Jen málo snímků v historii akčních filmů se může rovnat Šílenému Maxovi 2. Nabitý dobrodružstvím, rychlostí i krveprolitím vás vystřelí do světa, kde se post-katastrofická budoucnost setkává s mytologií minulosti. Nebo jednodušeji, jeden z nejúžasnějších kaskadérských filmů vůbec. Před sérií Smrtonosných zbraní a Maverickem (1994) se Mel Gibson proslavil jako Max, osamělý hrdina brázdící australské silnice v nikdy nekončícím pátrání po palivu. Proti němu a hrstce obránců skladu s palivem stojí bizarní válečníci pod vedením Humunguse, který nebere žádné zajatce. Když začne bitva, není cesty zpět, „divoká zábava a fantastický zážitek z filmu." (Sheila Benson, Los Angeles Times). Se Šíleným Maxem na vaší straně nebude o akci nouze. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (592)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Krouží a krouží. Útočí a útočí. Jako vzbouření mravenci pomatení pachem benzínu." Žít v postapokalyptickém světě, tak se nejdřív postarám o bezpečí, pak o jídlo a nakonec si najdu koutek na sex. Tady však jde o pohonné hmoty, o které se bojuje a přitom se projede spoustu paliva. Takže dává to smysl? A není to jedno? Akce je to tiž parádně béčková, která navíc nabízí jedinečná vozítka, nádhernou Válečnici s lukem a zábavného Gyrokapitána s hadem. Proti tomu rozhodně nic nemám, jenže ten legendární Max mě nechává poměrně chladným. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Terry Hayes, Georhe Miller, Brian Hannant | Hudba: Brian May | Distribúcia: Warner Bros. | Štúdio: Kennedy Miller Productions | Rozpočet: 4,5 miliónov $ | Tržby: 49,000,000 $ | Ocenenia: Saturn Award (Best International Film), Australian Film Institute (Direction, Sound, Production Design, Costume Design, Editing, Music, Cinematoghraphy) Avoriaz Fantastic Film Festival ( Grand Prize - George Miller), L.A. Film Critics Association Awards (Best Foreign Film) || Návrat Mad Maxa vo velkom štýle. Veľká výprava a lepšie triky však nepriniesli čakaný úspech, omnoho skromnejšia jednička bola tržbovo dvakrát úspešnejšia. Tak isto i u mňa, vedie jednoduchšia jednička, ktorá mala pre mňa viac filmovej duše. Postapokaliptické sci-fi s prapodivnými postavami mi nikdy nesedelo. Scény s kamiónov však na dobu boli fakt ohromujúce. 60% | FullHD, THX, EN DTS | ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Perfektní, akční sci-fi přesně jak ji mám rád. Už začáteční prolog je úžasný (kam se někdy hrabou ty dnešní), shrnutí důležitých událostí z prvního dílu spolu s výjevy jakýchsi válek, které způsobily konečný úpadek civilizace, jak ji známe. Hned po něm následuje skvělá, automobilová honička s úchvatnými kaskadérskými kousky. Setkáváme se s Maxem, který shání benzín (jako všichni ostatní). Má štěstí. Poblíž je kolonie, která vlastní ropný vrt. Jenže nic není zadarmo... ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Post-apokaliptický akčák ako sa patrí! O podstatnú hviezdu lepšie než Carpenterov Útek z New Yorku. No musím sa vám priznať, že vôbec nechápem, prečo dali Šílenemu Maxovi (Mad Max) meno Šílený Max (Mad Max). Je tvrdý, nekompromisný, osudom ne-zlomený a samotársky. Viac by mu (dle mého) sedelo Iron Max alebo Bad Max - žiadnu "šialenosť" som pri ňom jednoducho nepostrehol. No nič. Aspoň už konečne viem, od koho čerpali tvorcovia Doomsday (2008). ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Austrálsky režisér George Miller stvoril v roku 1979 jedného z najznámejších postapokalyptických filmových hrdinov. Na plátna kín prišiel "Šialený Max". V hlavnej úlohe sa objavil Mel Gibson. Týmto snímkom odštartoval svoju hviezdnu hereckú kariéru. Z filmu "Mad Max" sa stal kultový akčný snímok. O dva roky neskôr natočil George Miller druhú časť "Šialený Max 2: Bojovník ciest". Je to veľmi podarené pokračovanie, ktoré sa vyrovná a miestami i mierne prevyšuje svojho predchodcu. **** ()

Galerie (162)

Zajímavosti (42)

  • Pes, který se ve filmu vyskytuje, pocházel z útulku, a byl pro film vycvičen. Z řevu motorů byl však stále nervózní, proto se mu dostalo speciálních špuntů do uší. Po natáčení si ho ponechal jeden z členů štábu. (-bad-mad-wolf-)
  • Bylo použito přes 80 aut. (ČSFD)
  • Ve scéně v čase 0:46:00 muž nastoupí do auta a odjíždí bez nastartování. (dc125)

Související novinky

Šílený Max počtvrté!

Šílený Max počtvrté!

20.03.2007

Vůně benzínu, písečné exteriéry a jeden vyšinutý ex-policista.Vzpomínáte? Už je tomu bezmála osmnáct let, co se na velká plátna dostal silniční policista v podání Mela Gibsona. Rodinu mu zabili, při… (více)

Reklama

Reklama