Reklama

Reklama

Šílený Max: Bojovník silnic

  • Česko Šílený Max 2 (více)
Trailer

Jen málo snímků v historii akčních filmů se může rovnat Šílenému Maxovi 2. Nabitý dobrodružstvím, rychlostí i krveprolitím vás vystřelí do světa, kde se post-katastrofická budoucnost setkává s mytologií minulosti. Nebo jednodušeji, jeden z nejúžasnějších kaskadérských filmů vůbec. Před sérií Smrtonosných zbraní a Maverickem (1994) se Mel Gibson proslavil jako Max, osamělý hrdina brázdící australské silnice v nikdy nekončícím pátrání po palivu. Proti němu a hrstce obránců skladu s palivem stojí bizarní válečníci pod vedením Humunguse, který nebere žádné zajatce. Když začne bitva, není cesty zpět, „divoká zábava a fantastický zážitek z filmu." (Sheila Benson, Los Angeles Times). Se Šíleným Maxem na vaší straně nebude o akci nouze. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (591)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Škoda, že v dnešní době trikových podívaných, temných linek příběhů, a prostě moderního vzhledu filmů, nemůže Mad Max 2 obstát. Jistě, v době svého vzniku to mohla být legenda, pro mnohé fanoušky klidně i kult, ale dnes... Dnes to celé působí trochu směšně. Gang silničních pirátů s holými zadnicemi bojuje proti lidem v trapných oblečcích a se stupidními hláškami. Takže průser. Jediné, co mne zaujalo, byla stylová kamera. A pak - PAK přišel ten akční, monstrózně brutální, a překvapivý závěr. Právě posledních dvacet minut Maxovi hodně pomáhá, a díky nim se těším na remake. Tohle vidět v kině před třiceti lety... unbelievable! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Poušť, auta, kamiony, benzín, drsně oblečení maníci ... všechno, co nemám rád. Přesto jsem od kultovního Mad Maxe, který se jako vzor mírně klišovitě klade snad všem postapokalyptickým filmům, čekal slušnou zábavu. No nedorazila, bohužel. Uznávám ten film jako silnej inspirační zdroj, ale jinak ... slabé, velmi slabé. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od prvního dílu se už režisér „obtěžoval“ i s tím, aby alespoň trochu načrtnul vizi postapokalyptického světa. Přesto se nejedná o nic světoborného a hrubý sestřih válečných scén z dokumentů je tou nejjednodušší cestou. Ani ve scénáři se rozhodně nedočkáme ničeho světoborného, takže hromada kupících se klišé nemusí být současnému divákovi po chuti a i těm tolerantnějším dá námahu skousnout přílišnou teatrálnost pronášených dialogů. To vše je naštěstí vyváženo naprosto unikátními akčními sekvenci, jejichž natočení je v dnešní době nemyslitelné, protože při některých kaskadérských číslech by hollywoodští pojišťováci vyletěli z kůže. Kameraman Dean Semler bravurně nasnímal rozlehlou pouštní pustinu a takové prachové trajektorie zůstávající za auty se z obrazovky doslova sypou i na samotného diváka. Mel Gibson v hlavní roli přitvrdil, soundtrack už není tak otravný a laciná béčkovost se posunula na šílený úlet (kostýmy tvůrci ukradli v sado-maso salonu!), který je však od první do poslední minuty bez hluchého místa a jeho sledování je svým způsobem trochu zvrhlá zábava. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Paradoxně teprve druhý díl řádně (v intencích béčkového filmu) představuje postapokalyptický wasteland, kde nevládne žádný řád, společná civilizace, ani smysl pro rodiny, vše se točí kolem pořádných bouráků a tedy šťávy, co je pohání. Max je schopný žoldák a za pár kanistrů benzínu se vrhne do automobilového souboje s celým ozbrojeným klanem pouštních pirátů. Osobně mi možná více vyhovovala jasnější dějová struktura prvního Mad Maxe, než "volnější" dvojka, ale celkově se jedná o trošku zábavnější, akčnější a snad i více vzrušující film... Poctivé osmdesátky, které ani dnes vyloženě neurazí! 6/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Komerčně neuvěřitelně úspěšné futuristické pokračování (nakonec se z Millerova dítka stala trilogie), ve kterém cynický hlavní hrdina nemá co ztratit, ani co získat. Na úkor syrové jednoduchosti (z jedničky) tu máme samotáře ve futuristických kulisách, nicméně stále z něho sálá příjemně bizarní originalita. Po válečné apokalypse je svět někde, kde si to asi nikdo nepřál. Bojuje se alespoň o důležité suroviny jako je nafta. Max, zbavený všech ideálů, bezcílně putuje vyprahlou krajinou, aby se připletl k něčemu, co se dá nazývat dějem. Právě zápletka je tak slabá, až se tomu těžko věří. Syrová atmosféra, totální tolerance hlouposti a klišé, až teatrální dialogy. Každopádně leccos vylepší akční sekvence, které jsou příjemně realistické, výtečně nasnímané, bez digitálních kudrlinek, prostě pěkně od podlahy. Takže pokud přistoupíte na pravidla hry, tak si tuhle divočinu výtečně užijete. Fuck jo!! 75% ()

Galerie (162)

Zajímavosti (42)

  • Spousta vraků aut, které zbyly po natáčení filmu, se dodnes povaluje na jednom australském pozemku v Broken Hill. (Stejšn)
  • Podle George Millera to byl nápad Mela Gibsona (Max), aby jeho postava vypadala otrhaně. Před začátkem natáčení si sám ostříhal vlasy, ustřihl rukáv kožené bundy a roztrhal rukavice. (-bad-mad-wolf-)

Související novinky

Šílený Max počtvrté!

Šílený Max počtvrté!

20.03.2007

Vůně benzínu, písečné exteriéry a jeden vyšinutý ex-policista.Vzpomínáte? Už je tomu bezmála osmnáct let, co se na velká plátna dostal silniční policista v podání Mela Gibsona. Rodinu mu zabili, při… (více)

Reklama

Reklama