Reklama

Reklama

Šílený Max: Bojovník silnic

  • Česko Šílený Max 2 (více)
Trailer

Jen málo snímků v historii akčních filmů se může rovnat Šílenému Maxovi 2. Nabitý dobrodružstvím, rychlostí i krveprolitím vás vystřelí do světa, kde se post-katastrofická budoucnost setkává s mytologií minulosti. Nebo jednodušeji, jeden z nejúžasnějších kaskadérských filmů vůbec. Před sérií Smrtonosných zbraní a Maverickem (1994) se Mel Gibson proslavil jako Max, osamělý hrdina brázdící australské silnice v nikdy nekončícím pátrání po palivu. Proti němu a hrstce obránců skladu s palivem stojí bizarní válečníci pod vedením Humunguse, který nebere žádné zajatce. Když začne bitva, není cesty zpět, „divoká zábava a fantastický zážitek z filmu." (Sheila Benson, Los Angeles Times). Se Šíleným Maxem na vaší straně nebude o akci nouze. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (592)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jednotka bola super, bavilo ma to, nebola tam ešte taká apokalypsa, vlastne tam nebola vôbec a nebolo to až také sci-fi. Navyše koniec bol šokujúci a napínavý. Tento diel už je nudný postapokalyptický nedorobok, ktorý ma nebavil. Ten piesok a nič iné, bolo mi z toho až zle a potil som sa aj v klimatizovanej miestnosti. Že by to bol nejaký trhák čo jednoducho musíte vidieť, to v žiadnom prípade. Jedná sa o klasické béčko, ktorých vtedy vznikalo požehnane a na ktorých moja generácia vyrástla. Ak teda premýšľate nad pokojnou sobotou doma u televízie, pripravte si v mikrovlnke popcorn, otvorte si pivo a hurá si nájdite na pozeranie niečo iné. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Krouží a krouží. Útočí a útočí. Jako vzbouření mravenci pomatení pachem benzínu." Žít v postapokalyptickém světě, tak se nejdřív postarám o bezpečí, pak o jídlo a nakonec si najdu koutek na sex. Tady však jde o pohonné hmoty, o které se bojuje a přitom se projede spoustu paliva. Takže dává to smysl? A není to jedno? Akce je to tiž parádně béčková, která navíc nabízí jedinečná vozítka, nádhernou Válečnici s lukem a zábavného Gyrokapitána s hadem. Proti tomu rozhodně nic nemám, jenže ten legendární Max mě nechává poměrně chladným. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl je přesně takovej, jak měl vypadat první. Prostě správně postapokalyptická atmosféra, vostrej pirát silnic Mel Gibson a proti němu pěkně drsný protivníci, i když teda zrovna ten úplně nejhlavnější měl jen nějaký malý trenky a vypadl spíš jako otrok a druhej hlavní mělo zase díry na prdeli, takže vypadal jak když vylez z nějakýho sado maso salónu, ale jinak pankáči to byli parádní a skvělý soupeři pro Maxe, ale trošku zamrzelo, že se nekonal žádnej závěrečný souboj, ale jinak už neni na co bych si moh stěžovat. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Škoda, že v dnešní době trikových podívaných, temných linek příběhů, a prostě moderního vzhledu filmů, nemůže Mad Max 2 obstát. Jistě, v době svého vzniku to mohla být legenda, pro mnohé fanoušky klidně i kult, ale dnes... Dnes to celé působí trochu směšně. Gang silničních pirátů s holými zadnicemi bojuje proti lidem v trapných oblečcích a se stupidními hláškami. Takže průser. Jediné, co mne zaujalo, byla stylová kamera. A pak - PAK přišel ten akční, monstrózně brutální, a překvapivý závěr. Právě posledních dvacet minut Maxovi hodně pomáhá, a díky nim se těším na remake. Tohle vidět v kině před třiceti lety... unbelievable! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Možná nejen pro mne nejlepší část postapokalyptické trilogie. Jednička originální, dvojka vypilovaná. Svět barbarů a zničené civilizace je velmi věrohodně vykreslen, temný, krutý a nelítostný. Jedničce byla vyčítána brutalita a násilí, dvojka rozhodně není krotčí. Automobilové honičky jsou bombastické, divoké tlupy v punkových ohozech ( zřejmě symbol všudypřítomné anarchie) nelítostné a vše se točí nikoli kolem vody, jak by exteriéry australské pustiny napovídaly, ale benzínu. G.Miller řekl, že ho silně ovlivnila krize z nedostatku paliva v 70.letech v Austrálii. Snaha ukázat, jak se kdysi normální společnost začne rozpadat, je-li něčeho životně důležitého nedostatek, je hnacím motorem celé trilogie. Řada napodobenin zdaleka nedosáhla úrovně ani úspěchu Mad Maxe... ()

Galerie (162)

Zajímavosti (42)

  • Mel Gibson (Max) ve filmu nepromluví až do jedenácté minuty. V celém filmu má celkem 16 řádků dialogů. (_ksilt)

Související novinky

Šílený Max počtvrté!

Šílený Max počtvrté!

20.03.2007

Vůně benzínu, písečné exteriéry a jeden vyšinutý ex-policista.Vzpomínáte? Už je tomu bezmála osmnáct let, co se na velká plátna dostal silniční policista v podání Mela Gibsona. Rodinu mu zabili, při… (více)

Reklama

Reklama