Reklama

Reklama

Šílený Max: Bojovník silnic

  • Česko Šílený Max 2 (více)
Trailer

Jen málo snímků v historii akčních filmů se může rovnat Šílenému Maxovi 2. Nabitý dobrodružstvím, rychlostí i krveprolitím vás vystřelí do světa, kde se post-katastrofická budoucnost setkává s mytologií minulosti. Nebo jednodušeji, jeden z nejúžasnějších kaskadérských filmů vůbec. Před sérií Smrtonosných zbraní a Maverickem (1994) se Mel Gibson proslavil jako Max, osamělý hrdina brázdící australské silnice v nikdy nekončícím pátrání po palivu. Proti němu a hrstce obránců skladu s palivem stojí bizarní válečníci pod vedením Humunguse, který nebere žádné zajatce. Když začne bitva, není cesty zpět, „divoká zábava a fantastický zážitek z filmu." (Sheila Benson, Los Angeles Times). Se Šíleným Maxem na vaší straně nebude o akci nouze. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (592)

Paldini 

všechny recenze uživatele

Civilizace, jak ji známe, už neexistuje. Přeživší lidé se sdružují do komunit kolem nerostných zdrojů a snaží se odolávat neustálým nájezdům motorkářských gangů, které nutně potřebují palivo pro své stroje. Nejlepší díl série. Ba, co víc, nebojím se tento film zařadit k nejlepším akčním filmům všech dob s naprosto úchvatnou závěrečnou automobilovou honičkou (kamion vs. motorky a buginy). A Max, ten už pozbyl poslední zbytky pudu sebezáchovy. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Dych berúci postapokalyptický akčňák, pri ktorom cítite všadeprítomných prach až vo vlastných ústach. Perfektne vytipované lokácie, dynamický a silnou atmosférou vybavený dej, unikátne akcie s autami. Ešte o triedu lepšie než veľmi dobrý prvý Mad Max. Čo by som dal za to, zhliadnuť to na veľkom plátne! ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|50%| Podle hodnocení ostatních jsem předpokládal a i se tak trochu těšil, že mi tohle sedne víc jak slabý a průměrný první díl. Bohužel jsem se mýlil. Opět dávam slabé 3 hvězdy – čistý průměr. Rozdíly mezi tímto a předchozím filmem jsou, ale je mi to prd platný, když mě to neoslovilo. Oproti jedničce má tento snímek akci. No, čekal jsem jí více, ale nevadí. Podstatné je, že mě nezaujala. T5eba až konečné pronásledování - to bylo dobře natočené, nuda nebyla, ale furt jsem neměl pocit, že by nastala situace, která by mě vytrhla. Prostředí bylo zvládnuté dobře, atmosféra byla avšak nulová. Hudba celkem ušla. Mel Gibson mě zde teda bavil víc než v předchozím snímku, kde byl nevýrazný. Zde teda toho moc opět nenamluvil, ale to bylo asi součástí jeho postavy. Rozhodně má tato dvojka víc scén, které by mě mely bavit, ale mě to prostě nechytlo. Ani záporáci mě nějak neděsili. Vyloženě špatný film to není, ale víc jak čistý průměr to fakt vidět nemůžu. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Větší, lepší... Šílenější. Druhý Šílený Max je skvělá podívaná, akční od začátku do konce, plná vyšinutých postav, zaprášená, rozpálená a nekompromisní stejně jako postapokalyptická krajina, v níž se odehrává. Akci nechybí nápady, styl ani překvapení, Mel Gibson je vynikající, tak co chtít víc? Škoda, že se to ve třetím dílu už tak úplně nepovedlo. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Hmm, tak tu mi asi niečo ušlo. Zrejme to bolo očakávaniami, pretože film mal priaznivejšie kritiky ako jednotka a tá sa mi nejakým záhadným spôsobom páčila. Rovnako záhadným spôsobom ma neoslovila dvojka, aj keď je všetko na svojom mieste, všetci sú brutálne násilní a Gibson im nakoniec nakope prdel. Asi preto, že nemám príliš pozitívny vzťah k motorizmu. Keďže mám DVD, tak to určite ešte uvidím a možno ma to na druhý krát chytí. VIDENÉ ZNOVA 6/23: Keďže mám DVD, tak som film videl znova a nejakým záhadným spôsobom ma oslovil oveľa viac než na prvý krát. A treba poznamenať, že posledný príspevok od Millera do univerza pôsobí ako polo-remake Bojovníka ciest. ()

Galerie (162)

Zajímavosti (42)

  • Ve své době šlo o nejdražší film produkovaný v Austrálii. (ČSFD)
  • Humungus (Kjell Nilsson) má ve filmu zbraň Smith & Wesson Model 29 ráže .44 Magnum. Max (Mel Gibson) používá upilovanou verzi brokovnice VG Bentley. (dc125)

Související novinky

Šílený Max počtvrté!

Šílený Max počtvrté!

20.03.2007

Vůně benzínu, písečné exteriéry a jeden vyšinutý ex-policista.Vzpomínáte? Už je tomu bezmála osmnáct let, co se na velká plátna dostal silniční policista v podání Mela Gibsona. Rodinu mu zabili, při… (více)

Reklama

Reklama